A Dellnek nem kell az AMD

Hirdetés

A világ második legnagyobb PC-gyártójaként számon tartott Dell tegnap ismét megerősítette, hogy nem tervezi az AMD 64 bites processzorainak felhasználását – jelentette a Reuters. A vállalat működésért felelős vezérigazgatója, Kevin Rollins a chicagói egyetem diákjai előtt elmondta, hogy a vállalati felhasználók – melyek a Dell vásárlóinak 85 százalékát teszik ki – egyelőre nem bíznak a sunnyvale-i chipgyártóban, így a legtöbb társaság kizárólag Intel-lapkákat használ. Az AMD az otthoni számítógép-használók körében örvend népszerűségnek, de ez a szegmens nem kiemelt fontosságú a PC-gyártó stratégiájában – tette hozzá.

Rollins ugyanakkor elmondta, hogy vállalata eddig minden AMD-processzort megvizsgált. "A legújabb Athlon és Opteron chipek jobbak, mint bármi, amit eddig gyártottak, ezért sosem mondjuk azt, hogy soha [nem fogjuk felhasználni azokat]" – ismételte a vezető a Dellnek az AMD-chipekkel kapcsolatban évek óta hangoztatott álláspontját.

Amint az ismert, a nagy szervergyártók közül az IBM és a Sun Microsystems már felsorakozott az AMD Opteron platform támogatói mellett, és beszámolók szerint rövidesen a Hewlett-Packard is beáll a sorba. Miután azonban az Intel a hét elején jelezte: a második negyedévtől kezdődően 64 bites kiterjesztéssel látja el szerverekbe és munkaállomásokba szánt x86-os processzorait, a Dellnek nem kell feladnia kizárólagos Intel-pártiságát ahhoz, hogy a szerverpiac – darabszám szerint – legnagyobb forgalmú szegmensében 64 bites megoldásokkal jelentkezhessen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés