Hirdetés

Zúgó ventilátorok a színek viharában

Hirdetés

A Thermaltake Element sorozatába eddig csak kisebb méretű házak tartoztak, de most megérkezett az Element V nevű nagytorony is. A ház prototípusát már a Computexen is kiállították, de csak mostanában fog a boltok polcaira kerülni.

Már ránézésre is elég méretes darab, és ezt az érzést az adatok sem cáfolják meg: 532 x 220 x 537 mm-es méretéhez 14,13 kg-os tömeg tartozik, azaz szép nagyra nőtt. Ennek köszönhetően bőven van benne hely, a Mini ATX és ATX méretű alaplapok mellett Extended ATX-eseket is fogad. Bővítőhelyből is jutott bele elég, egyszerre akár 11 darab 5,25 hüvelykes vagy más elosztásban 5 5,25, illetve 6 darab 3,5 colos meghajtó is elfér benne (utóbbiak két iCage segítségével). A szerszám nélkül szerelhető házba természetesen 2,5"-os meghajtók is beépíthetők, és a tápegység is könnyen a helyére kerül az állítható síneknek köszönhetően. A sok komponens sok hőt termel, így a hűtőrendszer megtervezésére is odafigyeltek, nem kevesebb mint öt ventilátor található benne.

Ezek közül két 120 mm-es elöl kapott helyet, ezek 900/1200, illetve 1400 fordulat per perces sebességgel működnek, 17 dBA zajt csapnak, és maximum 47 cfm-es légszállításra képesek. Hátul szintén egy 120 mm-es darabot találunk, aminek a tulajdonságai megegyeznik a gyorsabbik elülső légkavaróéval. A gép tetején és oldalán már méretesebb és komótosabb tempójú lapátkerekeket találunk: felül egy 200 mm-es, oldalt egy 230 mm-es vitézkedik, mindkettő 600, illetve 800 rpm-en jár, és 14 dBA zajt csap, a nagyobbik légszállítása elérheti a 76 cfm-et. Ha ez nem lenne elég, felülre felszerelhető még egy 200 mm-es, illetve a grafikus kártya hűtésére külön még két 50 mm-es légkavaró. Természetesen a vízhűtéshez is alakítottak ki furatokat, ha valaki azt részesítené előnyben.

Nem csak az őszi levelek színesednek...
Nem csak az őszi levelek színesednek...

A kialakításánál odafigyeltek a ház küllemére is, az elegáns fekete külsőt belülről, a ventilátoroknál különböző színű LED-ek teszik változatossá, váltogathatunk a kék, piros és zöld között, de ha a kedvünk úgy tartja, akár keverhetjük is őket. A tetőn elhelyezkedő I/O panelen a bekapcsoló- és reset gomb, valamint a hangcsatlakozók mellett egy eSATA és négy USB portnak is szorítottak helyet, és egy tekerővel a a légkavarók sebességét, illetve világítását szabályozhatjuk.

A torony belseje kulccsal zárható, és különböző kiegészítőket is választhatunk hozzá, például kulacstartót, amiben jól elfér a hosszú számítógépezésnél hasznos energiaital vagy más üdítő nedű. A Thermaltake Element V hamarosan a boltokba kerülhet, az ára nagyjából 169 dollár lesz.

Italt a gépre!
Italt a gépre!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés