Acer blog: erősebb Aspire S3 ultrabookok érkezhetnek

Lassan őrölnek az ultrabookok malmai, de már szállingóznak a boltokba az első példányok, és a többi gyártó előbb vagy utóbb (de inkább utóbb) rá fog harapni a témára. Ugyan azt még senki sem tudja, hogy az új kategória mennyire versenyképes, ahogy azt sem, hogy képes lesz-e beváltani a hozzá fűzött reményeket, de a karácsonyi szezon majd eldönti, hogy mennyire érvényes az "aki kimarad, lemarad" mondás.

A legjobb helyzetben azok az ultrabookgyártók vannak, akik már rendelkeznek kész és eladható termékkel, hiszen a megjelenő tesztek, leírások és felhasználói vélemények alapján az ünnepi szezonban sokkal könnyebben tudnak majd dönteni a leendő vásárlók – noha a márkahűségen a legnehezebb felülkerekedni.


[+]

Az Acer is igyekszik felvenni a tempót, aminek első jele, hogy már kapható az Aspire S3 legolcsóbb változata, melynek hivatalos ára 799 euró, azaz mintegy 240 000 forint, de már érkezik az eggyel nagyobb modell. Ez utóbbinak hivatalos ára 1199 euró, de idehaza ennél valamivel olcsóbban, 1133 eurónak megfelelő forintért (340 000 Ft) rendelhetjük elő. A két gép közötti különbség, hogy az olcsóbban a 20 GB-os SSD mellett egy 320 GB-os HDD kapott helyett, míg a drágábbikban csak és kizárólag egy darab 240 GB-os SSD van. A két konfigurációban minden más megegyezik, így a 4 GB RAM és az Intel Core i5-2467M processzor is azonos.

A legújabb hírek szerint két újabb konfiguráció érkezik Core i7-2637M processzorral. Ebből az egyik 999 eurós árával a már meglévő konfigurációk közé fog beékelődni és 320 GB-os merevlemez helyett 500 GB-os lesz benne – mellette a 20 GB-os SSD változatlanul megmarad természetesen. A másik érkező masinában változatlanul 240 GB-os SSD lesz, így ennél csak a processzor, no és az ár változik, ami várhatóan 1399 euró lesz. Utóbbi modell már az Acer németországi weboldalára is felkerült.

Azóta történt

Előzmények