Nos, U8 után következik a Thermalright xp-120. Korábban U8 miatt váltottam le a Freezer Pro-mat, ami egy sima Freezer-t cserélt le. A Pro-val az volt a bajom, hogy mivel a lapom passzív csipszetes, pont a proci melletti Fetek-től nem messze vannak a hőleadó lamellái, amik eléggé hajlamosak a melegedésre, pláne tuning alatt. Ígí jött egy Thermalright, ami végre a lapot fújja. Ezzel egyenlőre elég nyugisnak tűnik a Pwm-ek sora
Igaz, ismét beigazolódott, hogy minimális tuninngal sincs a gyári hűtőnek párja (valljuk be, az a 3000-es fordulat eléggé szép teljesítmény )
Sajnos akármennyire is szép és tuti hűtő volt a Coolink U8 kis plusz fesz után a proci melletti fetek elkezdtek nagyon melegedni a hátsó lamellákkal együtt. Egyszer felkúszott 75fokra. Akkor döntöttem el, hogy érik a csere.
Nem járatom tuningolva a gépet, de nem akartam megfőzetni a feteket, ha idővel arra kerül a sor.
Aztán sokan meséltek szépet és jót a Thermalright-ról, így szert tettem én is egyre
egyenlőre egy 1200-t pörgő Coolink venti hűsíti (annyira megtetszett az U8 ventije, hogy ilyen kellett az újra is) és nem tűnik úgy, hogy nagyon melegednének a proci körüli alkatrészek. Teljesítményben nem éri utól a Coolinket, de nagyon csöndes hűtő. Kb 3-4 fok a hátránya az U8-hoz képest
linekel egy két képet a Freezer és az U8 közötti különbségről
idővel majd csinálok a Thermalrightról is
[link]
[link]
[link]
ui: ha kicsit zagyva lenne a szöveg, sorry
átkopiztam egy másik topicból és nem volt kedvem az egészet újraírni
True Success is Blonde