Hirdetés

AeroCool GT-1000: processzorhűtő bearanyozva

A processzorhűtők piacán az elmúlt mintegy fél évtizedben rendkívül sok újdonság hívta fel magára a hobbiból gépet építők figyelmét. Az olyan újításoknak köszönhetően, mint például a réz hűtőblokk vagy a hőcsöves rendszer, az egyre forrófejűbb processzorok üzemi hőmérsékletét gyakorta lényegesen alacsonyabb szintre lehetett tornászni, mint amit a központi egységekhez gyárilag adott coolerekkel el lehet érni. Manapság azonban ritkán találkozhatunk olyan igazán átütő ötlettel, mely a processzor-hőmérsékletet léghűtéses megoldás mellett a hasonló eszközökhöz képest lényegesen képes lenne csökkenteni, ezért a gyártók egy része manapság inkább a termék prezentációjára helyezi a hangsúlyt; a lényeg a figyelemfelkeltő külső, a hűtési teljesítmény gyakran csak másodlagos szerepet játszik.

Az AeroCool GT-1000 a gyártó állítása szerint nem ezek közé a termékek közé tartozik, bár tény, hogy ez esetben, ha megjelenésében nem is forradalmian új, de kétségtelenül rendkívül elegáns hűtőegységgel van dolgunk. Az új hűtő hagyományos réztalppal érintkezik a processzorral (a mellékelt szerelékekkel minden jelenleg elterjedt foglalatra rögzíthető), az ehhez csatlakozó kétszer három darab hőcső pedig a feketére festett, finoman megmunkált alumíniumkeretbe foglalt rézlemezekhez vezeti a hőt. A keretre egy 92 mm-es, alacsony fordulatszámú (1800 RPM) hűtőventilátor kerül, mely a felmelegedett bordák hűtésére szolgál.

A GT-1000 tulajdonképpen az aranyozott hőcsöveknek köszönhetően tekinthető újdonságnak, mely megoldás egyrészről esztétikus, más részről – állítólag – némileg javít a hőelvezetési, hőátadási paramétereken. Hogy ez utóbbi megállapítás mennyire állja meg a helyét, arra legkorábban március végén derülhet fény, az AeroCool GT-1000 ugyanis ekkor debütál Magyarországon. A termék ára egyelőre megállapítás alatt áll.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés