A második negyedévben jön a 2 GHz-es Celeron Dual-Core

Kétmagos processzort ma már olcsón is be lehet szerezni, főleg azóta, hogy az Intel Pentium Dual-Core és az AMD kisebb Athlon 64 X2 chipjei után nemrég a klasszikus alsókategóriában is megjelent a kétmagos felépítés a Celeronok jóvoltából. A Celeron Dual-Core széria első tagja az 1,6 GHz-es E1200, amely 13 000 forint körüli áron indult útjára.

Az Intel új sorozata várhatóan csak a második negyedévben bővül ismét, akkor érkezik a DigiTimes értesülései szerint a gyorsabb E1400. Az új modell szintúgy 800 MHz-es rendszerbuszt használ, 512 kB másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, TDP értéke 65 watt lesz, különbség csupán a 2 GHz-es magórajelben mutatkozik meg. A kétmagos Celeronok a régóta megszokottnak számító Execute Disable Bit-támogatás és 64 bites kiterjesztés mellett ismerik az Enhanced Intel Speedstep energiamenedzsmentet is. Az E1400-as közvetlen rendelésre vonatkozó nagykereskedelmi ára 53 dollár lesz, ezzel az új modell valószínűleg ki is szorítja a forgalomból közvetlen elődjét.

A gyártó tervei szerint a kétmagos Celeronok az összes asztaliprocesszor-forgalomnak legfeljebb 10 százalékát fogják adni 2008-ban, 2009 második negyedévéig viszont teljesen átveszik az egymagos Celeronok helyét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés