Hirdetés

Arany monitor az AOC-től

Az AOC egy új monitor érkezéséről adott hírt, ami ha technikai specifikációjával nem is, de megjelenésével mindenképp ki fog lógni a sorból, főleg a belépő szinten, ahová a C2789FH8 típusjelzést viselő modellt szánják. Ez lesz ugyanis az iparág első ívelt kijelzője, ami a megszokott bézs, fekete, fehér és szürke/ezüst helyett vékonynak mondható, arany színű vázzal érkezik. Jobban megnézve azonban majd hamar feltűnik, hogy az arany mellett a hátoldalon a fehéret is felhasználták, hovatovább a hátlap alsó harmadát egy kicsit giccses arany mozaikos mintázat díszíti majd.


[+]

Technikai paraméterek szempontjából egyébként semmi kiugróra nem lehet számítani, a 27 hüvelykes képátlóhoz 1920x1080 képpontos felbontás társul, amit ívelt VA panelen jelenít meg. Ennek megfelelően alakulnak a további paraméterek, a 3000:1 kontrasztarány és a széles, 178/178 betekintési szögek. A maximális fénysűrűség PWM mentes LED háttérvilágítással 250 cd/m², a válaszidő 4 ezredmásodperc, a maximális frissítés pedig 60 Hz, és ehhez kapott AMD FreeSync támogatást is. A színtérrel kapcsolatosan kicsit homályosan fogalmaz a vállalat, 90% NTSC-t emlegetnek, ami túllóg a 100% sRGB-n, így nem kizárt, hogy kvantumpontokkal erősített megjelenítőről van szó, de erről nincs részletesebb információ.


[+]

Csatlakozók tekintetében a választék visszafogott, egy D-Sub mellé egy HDMI 1.4 fért el mindössze, ezt pedig megtoldották egy 3,5 milliméteres jack audiokimenettel és a külső tápegység is. Az állvány egyébként szög egyszerű, mindössze a dönthetőségre készítették fel (-3,5°~+21,5°).


[+]

Az AOC C2789FH8 európai megjelenéséről egyelőre nem érkezett hír, de az Egyesült Államokban már kapható. Hivatalos ára 250 dollár, de az internetes kereskedőknél már 200 dollárért is listázzák.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés