Hirdetés

ASUS 2002-es videokártya útiterv!

A dolog persze nem ennyire vészes, nem a legújabb ASUS alaplapok teljes tervezési dokumentációira ébredt ma az internet, csupán egy videokártya útitervre. Lássuk!



Pár dolog azért kitűnik a táblázatból. Az egyik, hogy a Titanium kártyák - a GeForce3 Ti200 kivételével - azonnali halálra lettek ítélve, és a Ti200-as modell is már csak pár hónapig marad, ha egyáltalán. A másik, hogy a GeForce4 MX-ek egyelőre inkább a high-end, mintsem az olcsó kategóriában tanyáznak, és éppen ezért a GeForce2 MX-ek, sőt, még a TNT2 M64 is marad egész éven át!! Mindebből arra is következtethetünk, hogy még arrébb van az "olcsó GF4 MX-ek kora".

Nem túl biztató az a tény, hogy a GeForce4 Ti4200-as chip egyáltalán nem szerepel az útiterven. Mint tudjuk, a Ti4200-as lenne a legolcsóbb GF4 Ti (200 dollár, azaz 57000 Ft), 225 / 500 MHz-es órajelekkel (GPU / DDR RAM). Pont ezt a kártyát találtuk a legjobb ár/teljesítménnyel bírónak GeForce4-es cikkünkben, így ez különösen rossz jel... nem biztos ugyanis, hogy az nVidia nem látja, hogy "túl jó vétel" a Ti4200, és nem teszi meg a szükséges ellenlépéseket (ti. sosem dobja piacra).

Nos, reménykedjünk. Ha mégis piacra kerülne a kártya, akkor - feltéve, hogy azért szűkében állunk a pénznek, a high-end ellenére is - a választás, amit meg kell hoznunk: Radeon 8500 vagy GeForce4 Ti4200. Az összes többi kártyát (GF3-ak, úgy, ahogy vannak, gyorsabb és drágább GF4-ek) "felejthetjük".

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés