Hirdetés

Befutottak az AMD Windows 11-es javításai

A felhasználóknak egy Windows Update csomagot, illetve egy friss meghajtót kell telepíteniük.

A hónap elején írtunk arról, hogy teljesítményvesztésre figyelmeztet a Windows 11-gyel kapcsolatban az AMD. De a vállalat nemrég azt is bejelentette, hogy két részletben hozzák a javításokat.

Hirdetés

Mára megérkeztek a szóban forgó frissítések, így az AMD a hibákhoz kapcsolódó weboldalon vázolta is a megoldásokat.

A processzorok L3 gyorsítótáránál a késleltetési idővel kapcsolatos gondot a KB5006746-os csomag orvosolja, amely már beszerezhető a Microsofttól a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Mindez egy jó adag javítást hoz a Windows 11-hez tehát mindenkinek érdemes lehet telepíteni.

A folyamatok nem jó magra való kiosztásának problémája az AMD friss eszközillesztőjének telepítésével orvosolható. A Zen 3, Zen 2 és Zen+ architektúrákhoz is az AMD Chipset Driver 3.10.08.506-os (vagy újabb) verziója szükséges, viszont a két régebbi processzordizájn esetében még ki kell választani az "AMD Ryzen™ Balanced" energiasémát is az optimális működés érdekében. Általában ez alapértelmezetten megtörténik, de érdemes ránézni a vezérlőpult energiagazdálkodási lehetőségek menüjén belül.

Az AMD és a Microsoft ellenőrizte a változásokat, így a Windows 11 alatt a Ryzen processzorok teljesítménye már az elvárt szintet hozza.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés