Jönnek az MSI X58-as lapkakészletre épülő alaplapjai

Az Intel új, Nehalem architektúra alá fejlesztett csúcskategóriás lapkakészlete köré az MSI rögtön három alaplapot is tervezett.

Egyelőre ismeretlen a harmadik típus, a csúcsmodell pontos neve. Ez rendelkezik majd a termékcsaládon belül a legjobb adottságokkal, ennek megfelelően árcédulájára is a legnagyobb szám kerül. Különlegessége, hogy az X58 lapkakészletet kiegészíti az NVIDIA NF200 chipje, ami lehetővé teszi a Triple SLI + Physics, valamint a Quad SLI támogatást. Ehhez természetesen kellő mennyiségű PCI Express csatorna áll rendelkezésre, mely négy darab PCIe x16 csatlakozót jelent.

Az X58 Eclipse a középkategóriát képviseli. A termék már nem rendelkezik az NVIDIA speciális chipjével, így csak a hagyományos, kétkártyás SLI-t támogatja, mindezt három PCIe x16 foglalattal. Emellett a fentebb tárgyalt alaplapok integrált X-Fi hangrendszerrel rendelkeznek.


Fénykép a bemutatóról [+]

Az X58 Platinum extra sallangoktól mentes termék, melyhez a legalacsonyabb ár társul. Ez a modell sem rendelkezik NF200 chippel, így maximum kétkártyás SLI kiépítése lehetséges; a PCIe x16 csatlakozók száma is kettőre csökkent.

Mindhárom alaplap rendelkezik CrossFireX és DrMOS funkcióval. Előbbi a Radeon grafikus kártyák összeköthetőségéért felel, míg az utóbbi egyfajta gyűjtőnév, amellyel az MSI az energiagazdálkodással, a hűtéssel és a tuninggal kapcsolatos extra funkciókat csoportosítja. A termékek még idén ősszel megjelennek, a pontos árakról még nem érkezett információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés