Sikertermékeit erősíti az Apple?

Az Apple nemrég erősítette meg az iMac-ek és a Mac Prók kínálatát, így az asztali szegmens igazán modern újdonságokhoz jutott. Persze a vállalat ebben az évben az iPadet könyveli majd el az egyik legsikeresebb terméknek, sőt a távol-keleti források szerint készül egy modernizált verzió is, amely a 2011 elején megrendezendő CES-en mutatkozhat be. A pletykák szerint a friss versenyző 9,7 hüvelykes, IPS panelre épülő kijelzőt kap, ami természetesen érintésérzékeny lesz. A központi lapkát is modernizálják a mérnökök, így a processzormagok Cortex-A9-es alapokra fognak épülni, a rendszermemória mérete pedig 512 MB-ra nőhet. Az almások egy kisebb, 7 colos iPadben is gondolkodnak hasonló belső felépítés mellett.

Érdekes információk érkeznek az Apple TV felől is. A jelenleg elérhető megoldás már meglehetősen öreg hardverre épül, így várható volt, hogy 1 GHz-es Intel Pentium M és az NVIDIA GeForce Go 7300 párosa már nem húzza sokáig. Az új belsőről rengeteg pletyka keringett. Egyesek egy ARM-os SoC-ban hittek, míg mások az NVIDIA Ion 2-es platformját valószínűsítették. Az új adatok szerint az AMD Ontario APU-ja lesz a befutó, amit az is alátámaszt, hogy az almások erősen érdeklődnek a rendszer iránt. Az új Apple TV felhasználói felülete sokban hasonlít majd az iPhone-éhoz, így a multimédiás tartalmak mellett számos egyéb szolgáltatás érhető majd el. A gyártás az év végén kezdődik meg, így elképzelhető, hogy a CES-en ezt az eszközt is prezentálja a cég.

Az Apple persze sosem kommentálja a megjelenésre váró termékeket, így a biztos adatokra még fél évet várni kell, de a fentebb vázolt újítások nagyon izgalmasan hangzanak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés