Asus blog: panoráma (21:9) monitorokban utazik az ASUS is

Az ASUS számára nem ismeretlen terep a 21:9 képarányú kijelzők piaca, hiszen a Designo családba tartozó MX299Q jelzésű megoldással blogunk olvasói találkozhattak nem is olyan régen. Azonban amíg az előbbi modell a külsőségere gyúrt, addig a közeljövőben érkező PB298Q sokkal inkább a hagyományosabb terepre, a bővebb értelemben vett felhasználók asztalára szeretne felkerülni.


[+]

Ez azt jelenti, hogy a PB sorozatú LCD monitor nem a külsejével akar elsősorban sikereket aratni, hanem azzal, hogy visszafogottabb keretben kínálja az olyan funkciókat, mint a forgathatóság (120 fokban), dönthetőség (-5 és +20 fok között), magasságállítás (0-150 mm) és portrémód, melyeket a legtöbb felhasználó kedvel és igényel.


[+]

Technikai téren újdonságra nem számíthatunk, a keskeny kávás keretben a jól ismert 29"-es, 21:9 képarányú, 2560x1080 képpont megjelenítésére képes AH-IPS panel dolgozik 178/178 fokos betekintési szögek és sRGB színlefedettség mellett. A háttérvilágítás természetesen LED-es. További technikai paraméterek közül megemlítendő a 300 cd/m² fényerősség, az 1000:1 statikus kontrasztarány (dinamikus módban ez 80 000 000:1) és az 5 ezredmásodperces (g2g) válaszidő.


[+]

Bemenetekből nem lesz hiány, DVI, HDMI és DisplayPort hármasból gazdálkodhatunk. Továbbá kapunk 3,5 mm-es jack aljzatot, valamint 2x3 watt teljesítményű beépített sztereó hangrendszert is. Utóbbi a Designo modellel ellentétben most nem a Bang&Olufsen ICEPower boszorkánykonyhájában született. Az extrák között megjelennek az előre programozott Splendid képüzemmódok, a QuickFit Virtal Scale, illetve a MultiFrame szoftver, amivel kényelmesebben, könnyebben rendezhetjük megnyitott ablakainkat az extra szélesvásznú kijelzőn.

Az ASUS PB298Q szeptemberben jelenik meg a haza piacon 149 900 forintos bruttó ajánlott végfelhasználói áron, három év garanciával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények