Hirdetés

Dedikált VGA-val és hosszú üzemidővel érkezik az Acer Aspire Timeline Ultra

Az Acer nem csak új Aspire Ultrabookkal készül a 2012-es évre, hanem a népszerű, 8 órás akkumulátoros üzemidőt kínáló Aspire Timeline család is kibővül egy új szériával, az Ultrával. A 14 és 15 inches képátlóval érkező notebookok névválasztása nem a véletlennek köszönhető, hanem egyfajta jelzésként szolgál, hogy ez a sorozat az eddiginél könnyebb lesz, valamint az Ultrabookokhoz hasonlóan vékony és dizájnos burkolatot kapnak, ami jelen esetben 20 mm-es vastagságot fog jelenteni.


[+]

Szintén az Ultrabookoktól öröklődik majd a hosszú alvó módot és ebből az állapotból 1,5 másodperces visszatérési időt garantáló Acer Green Instant On technológia is. Sajnos a pontos technikai paraméterek egyelőre nem ismertek, de azt figyelembe véve, hogy a Timeline Ultra a második negyedévben debütál, és az Acer a legújabb Intel processzorokra tett ígéretet a kiadott közleményben, nem kizárt, hogy Ivy Bridge APU-k lapulnak majd a vékonyka gépben. 100%-os megerősítést csak az jelentene, ha az Acer Aspire S5-höz hasonlóan látnánk Thunderbolt csatlakozót a képeken, de ilyet nem fedeztünk fel.


[+]

Van viszont USB 3.0, HDMI és LAN aljzat, és a HDD-n vagy SSD-n felül még egy optikai meghajtót is sikerült belezsúfolni. Nem a DVD optikai egység lesz az egyetlen pikáns részlete az új Timeline-nak, hanem a dedikált grafikus chip, amiről szintén nem áll rendelkezésre további adat, de mindenképpen jó hír azok számára, akik vékony, de játékra is használható notebookot keresnek majd.


[+]

Még egy újítást, az Acer Always Connectet érdemes megemlíteni az új notebookkal kapcsolatban. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy egy távoli eszközről (akár egy okostelefonról) felébresszük alvó állapotban lévő Timeline Ultra gépünket és hozzáférjünk rajta tárolt dokumentumainkhoz, zenéinkhez és videóinkhoz.


[+]

Az Aspire Timeline Ultra tehát 2012 második negyedévében érkezik, így az árakról természetesen még nem esett szó, aminek pontos konfiguráció híján amúgy sem vennénk sok hasznát.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények