A svédek nyerték az idei MOA-t

Véget ért az MSI 2009-ben megrendezett Master Overclocking Arena tuningversenye. A rendezvény bőven szolgált meglepetésekkel és fordulatokkal, elég ha csak a nagy reményekkel induló amerikai csapat 0 pontos eredményeit nézzük. Ők igazán balszerencsésnek nevezhetik magukat, ugyanis a döntőre vitt hardverek mind speciálisan felkészített példányok voltak, így az előzőleg kitapasztalt beállítások két Intel Core i7 processzor idő előtti halálához vezettek az 1,7 voltra ugrott magfeszültségnek köszönhetően. A szabályok értelmében ezzel ki is estek a versenyből, ugyanis több központi egységet már nem használhattak fel.


A csapatok

Más csapatoknak is akadtak gondjaik, a kolumbiaiak és az indonézek pont nélkül zárták a 3DMark Vantage tesztprogramot, és voltak, akiknek csak a processzor alapórajelén sikerült lefuttatniuk, ami számukra gyakorlatilag a verseny végét jelentette. A svédeknek idén minden összejött, wPrime-ban abszolút első helyen végeztek (139, 791 másodperc), ami a végeredmény szempontjából csak kisebb részben volt mérvadó, de az utolsó pillanatban a 3DMark Vantage tesztben is elcsípték a második helyet (18 745 ponttal).


A helyszín

Valami csodát műveltek az MSI N275GTX Lightning kártyájukkal, sikerült azt 1140 MHz-es mag-, 2280 MHz-es shader- és 2840 MHz-es effektív memóriaórajelen járatniuk. Ezek mindegyike igencsak extrém eredménynek számít, de a memória órajele még a sokat látott ellenfeleket is meglepte, annak ellenére is, hogy nyolc csapatnak is sikerült az addigi 3DMark Vantage világrekordot megdöntenie. Az összetettben a második helyet végül a lengyelek szerezték meg, harmadikként pedig a Futuremark online vetélkedőjén keresztül bejutott Xfastest csapat futott be.


A győztesek: Elmor és ME4ME


Az összesített végeredmény [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés