Atomjó miniatűr alaplapok a Zotactól

A Zotac az elmúlt évben számos Mini-ITX-es alaplapot prezentált, melyek főleg az Intel Atom processzorára épültek. A termékek meglehetősen sikeresek voltak, így nem volt kérdés, hogy a Pine Trail megjelenése után a gyártó elkészíti az új generációs platformra épülő kisméretű megoldásokat is. A NM10-ITX WiFi és az NM10-DTX WiFi az 1,66 GHz-es órajelen üzemelő, kétmagos Atom D510-es processzort alkalmazza, míg a memóriavezérlője a DDR2 szabványú modulokat támogatja, melyek elhelyezésére két DIMM csatoló áll rendelkezésre. Az integrált grafikus mag szerepét a DirectX 9-es API-val kompatibilis Intel GMA 3150 tölti be, az I/O kommunikációért pedig a HD hangkodeket is tartalmazó, NM10 Express névre keresztelt vezérlő felel. Mindkét alaplap rendelkezik 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Gigabit Ethernet modullal, valamint HDMI és D-Sub kimenettel, ám fontos megjegyezni, hogy az előbbi porton csak 720p-s felbontású tartalom továbbítható.


Zotac NM10-ITX WiFi [+]

Az NM10-ITX WiFi Mini-ITX méretű megoldás, így egy teljes méretű PCI Express x1, valamint két darab Mini PCI Express csatolóval rendelkezik, amelyek közül az egyikben a Wi-Fi modul dolgozik, de ez természetesen eltávolítható. A méretbeli korlátok hatására a termék két SATA-300 portot kínál, míg az USB 2.0 interfészből nyolc aljzat érhető el.


Zotac NM10-DTX WiFi [+]

Az NM10-DTX WiFi már Mini-DTX szabványú alaplap, így némileg nagyobb a testvérénél, ami lehetővé tesz egy teljes és egy korlátozott méretű PCI Express x1 csatolót, valamint egy Mini PCI Express aljzatot, melyet ezúttal is a Wi-Fi modul hasznosít. A SATA-300 portok száma 6-ra nőtt, ami a négy interfészt alkalmazó extra vezérlőnek köszönhető. Ez utóbbi támogatja a RAID funkciókat is. A perifériákat és a további eszközöket tíz USB 2.0 és egy eSATA konnektor várja.


Zotac NM10-ITX és NM10-DTX WiFi [+]

A Zotac az alaplapokat a CES rendezvényen mutatja be, így a forgalmazásuk a következő héten kezdődhet meg. A termékek ajánlott fogyasztói áráról még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés