Az Acer Aspire S5 még az Ultrabookok között is penge lesz

Sokan húzódoztak az Ultrabook kategóriától, de mára már valahogy a piac minden fontosabb résztvevője beadta a derekát, hiába, ez is amolyan divatcikk, követni kell a trendeket. Persze az igen szigorú megkötések mellett kell némi fantázia, hogy valóban egyedi és tetszetős notebookok szülessenek, de szerencsére ebben sincs hiány. Az Acer már nem Ultrabook szűz, így idei CES alkalmával már a második Ultrabook variánsról rántotta le a leplet. Az Aspire S3 után ismerkedjünk most meg a szintén 13,3"-es Aspire S5-tel!


[+]

A magnéziumötvözetből készült házat fekete, szálcsiszolt alumínium felületekkel borították, továbbra is sugárzik belőle az elegancia és a minőség. Az Ultrabook specifikáció követelménye szerint a készülék a legvastagabb pontján sem lehet 21 mm-nél vastagabb, amit jelen esetben mindössze 15 mm-t jelent az S5-ös Aspire esetében, ezzel az egyik legvékonyabb mobil számítógépét sikerült létrehoznia a gyártónak. Ehhez a teljesítményhez persze egy kis fortélyra volt szükség, amit az Acer a „Magical I/O port panel” névvel misztifikált. Valójában egy a MacBook Airről már ismert rejtett megoldásról van szó, amikor a csatlakozók a zsanérok között, hátul kapnak helyet (az S3-ason is itt találtuk a portokat, csak nem voltak elrejtve). Így viszont USB 3.0 port, HDMI és Thunderbolt aljzat is található a fedélzeten. Az anyagot viszont látszik, hogy nem spórolták ki belőle, 1,35 kilogrammos tömege épp hogy belefért az 1,4 kilós limitbe.


[+]

A belső nem érdemel különösebben szót, talán annyit, hogy valószínűleg az Acer most már kivárja az Ivy Bridge platformot, a Thunderbolt csatlakozó is erre enged következtetni. Az akkumulátor már valamivel érdekesebb, hiszen itt az Acer saját PowerSmart technológiáját vetette be, ami elméletileg háromszoros akku élettartamot biztosít. Tekintve, hogy az Ultrabookok akkumulátora szinte minden esetben csak szervizben cserélhető, ez hosszútávon még jól jöhet.


[+]

Vételáráról egyelőre mélyen hallgatnak, megjelenését valamikor a második negyedévre datálják, ami az Ivy Bridge startját figyelembe véve akár a harmadik negyedév elejére is tolódhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények