Hirdetés

A 3Dlabs PCI Express támogatású VPU-kat fejleszt

Hirdetés

A 3Dlabs az Intel Developer Forum ideje alatt jelentette be, hogy következő generációs WildCat VPU-i az Intel PCI Express buszmegoldását fogják támogatni. Ez a - korábban 3GIO kódnéven futó - busz a mára elavult PCI buszt hivatott leváltani.

A 3Dlabs tehát az első VPU tervező cég, mely a PCI Express buszt támogatja, kihasználva annak sávszélességét és egyéb szolgáltatásait, ily módon nagyobb produktivitást biztosítva a professzionális felhasználóknak.

Úgy tűnik, hogy a grafikus ipar 2005-2006 táján áll át PCI Express-re. Elvileg a PCI Express támogatású AGP port 10 GB/sec sávszélességet biztosíthat (32 bit, 2.5 GHz órajel), mely elég nagy teljesítménynövekedést eredményezhet. Jelenleg még kompatibilitási problémák vannak a PCI és a PCI Express között, tehát a tervezőknek még sok akadályt kell leküzdeniük a hibátlan működés érdekében. Itt a 3Dlabs előnyt élvez, ugyanis legtöbb kártyájukat új munkaállomással együtt adják el, s nem kínálnak túl sok upgrade lehetőséget sem. Így a cég feláldozhatja a széleskörű kompatibilitást a nagy teljesítmény oltárán. A PCI busz elterjedéséig elég sok idő van még, ezért valószínűleg a többi grafikus megoldásszállítónak is van ideje megoldani a jelenlegi problémákat.

Kérdés még, hogy 2005-2006-ban lesznek-e olyan processzoroldali buszok és memóriák, melyek képesek kiszolgálni ezt a 10 GB/sec sávszélességet. Ha igen, tényleg szárnyakat kaphatnak az új generációs grafikus kártyák.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés