CeBIT 2013: ASUS termékek előzetese

Az ASUS érdekességekkel fűszerezve kezdte meg az idei CeBIT-en a ténykedését. A vállalat az apró termékekre helyezi a hangsúlyt még az asztali fronton is, így egy Mini-ITX-es alaplapot használó, igen kicsi házba egy GeForce GTX 670-es VGA-t helyeztek. Utóbbi termék a DirectCU Mini jelzést viseli, és ebből már kikövetkeztethető, hogy a mérete lesz apró, mivel csak 17 cm hosszú. A képességei elvileg megegyeznek a normál GeForce GTX 670-es megoldásokkal, de a termék még mindig tesztelés alatt van, így konkrét paraméterekről a cég még nem beszélt.

ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini
ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini (forrás: Techinstyle.tv) [+]

Az apró méret alapvetően hőelvezetésben jelent nehézséget, mivel a GeForce GTX 670 eldisszipál úgy 200 wattot, amit kisebb hűtővel nehéz alacsony zajszint mellett elvezetni. A DirectCU Mini hűtő éppen ezért hőkamrás kialakítást használ, illetve a ventilátor kialakítása is egyedi lesz, éppen ezért erről még nem készült fotó. A képen látható, hogy a tápellátást egy 8 tűs PCI Express csatlakozó biztosítja, amivel a termék maximális fogyasztását 175 wattra kell redukálni. Éppen ezért biztosra vehető, hogy a DirectCU Mini alatt alacsonyabb feszültségen üzemel az adott GK104-es lapka, és a tuning szempontjából sem lehet semmi jóra számítani, bár ilyen kis méretben ez aligha jelent problémát.

A vállalat még pár képet is kiadott az érkező, Republic of Gamers termékcsaládba tartozó újdonságokról, illetve egy cukorkákkal dúsított Z87-Deluxe. A Z87 egyébként a Haswell processzorhoz készülő alaplapok vezérlőhídja.


(forrás: Techinstyle.tv) [+]


(forrás: Techinstyle.tv) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés