Agyondoppingolt csúcs-GeForce jön az ASUS és a Galax műhelyéből

Ha az NVIDIA nem dobja fel a csúcskategóriát valami újdonsággal, akkor a gyártók teszik meg. Ennek köszönhetően az ASUS és a Galax két olyan GeForce GTX 980 Ti VGA-t hoz, amelyek leginkább az extrém tuningolhatóságukról lesznek híresek.

ASUS GeForce GTX 980 Ti STRIX Gaming Ice
ASUS GeForce GTX 980 Ti STRIX Gaming Ice

Az ASUS boszorkánykonyhájából a GeForce GTX 980 Ti STRIX Gaming Ice jelzésű modell érkezik, amely már a megjelenésével is mutatja, hogy nem az átlagfelhasználóknak készült. Többek között azért sem, mert kiépített vízhűtőrendszer nélkül üzemképtelen, ugyanis a VGA-n csak egy beköthető blokk van. Ez azok számára nagyon előnyös, akik eleve csak vízhűtésben gondolkodnak, mivel egy gyári formában tudnak vásárolni egy olyan VGA-t, amely mindenféle szerelés nélkül beilleszthető a már kiépített rendszerbe. Ráadásul a kártyán több LED is lesz, így működés közben még fehérest fénnyel is világít.

ASUS GeForce GTX 980 Ti STRIX Gaming Ice
ASUS GeForce GTX 980 Ti STRIX Gaming Ice

Az ASUS gyári tuninggal is élt, így a 14 fázissal és két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóval rendelkező GeForce GTX 980 Ti STRIX Gaming Ice az alapértelmezett 1075 MHZ-es GPU Boost órajel helyet 1291 MHz-es paraméterrel rendelkezik Gaming módban és 1317 MHz-en is dolgozhat OC módban. A magórajel rendre 1190 és 1216 MHz lehet, míg a 6 GB-os kapacitású, GDDR5 szabványú fedélzeti tár 7,2 GHz-es effektív frekvencián ketyeg.

Galax GeForce GTX 980 Ti HOF GOC
Galax GeForce GTX 980 Ti HOF GOC

A Galax GeForce GTX 980 Ti HOF GOC ugyanabban a kategóriában indul, csak némileg más formában, mivel ezen a modellen egy méretes léghűtés található, két darab igen nagy ventilátorral megfejelve. Emiatt ez a kártya azok számára is alternatíva, akik nem rendelkeznek kiépített vízhűtőrendszerrel.

Galax GeForce GTX 980 Ti HOF GOC
Galax GeForce GTX 980 Ti HOF GOC

A fehér színben pompázó terméket a Galax 14+3 fázissal és három darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóval szerelte fel, de utóbbi esetben a normál működés mellett elég csak az első kettőhöz csatlakoztatni a tápegység megfelelő konnektorait, viszont további tuning esetében használni kell a harmadik aljzatot is. A célpiac miatt utóbbi valószínűleg ki lesz használva, annak ellenére, hogy a GeForce GTX 980 Ti HOF GOC az alapértelmezett 1075 MHz-es GPU Boost órajel helyet 1304 MHz-es paraméterrel rendelkezik, illetve a magórajel is 1203 MHz. A 6 GB-os kapacitású, GDDR5 szabványú fedélzeti tár a referenciának számító 7 GHz-es effektív frekvencián ketyeg.

A három darab DisplayPort 1.2, egy HDMI 2.0 és egy DVI aljzattal rendelkező újdonságok forgalmazása hamarosan megkezdődik, amikor az áruk is kiderül. Az nyilván sejthető, hogy nem lesznek olcsó modellek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés