Hirdetés

Az alacsonyabb vételár jegyében készült az Alpenföhn Matterhorn Pure CPU-hűtő

Az Alpenföhn szakemberei az egyik méretes (138 x 123 x 158 mm) és igen tekintélyes tömeggel (1067 gramm) rendelkező hűtőt, a Matterhornt vették kezelésbe, hogy egy valamivel könnyebb és olcsóbb változattal lepjék meg a vásárlókat. Az új verzió a Pure nevet kapta, ami hűen tükrözi a régi modellből kialakított új változat tulajdonságait.

Alapvetően ugyanis a hűtő felépítése nem változott, így a réz talpról továbbra is hat darab 6 mm átmérőjű heatpipe vezeti a hőt a méretes alumínium lamellákra. A felületi változás lényegében, hogy a Pure teljes mértékben nélkülözi a korábbi változat nikkel bevonatát, ezáltal az előállítási ár csökkenhetett. Ezenkívül a 120 mm-es légkavarót is egy olcsóbb darabra cserélték, tehát a Pure esetében nem a megszokott, a zajcsökkentés érdekében puha keretes Wing Boosttal, hanem annak egy olcsóbb variánsával találkozhatunk.

Lényegében ez a szélgép is hozza a Wing Boost paramétereit (500-1500 rpm PWM szabályozással, 108 m³/h légszállítás, 8-20 dB zaj), viszont zajszigetelést itt a sokkal olcsóbb gumibakos módszert alkalmazva oldották meg, ami a ventilátor felfogatásában is némi változást okozott. A butításért cserébe a ventilátorba integrálták a manapság népszerű PWM megosztást, amivel lényegében a fordulatszámért felelős PWM jelet képes egy másik ventilátorral is megosztani.

 

Az AMD Socket AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1 és Intel LGA775, LGA1155, LGA1156, LGA1366, LGA2011 foglalatokkal kompatibilis Alpenföhn Matterhorn Pure hűtő forgalmazása május 22-én kezdődik, ára pedig 30 font körül alakul – ami valóban kedvezőbb, mint a Rev. B változat 54 fontos vételára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés