Kiszivárgott az ASUS első G55 szériás gamer notebook specifikációja

Hirdetés

Minden bizonnyal véletlenül látott napvilágot az ASUS legújabb, kifejezetten játékosoknak szánt laptopja, amikor a HIDevolution.com oldalon előrendelhetőként megjelent, ugyanis azóta már el is tűnt a kínálatból. Persze manapság nem lehet nem megtörténtté tenni az ilyen bakikat, az újdonságra éhes társadalom pillanatok alatt felszívja a friss információmorzsákat, így végül is minden fontosabb tulajdonsága kiderült a hamarosan érkező masinának.


[+]

A G55VW lesz a 15,6”-es G55 gamer notebook család első tagja, egészen pontosan a G55VW-DS71 modellnév alatt került ki az említett weboldal listájára. Megjelenése nagyon hasonló a G75-ös nagytestvérekéhez, a legszembetűnőbb különbség talán a hátsó ventilátornyílások területén fedezhető fel, valamint természetesen a kisebb alapterület miatt a billentyűzet sem olyan szellős, mint a 17 hüvelykes egyedek esetében.


[+]

A burkolat alatt egy négymagos Intel Ivy Bridge processzor fog dübörögni, még a pontos modellszám is kiderült, ez azonban a platform hivatalos rajtjáig nem publikálható. A további alapvető hardverkomponensek között 12 GB DDR3 1333 MHz-es rendszermemória található, amely maximum 16 GB-ra hizlalható. A videokártya feladatkörében egy NVIDIA GeForce GTX 660M teljesít majd szolgálatot fedélzetén 2 GB GDDR5 videomemóriával. A HIDevolution.com szerint a G55 gyorsabb processzorral is elérhető lesz majd, de erősebb VGA-ról nem tettek említést. A 15,6 hüvelykes méretkategória ellenére dupla 2,5”-es meghajtóhely található a laptopban, a G55VW-DS71-et egyetlen 750 GB-os, percenként 7200-at forduló merevlemezzel vértezték fel, de lényegében bármilyen HDD-SSD kombináció megvalósítható.


[+]

A Full HD (1920x1080 pixel) felbontású kijelző alapból egy fényes felületű panelt tartalmaz, azonban további 125 dollárért cserébe olyan tükröződésmentes panellel is rendelhető lesz, amely az NTSC színtartomány 95%-os lefedésére képes. Érdemes még megemlíteni a 2 MP-es kamerát valamint a hangrendszert, amely beépített mélynyomóval és THX TruStudio tanúsítvánnyal is rendelkezik. A gép oldalában a DVD-író (opcionálisan Blu-ray) mellett többek között 3 x USB 2.0, 1 x USB 3.0 port, HDMI kimenet és Thunderbolt aljzat sorakozik. A 3,85 kilogrammos bestia 8 cellás akkumulátorral érkezik.

Az ASUS G55VW-DS71 1475 dolláros árcédulával látott napvilágot és vélhetően még a hónap végéig hivatalosan is elrajtol.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés