Hirdetés

Felfelé bővíti G1-es monitorjait az AOC

A CQ32G1 végre elhozza a WQHD felbontát, amit sokan hiányoltak.

Az AOC még az előző év közepén mutatta be a G1-es monitorcsaládját, amelyről az alábbi hírben számoltunk be. Ezek a kijelzők az árukkal, a variálható frissítési frekvencia támogatásával, illetve a 144 Hz-cel hívták fel magukra a figyelmet, de viszonylag sokan panaszkodtak arra, hogy a 31,5 hüvelykes, C32G1 típusjelzésű modellre egyszerűen kevés a Full HD-s natív felbontás. Ebben egy monitor esetében van is valami, amit az is megerősít, hogy az AOC is látta ezt a problémát.

A fentieket korrigálandó megérkezett egy CQ32G1 jelölésű modell, amely megőrzi a 31,5 hüvelykes képátlót, illetve az előd lényegében minden más tulajdonságát, de a natív felbontása 2560x1440 pixelre nő. Természetesen marad az 144 Hz-es maximális frissítés, ahogy az AMD FreeSync támogatása is, viszont változás, hogy 250-ről 300 cd/m²-re nő a maximális fénysűrűség. Emellett a DisplayPort 1.2 és HDMI 1.4 portokat már nem egy D-Sub egészíti ki, hanem egy HDMI 2.0, ami a célpiacot tekintve szintén egy pozitív fejlesztés. Mindezt még megfejeli az, hogy a fogyasztást 50 wattról 37 wattra sikerült mérsékelni.

Az AOC CQ32G1 persze drágább lesz, mint az eredeti C32G1, amely egyébként a piacon marad 300 euróért, az új kijelző pedig 400 eurós listaáron kéreti majd magát. A gyártó a szállítást még az első negyedév során megkezdi.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés