Alacsony fogyasztású Mini-ITX-es alaplapokat kínál a Foxconn és a DFI

A Foxconn a napokban megjelent microATX-es mellett a még egy mérettel kisebb, Mini-ITX kategóriába is hozott két új alaplapot, amelyek a D41S és D51S nevet kapták. Ezeknek főleg nettopokban vagy egyéb, alacsony fogyasztást igénylő számítógépekben lehet hasznát venni. A Pine Trail platformra épülő rendszerek beépített, 1,66 GHz-en üzemelő Intel Atom (Pineview) processzorral érkeznek: a D41S az egymagos D410-zel, míg a D51S a kétmagos D510-zel, amik passzív, illetve aktív hűtéssel vannak felszerelve. A grafikus magokat és a memóriavezérlő chipet is ezek a CPU-k tartalmazzák.

Foxconn D41S
Foxconn D41S

Az alaplapokon két darab DDR2-es memóriahely található, ezekbe 800 MHz-es modulokat lehet rakni, maximum 4 GB összkapacitásig. A Bővíthetőségre nem fektettek túl nagy hangsúlyt, mindössze egy PCI aljzattal rendelkeznek, illetve két, 3 Gbps-os SATA csatlakozóval. A Foxconn lapokon 6 csatornás hangkimenet, Gigabit Ethernet port, és D-Sub monitorkimenet van. A páros érkezése a következő hetekre várható, árakat még nem közölt a gyártó.

Foxconn D51S
Foxconn D51S

A Mini-ITX-es alaplapok sorát bővítette a DFI is az LR100-N16M modellel, ami az Intel Atom új szériájának N450-es típusával van szerelve. Ez a processzor is 1,66 GHz-en dolgozik, mint a Foxconnoké, ám míg a D410-es és D510-es Atomok TDP fogyasztása 10 és 13 watt körül alakul, az N450 jóval kevesebbel, 5,5 wattal is beéri. A GMA 3150 grafikus magot viszont ez is ugyanúgy tartalmazza integrálva.

DFI LR-100
DFI LR100-N16M

A DFI-okon lévő két memórihely 667 MHz-es DDR2 modulokat tud fogadni 2 GB-ig. Egy PCI sín, három SATA és két Gigabit Ethernet aljzat is került rájuk, továbbá három soros port és egy CompactFlash csatlakozó is felfedezhető. Végül a hatcsatornás hang- és a D-Sub monitorkimenet sem hiányzik róla. A pontos megjelenési idejük és az áruk még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés