Az ASRock is előállt a TR4 foglalatú alaplapok csúcsmodelljeivel

A Taichi és a Fatality szériák bővültek a bemutatott alaplapokkal.

Sorra jelennek meg a nevesebb gyártóktól az AMD TR4 foglalatához tartozó alaplapok, az ASRock-on a sor, hogy játékos csúcslapjaikkal rukkoljanak elő. A gyártó évek óta futó sorozataiba érkeznek az újdonságok, melyek a X399 Taichi, illetve Fatal1ty X399 Professional Gaming néven kerülnek hamarosan kereskedelmi forgalomba.

Az X399 Taichi, illetve a Fatal1ty X399 Professional Gaming alaplapok az ASRocktól Az X399 Taichi, illetve a Fatal1ty X399 Professional Gaming alaplapok az ASRocktól
Az X399 Taichi, illetve a Fatal1ty X399 Professional Gaming alaplapok az ASRocktól [+]

A két lap felszereltségében és felépítésében is nagyon hasonló, így most sorra vesszük a közös dolgokat. Nyolc darab DDR4-es foglalatba pakolhatjuk RAM-jainkat, melyek lehetnek ECC-sek is, és tuningolva akár 3600 MHz-ig használhatunk ezeket rendszerünkben. Négy darab acélmerevítésű x16-os PCI-Express foglalat várja videokártyáinkat, vagy ebbe a csatolóba tehető bővítőkártyáinkat, így akár négyutas SLI-t vagy Crossfire X építhetünk ki.

Hirdetés

Háttértárakat bőséggel tud fogadni mindkét lap, három M.2 foglalatba tehetünk maximálisan 2280-as méretszabványú, SATA 6 Gbps vagy PCI Express Gen3 x4 (32 Gb/s) interfésszel rendelkező SSD-ket, míg nyolc darab hagyományos SATA 6 Gpbs csatlakozóba kábelekkel köthetünk adattárakat, illetve U.2 aljzat áll még ezen a téren rendelkezésünkre.

Az I/O shield-ek is nagyon hasonlóak a két lapnálAz I/O shield-ek is nagyon hasonlóak a két lapnál
Az I/O shield-ek is nagyon hasonlóak a két lapnál [+]

Ami az alaplapok hátlapját illeti, itt is erőteljes hasonlóság mutatkozik, a Fatal1ty lapon az AQUANTIA 10Gb/s BASE-T Ethernet csatlakozójával teljesebb a felhozatal első ránézésre. Még apró különbség az utóbbi lapon a dedikált USB-egér aljzat, melyen a F-Stream alkalmazással állítható a mintavételezés 125 és 1000 Hz között. A teljesség kedvéért a felszereltség az eltéréseken túl: nyolc USB 3.0, egy USB 3.1 Type A, egy USB 3.1 Type C, két Intel I211AT Gigabit hálózati csatlakozó várja eszközeinket, vezetéknélküli lehetőségeink mindkét lappal támogatják a Dual-Band (2,4 GHz/5 GHz) megoldásokat IEEE 802.11a/b/g/n/ac protokollokkal, illetve tudják a Bluetooth 4.2 / 3.0 + High speed class II-t is.


[+]

Eltérések még a hangrendszerekben mutatkoznak, a Taichi a Purity Sound 4 néven futó megoldása a Realtek 1220-as audiokodekjét alkalmazza, míg a Fatal1ty lapot egy Sound Blaster Cinema 3 keresztelt hangkeltővel szerelte fel a gyártó.

Az árakról ezúttal sincsenek információink.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés