A VisionTek gyártót keres

Hirdetés

A VisionTek név valószínűleg nem túl sokat mond a hazai gamereknek, azonban nem árt tudni (már teszteltünk VisionTek vga-t az oldalon.. :) - szerk.), hogy a cég Észak-Amerika egyik legnagyobb videokártya gyártója. Nem véletlenül, hiszen az általuk előállított termékek kitűnő minőségűek, a legtöbb felhasználó meg van velük elégedve.

Az elmúlt hónapokban több helyről is megerősítették, hogy a VisionTek beszáll az európai piacra, de a hírek szerint főleg a "Nyugat" érdekli őket, a mi térségünk nem túl izgalmas ilyen szempontból (talán csórók vagyunk hozzá?). A napokban azonban fordult a kocka.

A VisionTek bejelentette, hogy egy külső partnert keres, aki majd gyártani fogja a termékskála legtöbb kártyáját, kivéve a "high performance" megjelölésű típusokat, mivel azokat továbbra is az USA-ban állítanák elő. Valószínűleg egy ázsiai céggel fognak outsourcing szerződést kötni, így csökkennek a gyártási költségek, valamint könnyen előfordulhat, hogy a megnövekedett termelőkapacitásnak köszönhetően a kelet-európai piacra is beszáll a neves cég.

Nyugat-Európában nagyon kelendőek a VisionTek kártyák, az észak-amerikai gyárak ki sem tudják elégíteni az igényeket, így egy nagy kapacitású ázsiai partner csodákat tudna művelni, és akár Magyarország is részesülhetne az "üzleti frigy" előnyeiből. Ez persze csak találgatás, de az ATI is valahogy így kezdte, és mióta ők is külső partnerekkel készíttetik a kártyákat, több és olcsóbb alkatrész jelenik meg a kelet-európai piacon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés