Bizonyos első generációs Ryzenek már második generációs lapkával érkeznek

Az AMD becsempészte a Summit Ridge helyére a Pinnacle Ridge kódnevű fejlesztést.

Bár ma már a harmadik generációs Ryzenekról szól az AMD termékskálája, azért még az első sorozat is elérhető maradt az üzletekben, ráadásul kifejezetten kedvező áron. Ezek persze leginkább kifutó modellek, viszont érkezik még rájuk megrendelés, amelyeket a cég teljesít is. Manapság persze leginkább a maguk módján, de mindjárt kifejtjük, hogy miről is van szó.

Hirdetés

Az eredeti Ryzen 1000 sorozatú CPU-k a 14 nm-es Summit Ridge lapkát használták, és a Ryzen 2000 generációnak lett az alapja a 12 nm-es Pinnacle Ridge. Feltűntek ugyanakkor a boltokban olyan olcsó, Ryzen 1000-es modellek, amelyek az utóbbi lapkát használják, annak ellenére, hogy a specifikációjuk szerint az előbbit kellene. Minden bizonnyal arról lehet szó, hogy az AMD kifogyóban van a Summit Ridge-ből, de a még leadott rendeléseket teljesíteniük kell, így kényszerből a Pinnacle Ridge-hez nyúltak.


(forrás: Reddit)

A felhasználók ezzel olyan rosszul nem járnak, ugyanis a Ryzen 5 1600 YD1600BBM6IAF típusjelzésű verziója gyorsabb az eredeti, YD1600BBAE opciónál, miközben az ára 100 dollár alá csúszott, egyes áruházakban jóval.

A Redditen már készült is egy bejegyzés a furcsa processzorról, amelyet a tulajdonosa 85 dollárért szerzett be, vagyis nagyjából 14 dollárba került egy mag, ami tényleg eléggé hízelgő ajánlat. Valószínűleg túl sokáig nem lehet majd beszerezni ezt a modellt, a gyártók ilyen furcsa megoldásokat akkor szoktak alkalmazni például a lapkahiány kezelésére, ha már csak nagyon kevés megrendelésük van az adott processzorra, így azokat letudva be is lehet fejezni az adott fejlesztés életútját.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés