Olcsó tabletekkel tér vissza az Amiga

Az Amiga sokak számára ismerősen csengő név. A számítástechnika hőskorában talán az egyik legnépszerűbb megoldások voltak, de a 90-es évek közepe felé a PC, az Apple, és a konzolok átvették a hatalmat. A Commodore által birtokolt márkanév mára többnyire feledésbe merült, de az elért sikereket senki sem vitatja, így talán megéri újraéleszteni. Természetesen a legalkalmasabb terep erre a tabletpiac, hiszen most minden csapból ez folyik.

Amiga Xpedio 7 MTB
Amiga Xpedio 7 MTB

Az Amiga három darab Xpedio nevű termékkel készül. Az Xpedio 7 MTB lesz a legolcsóbb, egészen pontosan 98 dolláros megoldás, és ehhez képest nem is tűnik annyira esetlen terméknek. A 7 hüvelykes, rezisztív érintésérzékeny kijelző alatt egy VIA WM8650-es jelzésű chip található, mely egyetlen, ARM architektúrára épülő, 720 MHz-en üzemelő processzormagot rejt. Az LPDDR2 szabványú rendszermemória mérete 256 MB lesz, míg az adattárolást 4 GB-os NAND flash lapka oldja meg. Természetesen a tárkapacitás MicroSD, MemoryStick, vagy MMC memóriakártya használatával további 32 GB-tal növelhető. A termékből létezik majd egy 118 dolláros csomag is, mely a tabletet egy USB-s billentyűzettel, illetve egy védőtokkal egészíti ki.

Az Xpedio 7 MTB csomagjának védőtokja a billentyűzettel
Az Xpedio 7 MTB csomagjának védőtokja a billentyűzettel [+]

A 7 colos Xpedio 7 MT, és a 10 hüvelykes Xpedio 10 MT jelzésű tabletek ára már rendre 189 és 289 dollár lesz, továbbá az érintőképernyő is kapacitív típusú. A rendszer alapját egy Samsung PV210-es SoC képzi, mely egy ARM Cortex-A8-as processzormaggal dolgozik, ami 1 GHz-es órajelen üzemel. A rendszermemória továbbra is LPDDR2 szabványú, de kapacitása már 512 MB, emellett a NAND flash lapka 8 GB-os tárhelyet kínál. Ez utóbbi továbbra is kiegészíthető egy 32 GB-os memóriakártyával.

Az Android 2.2-es operációs rendszerre épülő újdonságok már előrendelhetőek az Amiga webáruházában, a rendelések kézbesítése pedig még karácsony előtt megtörténik, de ennél pontosabb dátummal nem szolgált a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Amiga

Előzmények

Hirdetés