A karcos CD-k megmentője

Hirdetés

Persze a viccet félre kell tenni, ugyanis komoly dolgokról lesz most szó. A nagyobb szakkiállítások alatt mindig sok furcsa, meghökkentő eszközt mutatnak be a gyártók, jó példa erre az idei CeBIT-en a Yamaha technológiája, melynek segítségével képeket lehet gravírozni a CD-re.

Az alaplapjairól ismert Lucky Star szintén egy CD-kel kapcsolatos eszközt dobott piacra, mely már kapható is az USA-ban és Európában. A készülék az összes 12 centis lemezt képes kezelni, így CD, DVD, PS2 és XBox diszk sem okozhat problémát neki. Segítségével a karcos, már olvashatatlan CD-ket is pillanatok alatt működővé lehet tenni.

A lényeg a következő: a gépbe be kell tölteni a speciális pasztát, majd behelyezni a lemezt. Ezek után a készülék nagyon lágyan "felpolírozza" a lemezt a kenőcs segítésével. Így lehetőség nyílik a karcok feltöltésére, melynek következménye, hogy visszaállnak az eredeti fénytörési viszonyok, vagyis olvashatóvá válik a CD/DVD.

A cég szerint 98% a sikeres javítás esélye. Ez valószínűleg erős túlzás, szívesen kipróbálnám a nálam lévő Zizi Labor CD-vel, melyet már semmi sem tud beolvasni. Szerencsére kárt nem tud tenni a lemezben, így legalább egy próbát megér. Az ára durván 40$ az USA-ban. A készülékről még semmi információ a gyártó oldalán, így akár kacsa is lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés