A PSP Phone lehet a Sony nagy dobása

Érdekes pletykák érkeztek a PlayStation Portable új generációjáról, melyek az Engadget szerint megbízható forrásból származnak. A kézikonzolok piacán jelenleg a Nintendo és a Sony nevezhető aktív szereplőnek, ám nem elhanyagolható tény, hogy az Apple az iPhone segítségével komolyan veszélyezteti a japán cégek szerepét. Az okostelefonok nem feltétlen a játékra helyezik a hangsúlyt, de az almás megoldás értéke a tartalomszolgáltatásban rejlik, hiszen az App Store nem kevés játékot kínál a vásárlóknak. A Sony régóta egy hasonló rendszerben gondolkodik, aminek az előfutára a PSP Go volt. A rendszer ugyan messze nem hozott áttörést, de a vállalat továbbra is bizakodó a digitális vásárlási normákat illetően.

Az Apple sikere láttán nem is olyan elveszett ötlet az esetleges PSP Phone lehetősége, hiszen a Sony Ericsson az Xperia X10 szériába tartozó okostelefonokkal már felemelte magát a legjobbak közé, és ezt az értéket még tovább lehet erősíteni a PlayStation márkanév erejével. Az alapok tehát mindkét oldalról adottak, így a PSP Phone kivitelezhető elgondolás, ami az iPhone eddigi legnagyobb kihívója lehet, már ha a játékok oldaláról közelítjük meg a dolgokat. Az Engadget értesülései alapján az újdonság WVGA kijelzőjének mérete 3,7 és 4,1 hüvelyk között lesz, a beépített kamera pedig várhatóan 5 megapixeles vagy nagyobb felbontású. A számításokat egy 1 GHz-es Snapdragon processzor végezheti, amely ARM architektúrára épül. Ez az információ egy korábbi értesülést is megerősíthet, ami a rendkívül fejlett PowerVR SGX543 jelzésű grafikus mag – esetlegesen magok – alkalmazásáról szól a PSP2 esetében.

Az Engadget koncepciója (forrás: Engadget)
Az Engadget koncepciórajza (forrás: Engadget)

A szoftveres oldalról az Android 3.0 lehet jelen, és ez jelentősen megerősítheti a Google operációs rendszerének pozícióját a játékok szempontjából. A PSP Phone koncepciója tehát nem is igazán a Nintendo, hanem az Apple babérjaira tőr. Az előnyös oldal a PSP Go esetében alkalmazott kihúzható vezérlő lehet, aminek hála nem kell az ujjunkkal kitakarni a képernyő egy részét, mely az az érintőfelület tapizása során kellemetlen szituációkat eredményez. Persze a telefon érintésérzékeny is lesz, így a fejlesztők szabadon választhatják az iPhone esetében megszokott vezérlést is. Sőt nem elképzelhetetlen egy hibrid modell sem, ahol az irányításhoz a beépített gamepad mellett az érintésre érzékeny képernyőt is igénybe lehet venni.

A PSP Phone ötlete tehát nagyon reális képet fest, és erősen valószínű, hogy a Sony ebben a jövőképben bízik. Persze a tényleges termék még várat magára, hiszen az Android 3.0-ból leghamarabb az év végén lehet valami, így a pletykált újdonság startja 2011 előtt nem valószínű.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés