Atom processzor a Hush zajtalan gépeiben

A brit-német Hush Technologies régóta ismert csendes PC-iről, melyeknek szinte védjegyévé vált a lapos kialakítás, a komponensek hőjének leadására szolgáló, vaskos bordázat a ház két oldalán, illetve ezzel összefüggésben a passzív, ventilátorok nélküli hűtési rendszer. A cég otthoni felhasználóknak elsősorban HTPC-ként ajánlja gépeit, de léteznek üzleti célú, illetve kifejezetten orvosi rendelőkbe szánt Hush konfigurációk is.

Néhány évvel ezelőtt, amikor még korántsem volt triviális sem a kis fogyasztású asztali processzorok gyártása, sem a mobil pocesszorok asztali gépekben való alkalmazása, a Hush is sokféle platformmal próbálkozott. A mai kínálat gerincét a mobil Core 2 Duo vagy Celeron M köré épülő modellek adják, emellett – felhasználási területtől, mérettől, teljesítménytől függően – megtalálhatók a palettán asztali Intel, illetve AMD és VIA processzoros számítógépek is.

Hush

A zajtalan üzemre törekedő Hushnál logikus döntés az Intel energiatakarékos Atom processzorai felé történő nyitás, mely a kisméretű, szolid teljesítményű gépek esetében lehet jó választás. Nem véletlen, hogy a cég elsőként Business és Medical termékcsaládjaiban vezeti be a nettopok számára kifejlesztett Intel platformot, az új Atom-alapú modellek pontosabb paramétereit azonban egyelőre nem tette közzé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés