Windows 10-zel jön és árban a konkurencia alá ígér az Archos HDMI-s PC stickje

Napokkal ezelőtt adtuk hírül, hogy a Lenovo is beszállt a HDMI stickbe integrált PC-s bizniszbe, most pedig a francia Archos lépett a tettek mezejére. Nyilvánvalóan az nem meglepő, hogy hardver tekintetében semmi újat nem kapunk most sem, azaz továbbra is az Intel Atom Z3735F SoC, 2 GB RAM és 32 GB eMMC tárhely alkotja a közvetlenül a tévé, projektor vagy monitor HDMI aljzatába dugható apró masinát. Ezenkívül persze ellátják microSD foglalattal, Wi-Fi és Bluetooth vezeték nélküli képességgel, továbbá USB porttal is, így akár vezetékes és vezeték nélküli beviteli eszközökkel is használható lesz.

Az Archos-nál viszont úgy döntöttek, hogy gyárilag a Windows 10 operációs rendszerrel adják ki a szimplán csak PC Stick névre keresztelt terméket, így egyetlen vásárlónak sem kell később bajlódnia a Windows 8.1-ről való frissítéssel. Emellett a vállalat durván megvágta az árcédulát, ugyanis míg az Intel Compute Stick gyári megoldása 150 dollárba kerül, a Lenovóé pedig 120 dollárba, addig az Archos bevitte az ára 100 dollár alá, azaz egészen pontosan 99 dollárt kérnek el érte.


[+]

Hivatalos megjelenési dátum egyelőre nincs, de a választott operációs rendszer miatt egyértelmű, hogy július 29 előtt nem kerül a boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés