Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#651) Antonio21 válasza Ste (#649) üzenetére

Antonio21
(lelkes újonc)

Kipróbálom amit írtál, de a 3 ventiből csak az egyiknek van plusz 3pin-es csatija amit rátudok dugni az alaplapra. Többinek csak olyan normál fesz.kábele van amit a vinyók, cd, dvd olvasók hátuljába is dug az emberfia. igaz a 4 vezetékből néhol csak kettő megy bele a csatlakozóba. Gondolom vagy az 5V v. a 12V. Az a gond elég az elején járok ezeknek a ventis dolgoknak. Azért köszi a segítséget. :R

(#652) Ste válasza Antonio21 (#651) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha cd-s csatalkozója van akkor az a 4pines molex csatalkozó. Azon vagy 12V-ot vagy 5V-ot kap a ventillátor.
A penelekhez általában 3pines ventillátorcsatalkozó szokott kelleni. Azzal működik a panel együtt rendesen.
Pár perces barkácsolással amúgy simán 3pines-t lehet varázsolni a 4es molexből.

nézd még meg, hogy a paneleden egyáltalán hogyan, milyen csatalkozóval vannak felrakva a ventillátorok

True Success is Blonde

(#653) Ste válasza Yom (#643) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem voltak Silent blade-jeim
A 12 centisek 12V-on 960-as fordulatszámmal üzemelnek 37cfm-es levegőszállítással 19db zaj mellett (viszonyításként, a 12es TT ventijeim 2000es rpm-em 73cfm levegőt forgatnak meg gyári 21db-es érték mellett - ami szerintem nem 21 hanem több)

Ha ezeket leszabályozod - mint én is tettem - annyit érsz le, hogy lesz egy forgó izé a házadban, ami még csak design elemnek sem nevezhető, mert nem világít. Levegőszállítása egyenlő lesz a 0-val.
Nem arra találták ki őket, hogy leszabályozva legyenek :(

True Success is Blonde

(#654) Yom válasza Ste (#650) üzenetére

Yom
(senior tag)

Koszi az infot!

En ugy vettem eszre, hogy a bartonom nem nagyon melegszik. most vmi nagyon suxx turbina van rajta (8cm venti). a procim 100% terheles alatt mostani MID hazban, teljesen szigetelve a belseje habszivaccsal, nyaron max 45-50 fok. de 50et ritkan eri el. nem vagyok 100%ig biztos benne, de ugy emlexem, hogy a procin levo szamokbol (volt vhol 1 tablazat) az jott ki, h nekem mobil bartonom van.... (de erre nem tennem az eletem:D)

azt irtak sokan, h nem egeszseges, hogy ha a tap szivja el a meleget. de ha a tap a teljesitmenyenek csak 30%t hasznalja ki, nem is melegszik annyira, ill a venti fordulata is a hofok aranyaban mozog. ekkor ha tap szivja el a meleget, max bekapcsol a venti max fordulatra. vagy tevedek?

TT Sonic Towerrol mi a velemenyed? esetleg van rola tapasztalatod? en meg nem lattam eloben, es tesztet se nagyon talaltam rola, ahol leirjak, h pl 1 prescottot (ha azt lehuti, bartont is) passzivan, ill 1 ventivel mennyin tart. ahol melozok, ott szoktunk rendelni TT ventiket, de csak passziv vgakat, ill Big Typhoon-okat. az jol hut, bar nekem max fordulaton kicsit hangosnak tunik.

I came. I saw. I lagged out.

(#655) Ste válasza Yom (#654) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Személyes tapasztalatom sajnos nincs a Sonic Tower-ről, de ha most kellene procihűtőt vennem biztosan azt venném :D
Jó teszteket olvastam róla, de passzívan nem tennék procit alá. Viszont tökéletesen bele lehet szerelni egy lassú 12cm-es ventit (pl Silentblade)

Táppal kapcsolatban igazad van, csak azért az sem olyan halk ha bekapcsol. És inkább ne terheld annyira. Tegyél be hátulra egy sima Silenbladet és akkor nem lesz kutya bajod sem. 2db-tól pedig semmivel sem lesz hangosabb a házad :D

jut eszembe van egy olyan TT procihűtő ami direkt passzív üzemre van tervezve. Fanless 103 Cl a neve

True Success is Blonde

(#656) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Ha a thunderblade venti túl hangos,ott van a silent cat,igaz nem világít de a gyártó szerint 63CFM 16db!

(#657) Yom válasza Ste (#655) üzenetére

Yom
(senior tag)

ezzel a hutovel uaz a baj, mint a ninjaval. nem m1 ra socket A ra:(. elvileg a sonic tower is passziv hutonek keszult. hat nemtom h mi legyen:( szerencsere meg legalabb 2 het, mire megjon a shark. addigra kene kitalalni vmit:D. nem akarok 2x gepet szerelni:D

vagy lesz sonic, big typhoon, v talan zalman....

(#658) Ste válasza ToBeY (#656) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lol 16db
remélem úgy 16 ahogy a thunderblade 21 :D

True Success is Blonde

(#659) Ste válasza Yom (#657) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

még egy Arctic coolingot érdemes megpróbálni
van belőle Socket A-s is és szinte hangtalan
igaz nem passzív, de a hangja egy passzívéval vetekszik :)

True Success is Blonde

(#660) _Blank_

_Blank_
(senior tag)

Nah a shark helyett egy acél kandalf van kilátásban, occsóé :D

(#661) ToBeY válasza Ste (#658) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Hát az a 16db lehet hogy 21db és az azért jó :C

(#662) _Blank_ válasza Yom (#657) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

socketA-ra én nem raknék passzívot. Most ahogy nézem everestet 51fokos a bartonom, egy 8cm-es dzsunka procchűtővel 22 fokos szobában. Igaz nincs a házban egy venti sem de ez akkor is sok. Kíváncsi leszek én is az új házamba mit fogok alkotni ezzel a proccal :D

(#663) Ste válasza _Blank_ (#662) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de az ő procija mobil, ami alapból kevesebb hőt termel

ha benne hagyod a gyári 3 ventit akkor nagy gond nem lehet
max extrának teszel Te is előre még egyet :D

nagyon jó ház és meglepően tágas

Lanpartyra ne menj vele :U

True Success is Blonde

(#664) _Blank_ válasza Ste (#663) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

Ja hogy mobilbarton. Megfelelő szellőzés mellett végülis lehet próbálkozni a passzív hűtéssel, csak az a baj hogy socketA-ra szinte semmi jó hűtést nem lehet kapni.

2x12 és 2x8 vagy 9cm-es venti lesz a házba. lan partyt meg nem tervezek, vagy ha igen akkor nálam lesz ;]

(#665) Ste válasza _Blank_ (#664) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nehogymá 9es meg 8as ventiket tegyél bele! :(((

12est mert el sem indul! Elszégyelli magát és szétesik a ház :(
elől hátul 12es meg hátulra a vinyót és ott egy kilences
Az a tuti :)

vagy ha nem rezonál elől a vinyód és jobban akarod hűteni akkor elől hátul 12 és elég is
(mondjuk acélban nem lenne szabad, de asszem annak is alu a bele és lehet mégis :F )

True Success is Blonde

(#666) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van egy Zalman multi connectorom ami 5-12V-ot ad fixen. Gondoltam mielőtt panelt vásárolok kipróbálom mennyire igaz, hogy a ventik nem indulnak el 6V alatt.
Azt kell hogy mondjam, hogy ez akkora kamu, mint a 21db. Simán elindultak 5V-on is, igaz kb akkora légszállítással mint egy Silentblade. A hangjuk is kb akkora volt, vagyis nem volt nekik.
Ezek után arra a következtetésre jutottam, hogy bőven elég lesz olyan panelra vadásznom, ami 6V-tól ad nekik feszültséget, mivel 5V-on halkak ugyan, de használhatatlanok (talán ha maximális csöndben akarnám tartani a gépemet)

True Success is Blonde

(#667) _Blank_ válasza Ste (#665) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

Rosszul fogtad. Lesz benne 2x12-es + 2x9-es venti, azokat meg szépen lehúzom ha nem lesz rá szükség:) Márpedig nem lesz.
Megis sértődne ha nem 12-sek lennének benne. Ilyen gyalázatot én se követnék el:D

(#668) Ste válasza _Blank_ (#667) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A fenti 9est nyugodtan hanyagolhatod
Nincs ideje ott távoznia a melegnek :)

True Success is Blonde

(#669) ToBeY válasza Ste (#666) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Akkor a thermaltake panelt veszed meg még is? :)

(#670) Antonio21 válasza Ste (#652) üzenetére

Antonio21
(lelkes újonc)

Magára a panelra rendes 3pines ill. ha jól emlékszem 4pines venticsatikkal csatlakoznak a kábelek. Én azokhoz nem is nyúltam, a házhoz adott leírás alapján dugtam össze 4pin-es molex csatlakozókat. plusz ahol kellett 3pines csatikat is összedugtam az előlapi panelből jövőkkel., az a gond hogy akkora kábel rengeteg van ebben a házban a sok venti meg hőmérőszál miatt hogy ha nem lennének felcimkézve feladtam volna már az elején, bár így sem volt egyszerű. A zárható elólapon lévő két nagy szabályzó fajanul működik. Viszont ott nem csak molexeket kellet összedugnom hanem 3pines venticsatikat is. Vagy talán mintha 2pines zsinorokat kellett volna összedugni.

(#671) Ste válasza ToBeY (#669) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha lehetne kapni Garmánál megvenném, de még a nagykerben sincs :(
Aerogatet pedig csak a masinaboltban lehet kapni, persze nem 4400ért hanem 5500ért (kötelező csomagolási-ügyintézési díj)

Viszont este egész végig 5V-on mentek a ventik és nem is volt az olyan rossz :B (netet-filmet tökéletesen bírta minimális melegedéssel)

a végén mégis csak aerogate lesz :U

azért forrasztgatok a héten ellenállásokat is (azt megúszom 60ft-ból :) )

True Success is Blonde

(#672) Ste válasza Antonio21 (#670) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vagy 2 vagy 3pineseket kell dugosgatni. A 3pines a fordulatszám közléssel tud többet.
A 4pinest viszont csak úgy lehet szabályozni ha van hozzá egy egy madzagos 3pines, amit az alaplapra vagy a panelre dugsz és akkor fordulatszám alapján szabályozható - Elvileg.

Ezért kötöttem át én is rögtön 3 pinesre a ventiket. Ha gondolod szívesen segítek megcsinálni, ha elszánod rá magad

True Success is Blonde

(#673) miccur válasza Yom (#635) üzenetére

miccur
(fanatikus tag)

Szia ! YOM

A shark ku....va jó semmi rossz baj nincs a kivágással ,egy (-)van a ventik egy kicsit zajossak mármint fütyül!!!!!!!!!!!!!!!

no comment.....

(#674) miccur válasza Yom (#635) üzenetére

miccur
(fanatikus tag)

Szia ! YOM

Megoldás SilentX vagy Pax!!!!!!!!!! és KUSSSSSS lesz!

no comment.....

(#675) Antonio21 válasza Ste (#672) üzenetére

Antonio21
(lelkes újonc)

Mármint a 4pines molexra gondolsz vagy arra a 4pinesre amit az alaplapra is rátudok dugni. Köszi, ha rászántam magam akkor szólok. :R

(#676) Yom válasza miccur (#674) üzenetére

Yom
(senior tag)

koszi, tudnal adni linkeket ezekrol? en nem talaltam, mert pax es silentx re eleg sok mindent kidobott

(#677) miccur válasza Yom (#676) üzenetére

miccur
(fanatikus tag)

A paxot a kollégám tud szerezni ;] a silentx -én ha jön valaki kintről a másik lehetőség pedig a köv: http://dev.digital-works.hu/computermode/index.dw?mit=101&t_kat1_id=35&t_kat2_id=35 de csak akkor ha neked is fütyül mert én is azért cseréltem le plusz egy szabályzó mert a 939 nek nem kell sokkkk :R ford. de igy is -8-10 fok.

no comment.....

(#678) miccur válasza Yom (#676) üzenetére

miccur
(fanatikus tag)

Ha a munkából haza értem akkor küldök egy linket a Silentx-r plusz magyar beszerezhetöséget!!!!!!!!! 21h-után!

no comment.....

(#679) BoGyo[ME] válasza Ste (#655) üzenetére

BoGyo[ME]
(kvázi-tag)

És hol vennéd? (mármint a TT Sonic Tower-t)

Lehet, hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen: az elmúlt egy hónapban a fél (fő)várost átkutattam érte, de nem jártam sikerrel (az árlistákban mindenhol szerepel, csak effektíve nem kapható sehol...) :(

Nem ismertek esetleg egy olyan boltot, ahol tényleg kapható? :F

(#680) miccur válasza Yom (#676) üzenetére

miccur
(fanatikus tag)

Szia YOM! egy kis teszt a SILENTX röl!!! http://www.nvnews.net/reviews/silenx_ixtrema_fans/index.shtml

no comment.....

(#681) Yom válasza miccur (#678) üzenetére

Yom
(senior tag)

koszi!

(#682) Ste válasza BoGyo[ME] (#679) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Rögtön Garmacor-t nézném meg [link] vagy esetleg [link].
Bár az utóbbin csak a Silent Tower van, garmánál meg elfogyott :(

ez esetben várni kell mire megjön :(

True Success is Blonde

(#683) Ste válasza Antonio21 (#675) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olyan szokott lenni, ohgy 4pinesről kapja a tápot (sima tápcsati) amin lóg egy 3pines is, amibe csak egy sárga madzag van belevezetve. Ezt kell az alaplapra dugni és akkor elvileg szabályozza

True Success is Blonde

(#684) BoGyo[ME] válasza Ste (#682) üzenetére

BoGyo[ME]
(kvázi-tag)

Köszi az infot, ezt a két helyet még nem ismertem...

A'sszem várok... :)

(#685) Vagyok

Vagyok
(senior tag)

Sziasztok. A segítségeteket kérném hiszen vettem egy Xaser V Damier V6000A házat.

A panel és ventik bekötésével vagyok bajban. Ugyan a kézikönyvben naggyából leírták mit mivel kell összekötni, de nem értem pontosan mit hova és hogyan kellene működnie. Az előlapin ugye ha a venti szabályzót tekered akkor változnia kell a venti fodulatának vagy az csak annyit szabályoz, hogy ha eléri az érzékelő a beállított értéket akkor mennyire prögjön fel a venti?

Köszi a segítséget előre is.

(#686) Vagyok

Vagyok
(senior tag)

senki?

(#687) Ste válasza Vagyok (#685) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ne legyél ennyire türelmetlen :)

a panelok elvileg szabályozzák a rájuk kötött ventiket, de csak hogyha 3 pines madzaggal kötöd rá őket.
A 4pinesnél nincs szábályozás, esetleg csak a sima 1madzagos 3pines fordulatszám mérős madzag bekötésével (feltéve ha adnak ilyet a házhoz)

Persze mindez attól is függ, hogy mit kell a panelodra kötni és milyen madzaggal.
12V betáp mellé 3pines csatalkozók vannak. szoktak sima 3pines toldót adni, amire a ventiket lehet kötni, de szoktak olyat is adni, ami 3pinesről 4pines molexre alakít.

True Success is Blonde

(#688) Vagyok válasza Ste (#687) üzenetére

Vagyok
(senior tag)

Türelmetlen vagyok, mert Vagyok vagyok. :DD

Köszi a help. Olyan segítség kellene aki ismeri ezt a házat, hardcanot.

Mégegyszer azért köszi. :R

(#689) Vagyok válasza Vagyok (#685) üzenetére

Vagyok
(senior tag)

Továbbra sem tom jól kötöttem be vagy sem. Help! (Mert türelmetlen vagyok. :DD )

(#690) Ste válasza Vagyok (#689) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

figy
itt nem a házat kell ismerni hanem magát a panelt
amúgy pedig leírtam hogyan működik a panel, tehát ha nem 3pinesset kötsz rá akkor Nem fogja vezérelni a ventiket

True Success is Blonde

(#691) Ste válasza Vagyok (#689) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vagy itt egy összekötési lehetsőgég pl: [link]
[link]
itt úgy lehet szabályzoni őket 4 pines molexről, ha az egyik águkon nem 5V-ot kapnak, hanem a panel által beállított feszültséget
tehát mégiscsak lehet mód a vezérlésükre

vagyis ahogy néztem 3pines->táp átalakítóval oldották meg a helyzetet és így sorba kötve több venti is vezérelhető

pl ilyennel:
[link]
vagy [link] ilyennel lehetséges

elvileg kell hogy legyen a házhoz-panelhoz

[Szerkesztve]

True Success is Blonde

(#692) Vagyok válasza Ste (#690) üzenetére

Vagyok
(senior tag)

Igen a panelt kellene ismerni. Amit te leírtál azt érte, tudom. A kérdés az, hogy pontosan hogyan kell bekötni nem pedig általánosságban. Te ismered ezt a panelt? Volt/van neked?

(#693) Ste válasza Vagyok (#692) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

javítottam az előzőh hsz-t
nem ilyenem volt, hanem hasonló
a paneleket ismerem, nem Ezt a panelt :)

[Szerkesztve]

True Success is Blonde

(#694) Vagyok válasza Ste (#693) üzenetére

Vagyok
(senior tag)

Ezért nem érted a kérdésem. Ráadásul javítom magam mert a házat is kell ismerni, mivel azon van további két poti is.

(#695) Ste válasza Vagyok (#694) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

olvastam a házad leírását és belinkeltem a képeket is, hogy hogyan kötöttek ventiket a panelodra
ha visszaolvasol másnak is történtek fura dolgok a paneljával, ilyen házban

True Success is Blonde

(#696) Vagyok válasza Ste (#695) üzenetére

Vagyok
(senior tag)

A link angol nyelvezete miatt nem sokat tudok kezdeni vele, viszont visszaolvasok köszi a tippet.

(#697) Vagyok

Vagyok
(senior tag)

Tehát a kérdés adott. aki ismeri a Xaser V Damier V6000A házat ahhoz a ventik bekötésével kapcsolatban lenne pár kérdésem.

(#698) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Nem tudjátok hogy thunderblade venti van-e 9cm kivitelben?Mert 8 és 12cm tuti hogy van,de nekem 9cm kéne.

(#699) ToBeY válasza Vagyok (#697) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Szerintem adtak hozzá papírt amin le van rajzolva a bekötése.Nekem 1x volt ilyen szabályzós Tt hűtőm és ahoz is volt papír, leírással és rajzokkal.

(#700) Vagyok válasza ToBeY (#699) üzenetére

Vagyok
(senior tag)

Adtak, de az nem egyértelmű, ráadásul ha annak megfelelően kötöm be akkor nem műkszik az 1. és 2. szabályzás.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.