Mindegy már langyos szappanos vízzel kimostam kézzel....
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. /
Nagy RAM-os topic (RAM-vásárlással kapcsolatos kérdéseknek külön topic nyílt!)
Plazma TV - hozzászólás előtt olvasd el az #1. hozzászólást!
[Re:] Új termékkategória a Maxelltől: érkezik a tévétalp alá szánt hangsugárzó
A nagy Mac topic (Mac Mini, iMac, Mac Pro & egyéb Apple desktop)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
_Blank_
(senior tag)
Nah összeraktam a kandalfot. Először is qrvanehéz volt hazahozni, mikor megláttam a dobozát azt hittem valami gorillát szállítanak ebben.
Szal jó volt vele metrózni buszozni villamosozni.
Marha nagy ház de még mindig dél-amerikai őserdőre hajaz a kábelek elrendezkedése, de ezt hamarosan megoldom némi kötegelővel.
Ami furcsa hogy a két 12-es venti nekem hangosnak tűnik. Molexel van rákötve a tápra mindkettő, ezeket akkor most hogy tudom lejjebb szabályozni?
Hőmérsékletek most így alakulnak:
alaplap: 22fok
proci /Barton 2500+/: 38
WD vinyó: 27
Samsung vinyó: 25
Látszik hogy sokat számít a két 12-es venti, előző házamban ventik nélkül minden alkatrész kb +10fokkal volt melegebb 
A két 9-es ventit ki is szedtem, nem lesz rá szükség úgy érzem, csak plusz zajforrás.
Nah, most már én is tiszteletbeli TT tag lettem 
es mijen lett
(en porszivoztam volna)
Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás...

[Szerkesztve][Szerkesztve][Szerkesztve][Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Az élet olyan mint a wc-papir, ha egyszer vége van akkor nincs folytatás...

Integra
(Jómunkásember)
tt tenor htpc házról mi a véleményetek?
mennyire jó ház? szellőzése milyen?
ezek az apró kis ventik nem zajosak? igaz, 19decibelt írnak az oldalon, de ezt én valahogy nem veszem be

ToBeY
(PH! nagyúr)
Hogy milyen lett azt nem tudom
Kiraktam száradni az erkélyre,és lefújhatta a szél,fogalmam sincsen hová lett
A Felete dzsuvát hogyan porszívóztad volna ki?Olyan fekete volt, mint ha olajat töröltem volna vele

Vagyok
(senior tag)

Bocs, de ezt nem bírtam röhögés nélkül végig olvasni. Bocs.

ToBeY
(PH! nagyúr)
Komolyan eltünt az a rongy az erkélyről
Most kereshetek valami puha rongyot,amivel le tudom törölni a plexit.

oettinger01
(őstag)
nagyon tetszetős darabok, én már láttam élesben őket, és azoknak a ventiknek alapon semmi hangjuk nincs. Best buy I think.... 
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

-cobra-
(tag)
Gratula, üdv a TT Kandalfosok klubjában
Azért egy kis kábelkötegelő nem árt, meg harisnya a kábelekre, na meg hengerelt IDE kábelek, akkor már szépen fog kinézni. (úgy mint nekem
) Én is kivettem a 9es ventiket, sokat nem fújtak amúgy se, de majd lehet nyáron visszarakom. A ventiket sajna nem lehet szabályozni, mivel csak 4 tűs molex van rajtuk
. Mondjuk sztem nem olyan hangosak, de ez egyén ízlése, nekem a 7000cu-s zalmanom kb 50%on hozza azt a zajszintet. Keress vissza a totyikban, ott raktam fel pár képet a drágassszágról.
Na további jó szerelést és gyúrást a házhoz 
Üdv.
Cobra

_Blank_
(senior tag)
Láttam a képeidet 
Tényleg nagyon tetszik a ház, tiszteletet parancsol
Ventiknél nekem van 3pin-es csatlakozó is, nemcsak a 4 tűs molex. Úgyhogy nálam elvileg lehet szabályozni mindegyiket. Csak most a tápra kell hogy kössem mert különben nem indul be a gép
Majd én is tervezek egy-két hengerelt ide kábelt, meg valami moduláris táp is kilátásban van. 

ToBeY
(PH! nagyúr)
Amit adtak csavart az oldallap-hoz egyszerűen képteleneség becsavarni,mindig ferdén megy bele,így 15perc szarakodás után nem tettem bele.

-cobra-
(tag)
Nekem is van a 12-es ventiken 3 tűs molex, de abba csak egy sárga vezeték megy, amivel a fordulatszámot lehet figyelemmel követni, de szerintem állítani nem lehet vele.

Matt23
(kvázi-tag)
Sziasztok,
pár napja szemezek a Swing házikóval. Szerintem pont olyan amilyennek lennie kell, nekem nagyon bejön a belseje, az előlapja kevésbé. Két kérdésem lenne vele kapcsolatban. Milyenek a ventik benne? Mennyire hangosak? A másik amire igazán kiváncsi lennék az a plexi ablakos oldallap: Sajna nem találtam róla képet, de ugy tűnik mintha rajta is lenne egy kis lyuggatott rész a levegőnek. Ezen is van porszűrő? Valaki tudna róla képet mellékelni? Előre is köszi!

ToBeY
(PH! nagyúr)
Szerintem itt minden infot megtalálsz [link]

Matt23
(kvázi-tag)
Köszi, de tapasztalatokat szeretnék. Az szép szép hogy a gyártó mit mond és hogyan próbálja eladni a termékét, csak hát nem biztos hogy az fedi a valóságot. Az oldallapos porszűrőt meg a miniatűr képen nem tudom kivenni.

Tekergo
(újonc)
Azt nemtudja veletlenul valaki hogy mennyibe kerul egy MatrixVX doboz? 
''Ésszel gondolkozzá!'' - bácsi a buszról

Yom
(senior tag)
megjott vegre a hardcano 12-m. a shark 1enlore meg nem erkezett meg
. bekotottem a ventiket a leirtak alapjan. viszont a venti fordulatszamat nem tudom szabalyozni. ha autora rakom, akkor 1541-1579 en ugral. ha ranyomom kezire akkor hiaba nyomom a +/- t nem valtozik a fordulat. mitol lehet?
I came. I saw. I lagged out.

Gab.68
(fanatikus tag)
Az előlap élőben szebb mint képeken, fényes tükröződő műanyag, de nem gagyi, a manapság divatos kék power leddel (a power és a reset gomb nem valami gyönyörű
)
Egy db 12cm-es venti van benne gyárilag, a narancssárga lapátos tt 1225L - Hong Sheng gyártmány, nem szerepel a Thermaltake honlapján, annyit tudni róla, hogy 1400rpm 21dBA 0.3A >ebből következtethetsz, hogy mennyire halk
a plexis oldallapon lévő lukacsos részen nincs porszűrő és ventillátor felfogatási pontok sincsenek rajta (de pl. a boltban kapható 8 centis porszűrő szivacs betétjét fél perc alatt bele lehet aplikálni könnyedén a lemez és a műanyag közé)
ami szokatlan és nekem nem tetszik az a vinyó keret alul keresztben
ez elé berakhatsz még egy 12cm-es ventit, ez előtt van porszűrő (hatásos)
[Szerkesztve]
A kőkorszaknak nem azért lett vége mert elfogyott a kő...

Matt23
(kvázi-tag)
Köszi a részletes választ. Igazság szerint nem volt betervezve ez a házvásár, és sikeresen összeraktam egy nagyon halk konfiget, csak hát a mostani házam nem rendelkezik bizonyos extrákkal, mint pl a 12 centis ventihely ( 2 db 8-as van) beépített porszűrő és ami nekem nagyon tetszik az a keresztbefordított vinyó tartó. Neked miért nem jött be? Hozzá kell tennem hogy a vinyóm elég hangos egy darab és jelenleg egy spéci felfüggesztésen nyugszik, ami a zaj nagy részét megszűntette. Pénteken megyek és megnézem élőben is a házikót, akkor ugyis kiderül hogy tetszik-e. Végül a ventihez is hozzászólnék, mert ez a db-es dolog csak részben jó, attól is függ milyen frekvencián nyomja a venti a zajt. (Ugye a magasabb az kellemetlenebb) Most két 8-as silent blade-m van a gépben és csúcs halkak. Ja és mégvalami: most készülök venni aerocool coolwatch-ot. Fekete vagy ezüst színben menne inkább a fekete házhoz?

Gab.68
(fanatikus tag)
Az nem tetszik, hogy a levegő-áramlás útjában van a keret és a ház aljához van rögzítve
A vinyó szerszám nélkül szerelhető, ez rendben van, a műanyag sínek csillapítják is a rezgést
21dBA nem zavaró, de nem is hangtalan, én nem hallom, a proci hűtőm is 21dBA, igaz azt sem hallom
nálam a leghangosabb a VGA ventije
előre egy 12 cm-es silent blade-et raktam, az tényleg halkabb 19dBA / 950rpm,
37CFM, nem nagy szám, azonos fordulatra leszabályozva a legtöbb ugyanilyen halk
ami tényleg halk az ez [link]
TT silent cat A2329D, 16dBA / 1600rpm és ehhez 62 CFM, na ez halk is meg tolja is rendesen a levegőt, bár nem kifejezetten házhűtő
és ami a legérdekesebb nem csak halkabb és több levegőt szállít, de még olcsóbb mint egy silent blade......
Nagyon relatív dolog a zaj és a hűtés viszonya, csak a légszállítással együtt értelmezhető

ToBeY
(PH! nagyúr)
Arra jutottunk hogy az a hűtő amit belinkelét valószínűleg nem 16-es.Legalábbis Ste koléga vett egy Thunderbalde-t, ami 21db és 78CFM papíron! Azt mondja elég hangos az is.Tehát az a silent cat hűtő sem biztos hogy 16db max papíron annyi 
Persze nem tudom mert én meghagytam a gyári hűtőket ezek elég jók szerintem.
[Szerkesztve]

Gab.68
(fanatikus tag)
van a közelemben egy 9cm-es a silent cat-ból, az 21dBA, nagyjából a gyári 12 centissel egyforma hangos,
én a 19dBA alatti ventiket hallom halknak, de ez elég egyéni dolog kinek mi a zajos
a 12 -es silent cat az én fülemnek halk és csak 1600-at forog
a 12-es thunderblade 2000-et
78CFM
már a légáramlat is hangos lehet 
meg a zaj érdekes dolog, nem csak a hangerő, de a frekvencia is zavaró lehet
olyan boltba kell menni ahol ki lehet próbálni előtte....

johny007
(tag)
Na megvettem és ősszeraktam a TT Lanmoto házam, hát eléggé brutál lett a hütés igaz csak a két 12cm venti megy ahogy bekőtőm a 9cm oldalsót olyan hülye zúgos ciripelős sivitós hangja van , szóval azt kiiktattam..
De a raptorom és a maxtorom hőmérséklete jó 12 fokkal csőkkent most olyan 26 - 28
Igaz a videókártya hőmérséklete nem változott...

johny007
(tag)
szia a mustárnál vedd ott két ronggyal olcsóbb

wicck
(újonc)
Szegasztok. 1 TT Shark lett kicsinke házikóm
Én lecseréltem az eksö 12 cm es ventit 1 Scythe S-flexre nah az halk és semmi rezgés.a hátsót leszabályoztam egyszerüen 12 röl 5 voltra kötöttem
) mostmár halk az is.Mivel az enyimnek az oldala lukas egész jó a hömérséklet lassú ventiknél is.A gyári ventik szerintem is hangosak sajna.
Lehet megjavult a hallásom, vagy csak szimplán csendmániás lettem (mondjuk ezt pesten nem nehéz elérni
)
Szereztem egy ventiszabályzó panelt, amivel a házikóban lévőm ventiket tudom 0-12V között szabályozni (gyakorlatilag ami aktuálisan nem kell, azt le lehet kötni). Arról már meséltem ugye, hogy a Thuderbaldes 21db az egy óriási kamu, de az a fura, hogy mégsem olyan rossz vétel egy panellel kiegészítve. 900-as fordulaton (nincs morgós hangja sem) leköröz egy Silentbalde-t, míg ha kell akkor bőven átszellőzteti az egész házat.
Tehát ha a silentbalde 19db 960-on, s a Thunderblade 21db 2000-en akkor vajon mennyi a leszabályozott thunderblade 900-on? 
Eléggé halk 
Viszont ha mind a három Thunderblade maxon megy, akkor elég nehéz a gép mellett megmaradni. Elvileg 21db lenne, de egy 2000W-os forma1-es hajszárító hangját leteremtő hangorkánnal rendelkezik = Nagyon Hangos
aki csendesíteni akar szellőztetés mellett annak mindenképpen CM panelt ajánlok, mivel náluk alap az ami máshol unikum számba megy: 0-12V közötti állíthatóság 
True Success is Blonde

ToBeY
(PH! nagyúr)
Végülis milyen paneled lett az a Aerogate 2?
Aerogate 3
képeken nagyon csúnyácska de az életben nagyon design-os 
arról nem is beszélve hogy játszi könnyedségel kezelhető és nagyon nagyon jó dolgokat tud.
a ventiparkolás a kedvencem 
árban pedig mint már írtam neked: nagyon-nagyon kedvezményes volt
True Success is Blonde

ToBeY
(PH! nagyúr)
Hát ez tényleg nem valami szép! De tényleg tud 0-12V között szabályozni?
az a ventiparoklás 
simán lekapcsolod a ventiket és kész (amelyik nem kell, azt kepacsolod)
majd csinálok róla képeket
élőben sokkal jobban néz ki (szépnek nem nevezném, inkább designosnak)
0-12V között állítja gond nélkül
a léptékeket nem tudom, de ventik terén olyan 140-200rpm-en-ként szabályoz (thunderblade esetén)
True Success is Blonde

ToBeY
(PH! nagyúr)
Mennyibe volt ez a drágaszág?
[Szerkesztve]
3k 
True Success is Blonde

_Blank_
(senior tag)
Az elég karcsú, jó vétel volt mindenképp.
[Szerkesztve]
és még kellemesebb aszolgáltatásokkal rendelkezik 
True Success is Blonde
Tisztelt TT fanok! Ma 1ik barátomnál 1 TT armort szereltünk... első benyomások:
1. K nagy....
2. jól néz ki.
3. k sok benne a venti (szám szerint 4)
Ezt követően nekiálltunk szerelni... a vincsi beszerelése NEM csavarmentes, kivehető a vincsitartó, de szépen csavarozni kell, jah, és nem ül gumibakon (tsunami esetén igen). Az 5.25-ös cuccok behelyezése valóban pofon egyszerü, azt nagyon ügyesen megcsinálták... ellenben floppyt nem tudtunk belrakni, mert ugyan volt benne olyan hely, ahova lehetne, csak éppen az a háznak a nem nyitható oldala felől is csavarozva volt, igy nem tudtuk kivenni...
A hátsó vincsitartó ellenben pöccre kijön, gumibak viszont azon sincs... (legalább 3ft lett volna darabja
)
Továbbiakban az összeszerelés müködött, de akkor felröhögtem, mikor az oldallapot feltéve azt csak 1ik csavarral tudtuk rögziteni, mivel a másik esetén a 2 lyuk nem fedte egymást (olyan ikea feelig
)
Összerakva viszont kárpótolt a ház ezekért, egyrészt marhanagy, másrészt a blue orb társaságában elég jó összhatást keltett, ellenben ugyanúgy zajos, mint a tsunami (lehet, hogy a 7900gt-t hallottam ki belőle, de mindenesetre volt hangja erősen...)
Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/
Floppy-t a bekapcsolós panel mellé lehet rakni illetve alapból jár a házhoz egy szűkítő, amibe bele lehet rakni.
A felső ventit nem éri meg belerakni, mert sok haszna nincs
a gumibakokat tényleg belerakhatták volna...
True Success is Blonde
a szükitőt ki kell venni hozzá, hogy bele tudd rakni a floppyt, ellenben a szükitő hozzáférhetetlen helyről van becsavarozva, innentől copek van... a felső venti nem hangos, inkább a 2db 12-es.
Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

Matt23
(kvázi-tag)
Tegnaptól én is thermaltake házzal nyomom. Konkrétan a swing modellel. Tényleg nagyon jó a házikó, tetszik nagyon. Azért volt olyan amin fenn voltam akadva, pl a 12 centis venti csatlakozása, ami nem túl korrekt (3 pines csatlakozóban a sárga kábel, molexen meg a másik kettő) Amúgy elég könnyű volt szerelni, az előző szédszedésével együtt összesen 1,5 óra alatt megvolt 

wicck
(újonc)
Nekem 1 sharkom van, merem mindnekinek ajánlani. Gyárilag elöl 1 sima fekete venti van. hátul a jól látható 12 es kék. A ház könnyen szerelhetö.elöl jobb oldalt van mindenféle kivezetés.Kicsit hangosak a ventik alapból, föleg mióta kiprobáltam a S-flex ventiket.5 nagyhely van benne.A winyók kis gumibakokon rögzülnek azokat csavarozni kell de a helyére már be kel csak pattintani.ajtó Az ajtó csak jobbról balra nyilik.Mivel az oldala lukas ezért szinte nyitott házként üzemel.Ezért picit jobban oda kell figyelni a hangokra mert még plexi sincs ami lefogja öket.Viszont szellözés jobb.A kártyákat csavarozni kell a helyükre nem reszoritós mint a más TT házban.Leszabályozva még jól dolgoznak a ventik és semmi hangjuk. Kicsit hosszúak a kábelek nekem sima molex csatlakozásuak nem alaplapra dughatóak,ezért külső szabályzó kell.Mondjuk az elölapi audió kivezetés.Kb ennyi ha valami kérdés van segitek ha tudok.

ezt nem értem
a szűkítőt bármikor ki be tudod pakolni, nekem simán kijött, bement stb. gond nélkül lehet csavarozni is ha a másik oldallapot is leveszed. öszességében igaz ez az összes ketyeréjére.
a 9-esek tényleg nem hangosak, de sok szerepük nincs a hűtésben. hacsak nem hátulra teszed a vinyóidat, mert akkor a hátsó maradhat. a felsőt pedig azért nem tartom használhatónak, mert nincs az a meleg, ami szerintem ebben a házban odáig eljut 
a 12esek pedig még mindig jobbak, mint azok a Thunderbalde-k amiket utólag tudsz hozzá boltban beszerezni (elvileg 21db, de gyakorlatilag jóval több). Már nem 1300-1400-et pörögnek, mint a házban eredetileg találhatóak hanem 2000et 
True Success is Blonde

johny007
(tag)
sziasztok egy kérdésem lenne : van egy lanmoto házam elős hátsó 12 venti használva az oldalsó 9 kikapcsolva.. a winyók 25-30 fokosak ez nagyon jó érték viszont a procim 40 fok maradt ugyanennyi volt a codegen házban is... ez miért lehet?

oettinger01
(őstag)
azért, mert a ház nem arra való, hogy a procit hűtse 
vegyél egy jófajta proc. hűtőt ha magasnak találod az értéket.
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!

loritomi
(újonc)
Sziasztok! Vettem egy Soprano házat! Egy kis problémám van vele: a dvd író a műanyag sinekkel berakva kb 2 mm kilóg, így a belső ajtó nyitáskor, záráskor akad és nem is néz ki jól. Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne ezt a problémt megoldani?

nem tudod jobban beletolni?
kalapáccsal próbáltad? ha nem megy a flex csodákra képes 
True Success is Blonde

loritomi
(újonc)
Bekattan a helyére, nem lehet tovább tolni! A kalapács nem rossz ötlet! 
ez nagyon fura
ennyivel hosszabb lenne a meghajtód a hagyományosnál 
True Success is Blonde