Acer blog: ilyen az új Iconia B1 tablet

Az év elején bemutatott 7"-es Acer Iconia B1-A71 tabletről felemás véleménnyel voltunk, de főleg az akkori ára miatt kavarogtak bennünk felemás érzések. Persze voltak más problémák is, nekünk az összeszerelés minősége és az anyagminőség sem nyerte el annyira tetszésünket, a felhasználók pedig az 512 MB RAM-ot kevesellték. Úgy tűnik azonban, hogy a B1-710 érkezésével mindkét tábor által felemlegetett hátrányokat elfelejthetjük.


[+]

Belül megmaradt a kétmagos MediaTek MTK 8317 SoC PowerVR SGX531-es IGP-vel, de a DDR3 memória méretét megduplázták, így az új kiadás esetében már 1 GB RAM-ból gazdálkodhatunk, ami jót fog tenni a teljesítménynek. Érdekes viszont, hogy lesz 3G-s változat is az új B1-ből, de ebben nem a fentebb említett a hardver fogja ellátni a feladatokat, hanem az Iconia A1-811 (szintén 3G-s változat) tabletből ismert jóval combosabb négymagos MediaTek MTK8389 egy PowerVR SGX544-es IGP-vel. Érdekes döntés ez az Acer részéről, bár azt nem gondoljuk, hogy ezzel konkurenciát csinálnának házon belül az Iconia A1-nek. A kérdés inkább az, hogyan lövik majd be az árazást, hiszen az 8 GB-os A1-810 (3G nélkül) és a 8 GB-os B1-710 között most is csak 20 ezer forint különbség van.


[+]

Az új B1 belsejében a többi rész változatlan, a tárkapacitás 8 vagy 16 GB lehet (lehetséges a microSD bővíthetőség), van benne Wi-Fi, Bluetooth és GPS, emellett változatlan az akkumulátor kapacitása, illetve a 7"-es, 1024x600 pixeles TN+film érintőkijelző, azaz a szélesvásznú formátum is megmaradt. Mindezt azonban új külsőbe csomagolták, így az immáron fekete elő- és fehér hátlapos, ezüst keretes készülék az Iconia A1-re hajaz, ám annál valamivel vaskosabb (12,4 mm) és nehezebb (340 gramm) kivitelben.


[+]

Az új dizájnt volt alkalmunk megtapogatni, de végleges véleményt egyelőre nem formálnánk. Ennek oka, hogy csak a 3G-s változatból sikerült egy kezdetleges mérnöki mintát szereznünk, így az összeszerelés minősége még nem volt tökéletes, de sorjás élekkel most sem találkoztunk, illetve a felhasznált műanyag minősége is jobbnak tűnik, mint az első generációs B1-en. Az új dizájnért és a több memóriáért négyezer forinttal kell többet fizetni, azaz a 8 GB-os B1-710-hez már 39 000 forintért hozzá lehet jutni, a 16 GB-ost pedig 43 000 forint környékén mérik. A 3G-s variáns árát egyelőre nem tudjuk.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények