Piacra dobta az iparág első USB4-es külső SSD-jét az ADATA

Az SE920-as modell a megfelelő platformokon igencsak gyors megoldás lesz.

Az ADATA bejelentette, hogy elérhetővé tették az SE920-as külső SSD-t, amelyről még a 2021-es év közepén beszéltek először, de mostanáig várni kellett a startra.

A szóban forgó újdonság az iparág első olyan megoldása, amely támogatja az USB4-et, de emellett a Thunderbolt 3 és 4 portokra is ráköthető, illetve visszafelé kompatibilis az USB 3.2-vel és 2.0-val. Utóbbi két esetben persze számolni kell az adatátviteli tempó csökkenésével. Márpedig a sebesség az egyik nagy előnye a fejlesztésnek, ugyanis megfelel USB4-es Type-C-s interfészt használva a 3,8 GB/s is elérhető szekvenciális olvasás mellett, írás során pedig 3,7 GB/s a plafon. Thunderbolt 4 esetén az utóbbi paraméter 3,2 GB/s-ra csökken.

[+]

Az ADATA SE920 kompatibilis a Windows (10 és 11), Android (13 vagy újabb) és macOS (13 vagy újabb) operációs rendszerekkel, a hőmérsékletét pedig egy aprócska ventilátor próbálja megfelelő szinten tartani, ha éppen aktív munkavégzésben van a hardver.

Az 1 és 2 TB-os kapacitás mellett elérhető, 5 év garanciával rendelkező termék szállítása már megkezdődött, de a gyártó még nem hozta nyilvánosságra az árazást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés