Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#451) goom válasza Bikeman (#447) üzenetére

goom
(tag)

Köszönöm, így már teljes a kép.

Navigare necesse est

(#452) johny007 válasza ToBeY (#449) üzenetére

johny007
(tag)

aztán ha a neon kivakitja a szemed akkor mit csinálsz?:)

(#453) ToBeY válasza johny007 (#452) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Kiveszem vagy eladom :P

(#454) johny007 válasza ToBeY (#453) üzenetére

johny007
(tag)

mondj nekem valami hőmérséklet adatokat, hogy mennyire hüti be a cuccost a ház , nekem egy p4 -em van alapban 40 fok a videókártya 44 fok kb és még nincs húzva:)

(#455) ToBeY válasza johny007 (#454) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Nekem a vga alapból elég meleg volt. :) proci 22-25fok idealba (30-32 volt) VGA 52-55fok (60-62)vinyo 23fok (48-50fok volt!!!)

(#456) johny007 válasza ToBeY (#455) üzenetére

johny007
(tag)

eléggé jó adatok , bár nekem érdekes a winyók csak 38 fokosak ,mind a raptor mind a maxtor , pedig nagyon szidják őket:)) Azt hiszem veszek egy ilyen házat, az oldalsó ventidet használod?

(#457) ToBeY válasza johny007 (#456) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Persze megy mindegyik venti,csak egyenlőre be van dugva egy asztalba,mert nem tudom még megoldani hogy felrakjam az asztalomra:( És így egyenlőre nem is ér semmit plexi mert nem látom :O :O

(#458) johny007 válasza ToBeY (#457) üzenetére

johny007
(tag)

mindenki erre gyúr hogy lássa hogy a ''gép belét''?:)

(#459) ToBeY válasza johny007 (#458) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

De nekem a CD tartót le kell szedem az asztalról és valahogy a falra kéne varázsolnom,nem egyszerű válakozás:(((

(#460) johny007 válasza ToBeY (#459) üzenetére

johny007
(tag)

és milenne ha a gépet a lábadbnál hagynád, és megspórólnál magadnak egy csomó pakolást?:))) egyébbként ennyire melegszik ez az nvidia kártya? mikor nekem volt egy inno3d 6600 gt akkor nekem is 50 fok volt az alap de az gondoltam talán ezt már a 6800 gt-nél kiküszöbölték:)

(#461) ToBeY válasza johny007 (#460) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Ha a lábamnál marad nem látok a ''belébe'' mert ott egy válaszfal mellesleg az oldalsó venti se tudja így jól végetni a dolgát szerintem ha 1cm van a faltól a gép:)
Igen a 6800GT ennyire melegedik nekem előtte sima 6800 volt az 10fokkal kevesebb volt kb.
Ha gondolod teszek fel képet az íroasztalomról és hogy áll most az egész cucc

(#462) johny007 válasza ToBeY (#461) üzenetére

johny007
(tag)

látod milyen problémás ez az új ház?:))) én 6800 gs-t akartam de nem lehetett kapni , úgyhogy beértem egy x800gto-val, de ez annyira nem melegszik olyan 38 fok indulásnál:)

(#463) ToBeY válasza johny007 (#462) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Persze lehet hogy az inno nem tett valami jó hűtést rá.Előtte egy Club3d 6800 volt az jó volt 45-50 fok körűl volt

(#464) johny007 válasza ToBeY (#463) üzenetére

johny007
(tag)

hmm nem hiába tüntek el az inno3d a boltok polcairól , már csak elvétve lehet kapni:))))

(#465) ToBeY válasza johny007 (#464) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

majd ha úgy lesz pénzem kap egy zalmant:D

(#466) johny007 válasza ToBeY (#465) üzenetére

johny007
(tag)

Hmm mikor innom volt próbáltam kőrbejárni ezt a kérdést, elvileg gari ugrik:))) Azt mondják ha úgy le tudod szedni hogy nem látszik akkor okés, ha meglátszik akkor volt gari nincs gari:))Még ha ugyanabba a boltba veszed a kártyát és a ventit akkor sincs gari , ki érti ezt?:)

(#467) Ste válasza johny007 (#462) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gto2 sem melegszik annyira
33-34 fok alapon a sima gyári hűtővel
Raptor pedig idlén 26-27 fok, de csk egy 9,2-es hűti meg a tápventi :)

True Success is Blonde

(#468) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nos, nem tudom ki mennyire olvassa a híreket, de a hülyeség eléggé ragadós.

Alig volt 2hete, hogy az Aerocool kitalálta, hogy új szériás házaihoz oldalra egy 25cm-es (!!) ventillátort szerel, ami alacsony fordulaton hűti a gép belsejét. Szép ötlet, de a tesztek alapján 2-3 fokkal alacsonyabb a gép belsejében a hőmérséklet a venti bekapcsolásával. Érdekes módon a Vga sokszor kimaradhat a venti közvetlen huzatjából.

Múlt héten olvastam ugyanakkor, hogy egy bolond százat csinál alapon a Thermaltake is beszáll ebbe az őrületbe egy új kiegészítő kitt segítségével melyet elsődlegesen Armor és Kandalf tulajdonosoknak szánnak.
Az ötletet egy az egyben az Aerocool megoldása inspirálta. Egy olyan oldallapot (plexiset) lehet ezentúl venni a ház mellé amely szintén egy 25cm es ventillátort rejt magában. Szemben az Aerocool megoldásával, a Tt-nél a Vga pont a venti vonala alatt található, ezért a proci-csipszet kombináción kívül kétséges, hogy mennyivel hűti jobban a gép bendőjét.
Látványnak mindenesetre nem utolsó :)
[link]

az aerocool csodája [link]

True Success is Blonde

(#469) johny007 válasza Ste (#468) üzenetére

johny007
(tag)

hmm kőszi ezeket a hasznos infókat :)))

(#470) ToBeY válasza Ste (#467) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Nekem az inno3d nagyon melegszik, vagy pedig fölémér valami...
Na a gép bekapcsolása után kb 15percel így alakulnak a hőmérsékleti adatok:)
[link]

(#471) johny007 válasza ToBeY (#470) üzenetére

johny007
(tag)

mit aggócc a videókarit kivéve egészen jók az adatok:))

(#472) ToBeY válasza johny007 (#471) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Eddig is csak a vga volt a húzós meg a régi házba a vinyó is 50 fok körűl szaladgált,de most már az se meleg szerencsére

(#473) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Múlt héten moddolós kedvemben voltam és úgy döntöttem ideje a Silenbladeket kirakni a házból és ismét valamilyen világítós ketyere után nézni ami szállítja is a levegőt.
Választásom a Tt Thunderblade-jére esett amely 21db mellett ígért >70cfm légkeverést. Mindezt ledes világítás mellett.

Miután sikerült hozzájutnom a ventikhez kipróbálás előtt elolvastam a dobozra firkált csodaértékeket. 2000-es rpm, 21db, >70cfm. Gondoltam több mint elég lesz ez nekem. Ha meg hangos, hát fogom és leszabályozom.

Kibontás után az első meglepetés és pofon akkor ért, amikor ismételten egy 4pines molex csatalkozó nézett velem farkasszemet egy egy madzagos (fordulatszám közlő madzagos) venticsati kiséretében.

Mielőtt levágom, gondoltam meghallgatom mit tud.

A ledek szépen világítottak és a ventinek tényleg nem volt hangja, miközben hajszárítót megszégyenítő sebességgel fújta a levegőt.
Neki is estem és amennyire időmből futotta átmadzagoztam a ventiket sima ventillátor csatlakozósra.

Hazaérve már nem voltam annyira boldog, ugyanis az éjféli hangteszt nem egyezett a napközbenivel. Valami iszonyatosan brutál hangjuk volt a ventiknek! Ennyi a különbség nappali zajos és éjszakai teljesen csendes környezet között. Gyorsan neki estem a fodulatokat Biosból szabályozni és 8V-ot adtam a ventiknek.
Némileg javult a helyzet, de meglepődve tapasztaltam, hogy a szélkavarók így is 1600as fodrulat mellett üzemelnek. Kevesebbre számítottam. A hangerő mérséklődött, de nem az elvártnak megfelelően.

Szerencsére volt itthon egy fesz váltóm (amolyan zalman féle 12V->5V v 12V) és gyorsan felraktam arra is a ventiket.
Mindjárt más lett a helyzet. Fordulatot nem tudtam mérni, de kb olyan 1000-1200 környéke lehettet. Teljesen hangtalanok lettek, miközben az ugyanilyen hangos Silentbaldeknél jóval tetemesebb levegőmennyiséget kavargattak.

Jelenleg panel és előtétellenállás között variálok. A héten szerzek ellenállást és felezem az alaplap adható minimális feszültséget 4V-ra, ami barátibb lesz sokkal.
(ahogy Tobey-vel is beszéltük, a legtöbb panel is 7V-tól képes feszt adni, ami nem nagy difi a jelenlegi 8V-hoz képest :( tehát ott is elkel egy ellenállás)

Összességében azt mondhatom, hogy Csak az vegyen ilyen Ledes TT ventit, aki vagy extra hűtést akar, vagy le tudja őket valahogyan elviselhető zajszintűre halkítani.

Aki a már meglévő TT házhűtését akarja lecserélni (12cm-est) ledesre, vagy más színűre azt inkább lebeszélném róla.

True Success is Blonde

(#474) Ste válasza ToBeY (#470) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ne aggódj
alá fölémér a lapod úgyis
proc sem 22 fok sajnos :(
Vgát pedig a szokásos kézrátétellel kell megnézni, mint a procit-csipszetet is
ezek az infók inkább csak olyan támpontnak felelnek meg

True Success is Blonde

(#475) Face8814 válasza Ste (#468) üzenetére

Face8814
(őstag)
LOGOUT blog

Nem látom egyszerűen értelmét ennek. :F
Az ajánlott 2 tipus pont az, amikben egy tökéletesen megtervezett hűtés van gyárilag.
Felesleges, hogy belezavarjon egy kereszthuzat, még akkor is, ha az egy alacsony fordulaton járatott ventitől származik is. :U

Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju

(#476) ToBeY válasza Ste (#474) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Lehet hogy össze-vissza mér az abit lapom nem tudom:D

(#477) Ste válasza ToBeY (#476) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nekem is abit van és minden biossal máshogy mér :S

True Success is Blonde

(#478) Ste válasza Face8814 (#475) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát igen
ez az amivel én sem jutok dűlőre

de úgy látszik a széles vásárló közönség nem mindig gondolkodik
sokkal fontosabb olyakor a külcsíny, még ha csak a saját magunk szórakoztatására is

True Success is Blonde

(#479) Face8814 válasza Ste (#478) üzenetére

Face8814
(őstag)
LOGOUT blog

Persze! Számomra is fontos a designe. Ha nem lett volna az, akkor nem biztos hogy ez a házam lenne. Persze nem csak e miatt vettem ezt, de ez is szempont volt.
Viszont amikor ilyen haszontalan felesleges dolgokkal rontják a renomélyukat ( koppintyák a hülyeséget ) értetlenül állok. :F
Ettől nem lesz vonzóbb senkinek sem az Armor, vagy a Kandalf!

Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju

(#480) Ste válasza Face8814 (#479) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ismerek olyan embereket, akik csak akkor vesznek meg valamit, ha jól néz ki
az hogy mit tud az szinte mellékes is

szóval van kikből megélniük

de akkor is röhejes

vajon mikor koppintják az első 14cm-es ventiket?
lassan annak is itt az ideje, ha már 13 centist is csinálnak

True Success is Blonde

(#481) johny007

johny007
(tag)

hmm nekem is abitom van és mindig mást mér:))) pedig mikor amd-s voltam nagyon tetszett az abit , de most igy p4-nél már anyira nem teccik:(

(#482) johny007 válasza Ste (#480) üzenetére

johny007
(tag)

nem próbálsz behacckelni házadba egy 14 cm ventit és megosztod a tapasztalatokat velünk?:))

(#483) Ste válasza johny007 (#482) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

köszi, de nagyon jól elvagyok a 3db 12cm-el
van ezen kívül egy grátisz vinyóhűtő 9,2es

mondjuk egy 13 centisen már gondolkodtam, csak nem tudnám hová tenni
ax az egyik első helyére
de nem hiszem hogy most fárasztom magam ilyesmivel

True Success is Blonde

(#484) guppy

guppy
(senior tag)
LOGOUT blog

Thermaltake sopran vagy Aeocool jet master :F
:DD :DD

Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás...

(#485) johny007 válasza guppy (#484) üzenetére

johny007
(tag)

hali hát inkább tt , olvastam hogy az aerocool kidolgozása kivánni valót hagy maga után:)))

(#486) ToBeY válasza guppy (#484) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Ez egy Tt topic így soprano:) De az aerocool olcsóbb

(#487) Ste válasza guppy (#484) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

TT megszokott ár és minőség. Mind kidolgozásban mind körítésben (hogy a törlőkendőt meg se említsem:) )

Ami az aerocool legnagyobb hiányossága az az első porszűrő teljes hiánya. Így pár napp alatt is annyi kosz gyűlik fel a hátlapon, amiből Mcgájver egy egész csillagrombolót összedobna
És lehet azoknál hátul 2*8 és nem 12cm es hűtés van. de ebben nem vagyok tuti biztos

Szerintem TT

True Success is Blonde

(#488) johny007 válasza Ste (#487) üzenetére

johny007
(tag)

Hmmm látod ezért nem veszek aerocoolt a por miatt :)))
Elől 14cm hátul 12cm a hütő , meg van oldalt 25cm a hütő..
Van még olyan sorozat ami elől 12 hátul 8 , ez olyan 11- 13 kőzőtt van...

(#489) ToBeY válasza johny007 (#488) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Fentebb kibeszéltük hogy parasztvakítás az oldalsó 25cm venti és a Tt is lekoppintotta már.Sőt sokan azt mondják az oldalsó venti is fölös, mert belekavar a hűtésbe!

(#490) johny007 válasza ToBeY (#489) üzenetére

johny007
(tag)

jójó bocsi:) hogy áll a házad kész van már?:)
egyébbként az aero tényleg keményen porosodik, most olvasom az aeros fórumban:))))

(#491) ToBeY válasza johny007 (#490) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Péz kell a neonra:) van jelenleg 600ft-om és kb 2000 kéne:D

(#492) eastsider válasza johny007 (#490) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mennyi az a Tt ház??
az a soprano :)

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#493) ToBeY válasza eastsider (#492) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

függ hogy hol veszed és hogy ablakos kell vagy sem nagy a szórás 16-24k között

(#494) eastsider

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

látom ez 20K fölött van :Y
esetleg max 12K-ig mijen Tt házat ajánlotok??
egyáltalán van annyiér Tt??

(#495) eastsider válasza eastsider (#494) üzenetére

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

h vagyok :D
vgayis 16K-ig :DD

(#496) ToBeY válasza eastsider (#495) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

12k szerintem semilyet! a legolcsóbb a Tt Swing ...

(#497) johny007 válasza ToBeY (#491) üzenetére

johny007
(tag)

ilyen olcsó a neon?:)

(#498) ToBeY válasza johny007 (#497) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

A thermaltake az drágább. Ez 2db revoltec 1800pénz Tt-ből 1db ennyi

(#499) johny007 válasza ToBeY (#498) üzenetére

johny007
(tag)

TT-re már nem vonatkozik az olcsó kifejezés:))

(#500) ToBeY válasza johny007 (#499) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Hát neon-nál pont lesz@rom milyen márka világicson azt jóvan :DDD Háznál már más a helyzet kicsit itt már fontos a márka,és az extrák amik a házzal járnak.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.