Hirdetés

Ahány ház, annyi szokás

Hirdetés

Az átlagosnál egzotikusabb külsőt kapott az NZXT új toronyháza. A főleg játékosoknak szánt Lexa S egy felhőkarcoló komorságával tekint le a gép előtt ülőre. Az acélból készült, fekete színű miditorony táp nélkül 7 kg-ot nyom, mérete pedig 196 x 480 x 528 mm, és elég tágas ahhoz, hogy gond nélkül lehessen benne használni a nagyobb, 10,5 hüvelykes videokártyákat is. Opcionálisan egy 500 wattos tápegységgel is rendelhető (amelyik az alján helyezkedik el), és microATX, illetve ATX méretű alaplapokat tud fogadni. A készülékben négy darab külső, 5,25"-os, és hét 3,5 colos, belső bővítőhely található, a beépített kék LED-eknek, illetve az átlátszó, sötétített plexi oldallapnak köszönhetően azt is láthatjuk, hogy mi történik a gép belsejében.

NZXT Lexa S
NZXT Lexa S

Érdekes, hogy az I/O panel nem teljesen elöl, hanem inkább oldalt található, és egy eSATA port is helyet kapott rajta. A házhoz alaptartozékként négy ventilátort is mellékelnek, három 120 mm-est, amelyek előre, oldalra és hátra helyezhetők, 23 dB zajt csapnak, a légszállításuk pedig 42 cfm. Felülre is jár egy 140 mm-es lapátkerék, mellé felszerelhetünk  egy 120 mm-est is, amit viszont magunknak kell megvennünk. A vízhűtésre is felkészített Lexa S valamikor szeptember végén kerülhet az üzletek polcaira, ára 70 dollár lesz.

Lian Li PC-7FN
Lian Li PC-7FN

A Lian Li új modelljei nem ennyire hivalkodú külsejűek, de rendkívül elegánsra sikerültek. A PC-60FN és PC7-FN szintén fekete színű, viszont nem acélból, hanem alumíniumból készültek. Ez persze jó hatással van a tömegükre, hiszen jó másfél kilogrammal könnyebbek, mint az előbb bemutatott NZXT. Az új modellek külsőre nagyon hasonlítanak egymásra, a méretük megegyezik, 210 x 470 x 490 mm, microATX és ATX méretű alaplapokat támogatnak, és csak az előlap alsó részének kialakításánál tapasztalunk némi különbséget. Az I/O panelek nem elöl, hanem felül helyezkednek el, és a hangkimeneten és -bemeneten, valamint az USB-ken kívül egy FireWire csatlakozót is kínálnak.

Lian Li PC-60FN
Lian Li PC-60FN

A miditornyokat öt külső, 5,25 colos bővítőhellyel látták el, amelyek közül a legalsó 3,5 hüvelykes átalakítót is kapott. Belülre négy 3,5"-os meghajtó kerülhet, természetesen mindent beszerelhetünk segédeszköz nélkül is. A házakba két ventilátor került, az egyik előre, ez 140 mm-es és 1000-es fordulatszámra képes, a másik hátra, ez 1200 rpm-en járhat, de csak 120 mm-es. A rázkódásvédelemmel ellátott, vízhűtésre is felkészített PC-60FN és PC7-FN október elejétől lesz elérhető, de nem lesznek olcsók, mindkettőért nettó 130 dollárt kell majd kifizetni.

Lian Li PC-60FN
Lian Li PC-60FN

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés