Az nVidia uralja a Socket A-s chipsetpiacot

Annak ellenére, hogy az nVidia még relatív új versenyzőnek számít a chipsetgyártók piacán, máris uralja ezt a területet, legalábbis ami a Socket A-s termékeket illeti. A DigiTimes internetes oldal információi szerint a júniusban eladott "deszkák" 35 százalékán nVidia nForce 2 lapka volt.

Áprilisban ez az arány ugyanakkor még csak 25 százalék volt! Egyértelmű tehát, hogy az nVidia lett a Socket A-as alaplapi chipsetek piacán a vezető gyártó. Az eladott Asus (ideértve az ASRockot is) alaplapok 40, az MSI "deszkák" 50 százaléka volt nForce 2-chipsetes. Természetesen nem feldkezhetünk meg a SiS-ről és a SiS748-ról, illetve a VIA-ról és KT600-as lapkáról, valamint a VT8237-es déli hídról sem. Ám egyelőre - átmenetileg, vagy sem, de - az nVidia a vezető e szegmensben.

A SiS egyre inkább a P4-es piacra fókuszál, az AMD platformhoz szánt megoldásai már a VIA-val szemben is nehezen versenyképesek. Igazából a VIA-nak kell sürgősen felmutatnia egy kellően gyors és árban is kedvező alternatívát, ha nem akar maradandóbban is piacot veszteni...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés