Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#751) ToBeY válasza Vagyok (#750) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Mindegy már langyos szappanos vízzel kimostam kézzel....

(#752) _Blank_

_Blank_
(senior tag)

Nah összeraktam a kandalfot. Először is qrvanehéz volt hazahozni, mikor megláttam a dobozát azt hittem valami gorillát szállítanak ebben. :Y Szal jó volt vele metrózni buszozni villamosozni.
Marha nagy ház de még mindig dél-amerikai őserdőre hajaz a kábelek elrendezkedése, de ezt hamarosan megoldom némi kötegelővel.
Ami furcsa hogy a két 12-es venti nekem hangosnak tűnik. Molexel van rákötve a tápra mindkettő, ezeket akkor most hogy tudom lejjebb szabályozni?
Hőmérsékletek most így alakulnak:
alaplap: 22fok
proci /Barton 2500+/: 38
WD vinyó: 27
Samsung vinyó: 25
Látszik hogy sokat számít a két 12-es venti, előző házamban ventik nélkül minden alkatrész kb +10fokkal volt melegebb :C
A két 9-es ventit ki is szedtem, nem lesz rá szükség úgy érzem, csak plusz zajforrás.

Nah, most már én is tiszteletbeli TT tag lettem :)

(#753) Vagyok válasza _Blank_ (#752) üzenetére

Vagyok
(senior tag)

:C

(#754) guppy válasza ToBeY (#751) üzenetére

guppy
(senior tag)
LOGOUT blog

es mijen lett :)) (en porszivoztam volna)

Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás...

(#755) guppy válasza _Blank_ (#752) üzenetére

guppy
(senior tag)
LOGOUT blog

:C

[Szerkesztve][Szerkesztve][Szerkesztve][Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás...

(#756) Integra

Integra
(Jómunkásember)

tt tenor htpc házról mi a véleményetek?
mennyire jó ház? szellőzése milyen?
ezek az apró kis ventik nem zajosak? igaz, 19decibelt írnak az oldalon, de ezt én valahogy nem veszem be

(#757) ToBeY válasza guppy (#754) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Hogy milyen lett azt nem tudom:( Kiraktam száradni az erkélyre,és lefújhatta a szél,fogalmam sincsen hová lett :O A Felete dzsuvát hogyan porszívóztad volna ki?Olyan fekete volt, mint ha olajat töröltem volna vele:D

(#758) Vagyok válasza ToBeY (#757) üzenetére

Vagyok
(senior tag)

:DD :DD :DD

Bocs, de ezt nem bírtam röhögés nélkül végig olvasni. Bocs.

(#759) ToBeY válasza Vagyok (#758) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Komolyan eltünt az a rongy az erkélyről:) Most kereshetek valami puha rongyot,amivel le tudom törölni a plexit.

(#760) oettinger01 válasza Integra (#756) üzenetére

oettinger01
(őstag)

nagyon tetszetős darabok, én már láttam élesben őket, és azoknak a ventiknek alapon semmi hangjuk nincs. Best buy I think.... :C

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#761) -cobra- válasza _Blank_ (#752) üzenetére

-cobra-
(tag)

Gratula, üdv a TT Kandalfosok klubjában :C :D Azért egy kis kábelkötegelő nem árt, meg harisnya a kábelekre, na meg hengerelt IDE kábelek, akkor már szépen fog kinézni. (úgy mint nekem :D) Én is kivettem a 9es ventiket, sokat nem fújtak amúgy se, de majd lehet nyáron visszarakom. A ventiket sajna nem lehet szabályozni, mivel csak 4 tűs molex van rajtuk :( . Mondjuk sztem nem olyan hangosak, de ez egyén ízlése, nekem a 7000cu-s zalmanom kb 50%on hozza azt a zajszintet. Keress vissza a totyikban, ott raktam fel pár képet a drágassszágról.

Na további jó szerelést és gyúrást a házhoz :))

Üdv.
Cobra

(#762) _Blank_ válasza -cobra- (#761) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

Láttam a képeidet ;)
Tényleg nagyon tetszik a ház, tiszteletet parancsol:D
Ventiknél nekem van 3pin-es csatlakozó is, nemcsak a 4 tűs molex. Úgyhogy nálam elvileg lehet szabályozni mindegyiket. Csak most a tápra kell hogy kössem mert különben nem indul be a gép:D
Majd én is tervezek egy-két hengerelt ide kábelt, meg valami moduláris táp is kilátásban van. :)

(#763) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Amit adtak csavart az oldallap-hoz egyszerűen képteleneség becsavarni,mindig ferdén megy bele,így 15perc szarakodás után nem tettem bele.:)

(#764) -cobra- válasza _Blank_ (#762) üzenetére

-cobra-
(tag)

Nekem is van a 12-es ventiken 3 tűs molex, de abba csak egy sárga vezeték megy, amivel a fordulatszámot lehet figyelemmel követni, de szerintem állítani nem lehet vele.

(#765) Matt23

Matt23
(kvázi-tag)

Sziasztok,
pár napja szemezek a Swing házikóval. Szerintem pont olyan amilyennek lennie kell, nekem nagyon bejön a belseje, az előlapja kevésbé. Két kérdésem lenne vele kapcsolatban. Milyenek a ventik benne? Mennyire hangosak? A másik amire igazán kiváncsi lennék az a plexi ablakos oldallap: Sajna nem találtam róla képet, de ugy tűnik mintha rajta is lenne egy kis lyuggatott rész a levegőnek. Ezen is van porszűrő? Valaki tudna róla képet mellékelni? Előre is köszi!

(#766) ToBeY válasza Matt23 (#765) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Szerintem itt minden infot megtalálsz [link]

(#767) Matt23 válasza ToBeY (#766) üzenetére

Matt23
(kvázi-tag)

Köszi, de tapasztalatokat szeretnék. Az szép szép hogy a gyártó mit mond és hogyan próbálja eladni a termékét, csak hát nem biztos hogy az fedi a valóságot. Az oldallapos porszűrőt meg a miniatűr képen nem tudom kivenni.

(#768) Tekergo

Tekergo
(újonc)

Azt nemtudja veletlenul valaki hogy mennyibe kerul egy MatrixVX doboz? :R

''Ésszel gondolkozzá!'' - bácsi a buszról

(#769) Yom

Yom
(senior tag)

megjott vegre a hardcano 12-m. a shark 1enlore meg nem erkezett meg:(. bekotottem a ventiket a leirtak alapjan. viszont a venti fordulatszamat nem tudom szabalyozni. ha autora rakom, akkor 1541-1579 en ugral. ha ranyomom kezire akkor hiaba nyomom a +/- t nem valtozik a fordulat. mitol lehet?

I came. I saw. I lagged out.

(#770) Gab.68 válasza Matt23 (#765) üzenetére

Gab.68
(fanatikus tag)

Az előlap élőben szebb mint képeken, fényes tükröződő műanyag, de nem gagyi, a manapság divatos kék power leddel (a power és a reset gomb nem valami gyönyörű :) )

Egy db 12cm-es venti van benne gyárilag, a narancssárga lapátos tt 1225L - Hong Sheng gyártmány, nem szerepel a Thermaltake honlapján, annyit tudni róla, hogy 1400rpm 21dBA 0.3A >ebből következtethetsz, hogy mennyire halk

a plexis oldallapon lévő lukacsos részen nincs porszűrő és ventillátor felfogatási pontok sincsenek rajta (de pl. a boltban kapható 8 centis porszűrő szivacs betétjét fél perc alatt bele lehet aplikálni könnyedén a lemez és a műanyag közé)

ami szokatlan és nekem nem tetszik az a vinyó keret alul keresztben
ez elé berakhatsz még egy 12cm-es ventit, ez előtt van porszűrő (hatásos)

[Szerkesztve]

A kőkorszaknak nem azért lett vége mert elfogyott a kő...

(#771) Matt23 válasza Gab.68 (#770) üzenetére

Matt23
(kvázi-tag)

Köszi a részletes választ. Igazság szerint nem volt betervezve ez a házvásár, és sikeresen összeraktam egy nagyon halk konfiget, csak hát a mostani házam nem rendelkezik bizonyos extrákkal, mint pl a 12 centis ventihely ( 2 db 8-as van) beépített porszűrő és ami nekem nagyon tetszik az a keresztbefordított vinyó tartó. Neked miért nem jött be? Hozzá kell tennem hogy a vinyóm elég hangos egy darab és jelenleg egy spéci felfüggesztésen nyugszik, ami a zaj nagy részét megszűntette. Pénteken megyek és megnézem élőben is a házikót, akkor ugyis kiderül hogy tetszik-e. Végül a ventihez is hozzászólnék, mert ez a db-es dolog csak részben jó, attól is függ milyen frekvencián nyomja a venti a zajt. (Ugye a magasabb az kellemetlenebb) Most két 8-as silent blade-m van a gépben és csúcs halkak. Ja és mégvalami: most készülök venni aerocool coolwatch-ot. Fekete vagy ezüst színben menne inkább a fekete házhoz?

(#772) Gab.68 válasza Matt23 (#771) üzenetére

Gab.68
(fanatikus tag)

Az nem tetszik, hogy a levegő-áramlás útjában van a keret és a ház aljához van rögzítve
A vinyó szerszám nélkül szerelhető, ez rendben van, a műanyag sínek csillapítják is a rezgést

21dBA nem zavaró, de nem is hangtalan, én nem hallom, a proci hűtőm is 21dBA, igaz azt sem hallom :) nálam a leghangosabb a VGA ventije

előre egy 12 cm-es silent blade-et raktam, az tényleg halkabb 19dBA / 950rpm,
37CFM, nem nagy szám, azonos fordulatra leszabályozva a legtöbb ugyanilyen halk

ami tényleg halk az ez [link]
TT silent cat A2329D, 16dBA / 1600rpm és ehhez 62 CFM, na ez halk is meg tolja is rendesen a levegőt, bár nem kifejezetten házhűtő
és ami a legérdekesebb nem csak halkabb és több levegőt szállít, de még olcsóbb mint egy silent blade......

Nagyon relatív dolog a zaj és a hűtés viszonya, csak a légszállítással együtt értelmezhető

(#773) ToBeY válasza Gab.68 (#772) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Arra jutottunk hogy az a hűtő amit belinkelét valószínűleg nem 16-es.Legalábbis Ste koléga vett egy Thunderbalde-t, ami 21db és 78CFM papíron! Azt mondja elég hangos az is.Tehát az a silent cat hűtő sem biztos hogy 16db max papíron annyi :U
Persze nem tudom mert én meghagytam a gyári hűtőket ezek elég jók szerintem.

[Szerkesztve]

(#774) Gab.68 válasza ToBeY (#773) üzenetére

Gab.68
(fanatikus tag)

van a közelemben egy 9cm-es a silent cat-ból, az 21dBA, nagyjából a gyári 12 centissel egyforma hangos,

én a 19dBA alatti ventiket hallom halknak, de ez elég egyéni dolog kinek mi a zajos

a 12 -es silent cat az én fülemnek halk és csak 1600-at forog

a 12-es thunderblade 2000-et
78CFM :) már a légáramlat is hangos lehet :)
meg a zaj érdekes dolog, nem csak a hangerő, de a frekvencia is zavaró lehet

olyan boltba kell menni ahol ki lehet próbálni előtte....

(#775) eastsider

eastsider
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link]
tt swing
ez milyen?
van vkinek itt ilyen?

jó árban van és nem túlcsicsázott
nekem ez a túl fényes design fura :)

[link]

amúgy egy teszt róla :)

[Szerkesztve]

képeim: www.flickr.com/photos/mateeee/

(#776) johny007

johny007
(tag)

Na megvettem és ősszeraktam a TT Lanmoto házam, hát eléggé brutál lett a hütés igaz csak a két 12cm venti megy ahogy bekőtőm a 9cm oldalsót olyan hülye zúgos ciripelős sivitós hangja van , szóval azt kiiktattam..:) De a raptorom és a maxtorom hőmérséklete jó 12 fokkal csőkkent most olyan 26 - 28 :) Igaz a videókártya hőmérséklete nem változott...

(#777) johny007 válasza eastsider (#775) üzenetére

johny007
(tag)

szia a mustárnál vedd ott két ronggyal olcsóbb:)

(#778) wicck

wicck
(újonc)

Szegasztok. 1 TT Shark lett kicsinke házikóm :) Én lecseréltem az eksö 12 cm es ventit 1 Scythe S-flexre nah az halk és semmi rezgés.a hátsót leszabályoztam egyszerüen 12 röl 5 voltra kötöttem :))) mostmár halk az is.Mivel az enyimnek az oldala lukas egész jó a hömérséklet lassú ventiknél is.A gyári ventik szerintem is hangosak sajna.

(#779) Ste válasza ToBeY (#773) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet megjavult a hallásom, vagy csak szimplán csendmániás lettem (mondjuk ezt pesten nem nehéz elérni :) )
Szereztem egy ventiszabályzó panelt, amivel a házikóban lévőm ventiket tudom 0-12V között szabályozni (gyakorlatilag ami aktuálisan nem kell, azt le lehet kötni). Arról már meséltem ugye, hogy a Thuderbaldes 21db az egy óriási kamu, de az a fura, hogy mégsem olyan rossz vétel egy panellel kiegészítve. 900-as fordulaton (nincs morgós hangja sem) leköröz egy Silentbalde-t, míg ha kell akkor bőven átszellőzteti az egész házat.
Tehát ha a silentbalde 19db 960-on, s a Thunderblade 21db 2000-en akkor vajon mennyi a leszabályozott thunderblade 900-on? :D
Eléggé halk :)

Viszont ha mind a három Thunderblade maxon megy, akkor elég nehéz a gép mellett megmaradni. Elvileg 21db lenne, de egy 2000W-os forma1-es hajszárító hangját leteremtő hangorkánnal rendelkezik = Nagyon Hangos

aki csendesíteni akar szellőztetés mellett annak mindenképpen CM panelt ajánlok, mivel náluk alap az ami máshol unikum számba megy: 0-12V közötti állíthatóság :R

True Success is Blonde

(#780) ToBeY válasza Ste (#779) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Végülis milyen paneled lett az a Aerogate 2?

(#781) Ste válasza ToBeY (#780) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Aerogate 3
képeken nagyon csúnyácska de az életben nagyon design-os :)
arról nem is beszélve hogy játszi könnyedségel kezelhető és nagyon nagyon jó dolgokat tud.
a ventiparkolás a kedvencem :)
árban pedig mint már írtam neked: nagyon-nagyon kedvezményes volt

True Success is Blonde

(#782) ToBeY válasza Ste (#781) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Hát ez tényleg nem valami szép! De tényleg tud 0-12V között szabályozni?

(#783) Ste válasza ToBeY (#782) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az a ventiparoklás :)
simán lekapcsolod a ventiket és kész (amelyik nem kell, azt kepacsolod)
majd csinálok róla képeket
élőben sokkal jobban néz ki (szépnek nem nevezném, inkább designosnak)
0-12V között állítja gond nélkül
a léptékeket nem tudom, de ventik terén olyan 140-200rpm-en-ként szabályoz (thunderblade esetén)

True Success is Blonde

(#784) ToBeY válasza Ste (#783) üzenetére

ToBeY
(PH! nagyúr)

Mennyibe volt ez a drágaszág?:D

[Szerkesztve]

(#785) Ste válasza ToBeY (#784) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3k :U

True Success is Blonde

(#786) _Blank_ válasza Ste (#785) üzenetére

_Blank_
(senior tag)

Az elég karcsú, jó vétel volt mindenképp.

[Szerkesztve]

(#787) Ste válasza _Blank_ (#786) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és még kellemesebb aszolgáltatásokkal rendelkezik :D

True Success is Blonde

(#788) EQMontoya

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tisztelt TT fanok! Ma 1ik barátomnál 1 TT armort szereltünk... első benyomások:
1. K nagy....
2. jól néz ki.
3. k sok benne a venti (szám szerint 4)

Ezt követően nekiálltunk szerelni... a vincsi beszerelése NEM csavarmentes, kivehető a vincsitartó, de szépen csavarozni kell, jah, és nem ül gumibakon (tsunami esetén igen). Az 5.25-ös cuccok behelyezése valóban pofon egyszerü, azt nagyon ügyesen megcsinálták... ellenben floppyt nem tudtunk belrakni, mert ugyan volt benne olyan hely, ahova lehetne, csak éppen az a háznak a nem nyitható oldala felől is csavarozva volt, igy nem tudtuk kivenni...
A hátsó vincsitartó ellenben pöccre kijön, gumibak viszont azon sincs... (legalább 3ft lett volna darabja :((( )

Továbbiakban az összeszerelés müködött, de akkor felröhögtem, mikor az oldallapot feltéve azt csak 1ik csavarral tudtuk rögziteni, mivel a másik esetén a 2 lyuk nem fedte egymást (olyan ikea feelig :DDD)

Összerakva viszont kárpótolt a ház ezekért, egyrészt marhanagy, másrészt a blue orb társaságában elég jó összhatást keltett, ellenben ugyanúgy zajos, mint a tsunami (lehet, hogy a 7900gt-t hallottam ki belőle, de mindenesetre volt hangja erősen...)

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#789) Ste válasza EQMontoya (#788) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Floppy-t a bekapcsolós panel mellé lehet rakni illetve alapból jár a házhoz egy szűkítő, amibe bele lehet rakni.
A felső ventit nem éri meg belerakni, mert sok haszna nincs
a gumibakokat tényleg belerakhatták volna...

True Success is Blonde

(#790) EQMontoya válasza Ste (#789) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a szükitőt ki kell venni hozzá, hogy bele tudd rakni a floppyt, ellenben a szükitő hozzáférhetetlen helyről van becsavarozva, innentől copek van... a felső venti nem hangos, inkább a 2db 12-es.

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#791) Matt23

Matt23
(kvázi-tag)

Tegnaptól én is thermaltake házzal nyomom. Konkrétan a swing modellel. Tényleg nagyon jó a házikó, tetszik nagyon. Azért volt olyan amin fenn voltam akadva, pl a 12 centis venti csatlakozása, ami nem túl korrekt (3 pines csatlakozóban a sárga kábel, molexen meg a másik kettő) Amúgy elég könnyű volt szerelni, az előző szédszedésével együtt összesen 1,5 óra alatt megvolt :)

(#792) wicck válasza Tekky (#586) üzenetére

wicck
(újonc)

Nekem 1 sharkom van, merem mindnekinek ajánlani. Gyárilag elöl 1 sima fekete venti van. hátul a jól látható 12 es kék. A ház könnyen szerelhetö.elöl jobb oldalt van mindenféle kivezetés.Kicsit hangosak a ventik alapból, föleg mióta kiprobáltam a S-flex ventiket.5 nagyhely van benne.A winyók kis gumibakokon rögzülnek azokat csavarozni kell de a helyére már be kel csak pattintani.ajtó Az ajtó csak jobbról balra nyilik.Mivel az oldala lukas ezért szinte nyitott házként üzemel.Ezért picit jobban oda kell figyelni a hangokra mert még plexi sincs ami lefogja öket.Viszont szellözés jobb.A kártyákat csavarozni kell a helyükre nem reszoritós mint a más TT házban.Leszabályozva még jól dolgoznak a ventik és semmi hangjuk. Kicsit hosszúak a kábelek nekem sima molex csatlakozásuak nem alaplapra dughatóak,ezért külső szabályzó kell.Mondjuk az elölapi audió kivezetés.Kb ennyi ha valami kérdés van segitek ha tudok.

(#793) Ste válasza EQMontoya (#790) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:F
ezt nem értem
a szűkítőt bármikor ki be tudod pakolni, nekem simán kijött, bement stb. gond nélkül lehet csavarozni is ha a másik oldallapot is leveszed. öszességében igaz ez az összes ketyeréjére.
a 9-esek tényleg nem hangosak, de sok szerepük nincs a hűtésben. hacsak nem hátulra teszed a vinyóidat, mert akkor a hátsó maradhat. a felsőt pedig azért nem tartom használhatónak, mert nincs az a meleg, ami szerintem ebben a házban odáig eljut :)

a 12esek pedig még mindig jobbak, mint azok a Thunderbalde-k amiket utólag tudsz hozzá boltban beszerezni (elvileg 21db, de gyakorlatilag jóval több). Már nem 1300-1400-et pörögnek, mint a házban eredetileg találhatóak hanem 2000et :F

True Success is Blonde

(#794) johny007

johny007
(tag)

sziasztok egy kérdésem lenne : van egy lanmoto házam elős hátsó 12 venti használva az oldalsó 9 kikapcsolva.. a winyók 25-30 fokosak ez nagyon jó érték viszont a procim 40 fok maradt ugyanennyi volt a codegen házban is... ez miért lehet?

(#795) oettinger01 válasza johny007 (#794) üzenetére

oettinger01
(őstag)

azért, mert a ház nem arra való, hogy a procit hűtse :DDD
vegyél egy jófajta proc. hűtőt ha magasnak találod az értéket.

A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

(#796) loritomi

loritomi
(újonc)

Sziasztok! Vettem egy Soprano házat! Egy kis problémám van vele: a dvd író a műanyag sinekkel berakva kb 2 mm kilóg, így a belső ajtó nyitáskor, záráskor akad és nem is néz ki jól. Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne ezt a problémt megoldani?

(#797) Ste válasza loritomi (#796) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:F
nem tudod jobban beletolni?
kalapáccsal próbáltad? ha nem megy a flex csodákra képes :D

True Success is Blonde

(#798) loritomi válasza Ste (#797) üzenetére

loritomi
(újonc)

Bekattan a helyére, nem lehet tovább tolni! A kalapács nem rossz ötlet! :D

(#799) Ste válasza loritomi (#798) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez nagyon fura
ennyivel hosszabb lenne a meghajtód a hagyományosnál :F

True Success is Blonde

(#800) loritomi válasza Ste (#799) üzenetére

loritomi
(újonc)

probáltam egy mobil rack-et is, az is kilóg.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.