AMD-alapú PC-k megkülönböztető jelzéssel

Kiemelkedő teljesítmény és fejlett technológiák – ezek jellemzik az AMD legújabb promóciós akciójában résztvevő asztali PC-ket és noteszgépeket. A második számú processzorgyártó a CES alkalmával leplezte le a Better by Design programot, mely nem titkoltan azt a célt szolgálja, hogy meggyőzze a vásárlókat: az AMD processzoraira épülő megoldásokkal jobbat, többet kapnak a pénzükért. Az Intel ezzel szemben a platformmegoldások fölényét hirdeti – utóbbinál csak akkor tartozhat egy PC a Centrino, Viiv vagy vPro platformok egyikéhez, ha a gép főbb komponenseit az Intel szállította. Az AMD ennél engedékenyebb, jóllehet riválisával ellentétben egyáltalán nem gyárt például vezeték nélküli hálózati vezérlőt.

Azok a PC-gyártók, melyek konfigurációi megfelelnek a Better by Design program két főbb kritériumának (kétmagos AMD CPU-t tartalmaznak és képesek futtatni a Vista Aero Glass kezelőfelületét) egy újabb matricát ragaszthatnak a számítógépre, azok számára pedig, akik kedvet kaptak a matricázásra, további, több márka logóját tartalmazó plecsniket is rendelkezésére bocsát az AMD. A Turion 64 X2 mobil processzorokra épülő noteszgépek egy részére a jövőben így akár olyan matrica is kerülhet, melyen a CPU és a grafikus vezérlő mellett a vezeték nélküli hálózati vezérlő gyártójának logója is helyet kaphat.

A nagyobb PC-márkák közül az Acer, a Dell, a HP, a Lenovo és a Gateway biztosan részt vesz a Better by Design programban, melyhez a komponensgyártók közül az AMD összes nagyobb partnere csatlakozott, beleértve az NVIDIA-t az Atherost, az Airgót és a Broadcomot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés