Az első 48x sebességgel írható CD-k

Hirdetés

Pár éve még jót vigyorogtunk az olyan noname diszkeken, amelyeken 12x írási sebességet hírdettek, elvégre még a 8x író is újdonságnak számított. Manapság viszont gondot okoz az, hogy nem találunk kellően minőségi lemezt a gyors íráshoz. A CeBIT a 48x sebesség jegyében telt, az összes nagyobb író gyártó bemutatta a 48x típusát.

A megfelelő diszkekre azonban várni kellett. Végre a nagyobb márkák közül is kapható 48x sebességgel pörkölhető lemez. A Verbatim a napokban jelentette be a Super Azo névre hallgató lemezeket, melyek már valóban, hivatalosan is a 48x sebességhez lettek tervezve. A CD-ket olyan gyártók hitelesítették, mint a Plextor, a TEAC és a Yamaha.

Egyelőre azonban még mindig nagyon kevés a 48x sebességgel írható lemez, pedig meghajtóból nincsen hiány. A CD gyártók viszont ígéretet tettek arra, hogy behozzák a lemaradásukat, ugyanis a mostani sebességek elviselésére alkalmas lemezek előállításához nagyobb technológiai változtatások voltak szükségesek, mostantól viszont nyitva áll az út a tömegtermelés előtt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés