Bemutatta a Jetson TX1 utódát az NVIDIA

Az NVIDIA Jetson TX1, illetve most már a TX2 lényege, hogy előre elkészített platformot kínál olyan mesterséges intelligenciákhoz, amelyeket navigációs célokra, kép- és hangfelismerésre használhatnak például drónoknál és különböző okos eszközöknél.

A TX2 fontos előnye, hogy elegendő a teljesítménye a végpontokhoz közeli felhasználáshoz, nem kell a felhőben vagy azon keresztül elérhető számítási kapacitás a működéséhez, így a késleltetés is kedvezőbben alakul – nem nehéz elképzelni, hogy például drónok esetében ez milyen nagy előny.  A TX1-hez képest dupla teljesítmény alacsonyabb fogyasztásra is váltható: ha elegendő az előd sebessége is, akkor 7,5 wattal is beéri. A bejelentés mellett az is kiderült, hogy a TX2-t már több partner is használja, például a Cisco egy sokoldalú csoportmunka-eszköznél, a Fellow Robots pedig egy önműködő raktárkészlet-ellenőrző robotot készített vele.

A Jetson TX2 Developer Kit az Egyesült Államokban és Európában már meg is rendelhető, a komplett készlet (modul és alaplap) ára 599 dollár, a csak a modult tartalmazó csomag pedig 399 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés