Hi!Nekem most a Gigabyte lapomban 2.0-t ír,majd pár óra múlva meglátom az Msi-ben mennyit mutatnak.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
PNagy
(lelkes újonc)
Milyen chipset van a lapodon?

PNagy
(lelkes újonc)
Elnézést, megnéztem az adatlapodat. P45. Az ASUS Fórumban megtaláltam a problémát. Állítólag az X38 és X48 alaplapi chipsettel szerelt lapok nem tudják kezelni a 2.0-ás PCI-E-t. (Érdekes!!!) A probléma alaplap gyártótól függetlenül jelentkezett sokaknál, mindegy hogy Foxconn, Giga vagy Asus lapról legyen szó. Csak Nvidia kártyáknál jelentkezik ez a probléma, de ott szinte mindegyiknél a 8800 GT-től a GTX 480-ig.
Meg tudna valaki erősíteni, aki X38 chipsetet használ, hogy nála is jelentkezik ez a problénma?

TTomax
(PH! kedvence)
hát nekem X48-ban olyan szépen ment a GTX280 mint a mese...bár azt sem értem amit irsz...P45 a gond de x-es lapokra hivatkozol... 
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

PNagy
(lelkes újonc)
Nem, nekem X38-as lapom van. A GPU-Z alaphelyzetben azt írja a GTX460-ra, hogy PCI-E 1.1 módban üzemel, annak ellenére, hogy a lapnak PCI-E 2.0 slotjai vannak, és a kártya is 2.0-ás.
Most egyre több fórumban olvastam erről a problémáról, és letisztulva az látszik, hogy az X38-as lapokban az NVidia kártyák csak 1.1 módban hajlandóak működni. Ez alól kivételt képez a 9800GX2 és a GTX295. Ezeknek külön PCI-E vezérlőjük van, ami erőlteti a PCI-E 2.0 módot. Az egy GPU-s kártyák sajnos mind 1.1-ben üzemelnek.
Ezt szeretném valakivel megerősíttetni, aki X38-as lapban használja a GTX kártyáját.

TTomax
(PH! kedvence)
Jó hát akkor, DFI UT X48-ban a GTX280 PCI-E 2.0-ban ment,mindjárt keresek bencheket...
Tessék...
[ Szerkesztve ]
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Cyberpunk
(PH! kedvence)
Hát ja gondolom egy X58 UD4P lapban ahol nincs elég nagy hely a két kártya között ott elég melege lehet malyd a felső kártyának 
Az Iponos teszt szúrt szemet nekem ott azt írta a tesztelő hogy 100 fokot is elérte az első kártya ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

PNagy
(lelkes újonc)
Az X48-as és még az X58-as lapoknál is jelentekezett, de nem minden esetben. Szerencsés vagy, mert nálad ez nem jött elő. Engem mindenesetre egy X38 tulaj válasza érdekelne továbbra is, mert azoknál állítólag kivétel nélkül mindenkinél fenn áll ez a probléma.

szasanyi
(PH! nagyúr)
Nem nézte vki, hogy az EVEREST melyik verziója ismeri fel, és detektálja helyesen a GTX460-at?
pár kérdésem lenne a giga 1GB tulajokhoz:
- tényleg nem lehet szabályozni a ventik fordulatszámát? egyáltalán, változik terhelés hatására, vagy teljesen fix?
- mennyire nehéz a kártya?
- a memóriák mennek 1GHz-et?
előre is köszi!
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

TTomax
(PH! kedvence)
40-70%-ig lehet nem tudom ez alá,vagy fölé miért nem...de ezen belül "hallatszik" ha állítok..
Pihekönnyű a kártya... mint kb egy GTS250,a memóriák nálam stabilan 1050-et mennek...

vlaho
(tag)
Nekem is P45-ös lapom van,de úgy tünik,hogy ha alapon megy a videókártya,akkor PCI-1.1-et ir a GPU-z,de ha terheled a kártyát akkor átvált PCI2.0-ra.
Mindenki jó valamire.....ha másra nem,hát elrettentő példának

TTomax
(PH! kedvence)
Starcraft 2 Ultra 1920X1080 80-100 fps...majd csinálok egy logot róla...

vlaho
(tag)
Mivel én is beszálltam a klubba egy Gigabyte 1Gb-os verzióval,egy gyors 3Dmark eredmény,semmi tuning: link

TTomax
(PH! kedvence)
nahh nem értem... második pálya 130-150 fps... 

s.s.j.goku
(tag)
Lehet hogy hülyeséget kérdezek,de nem lehet a letiltott blokkot valahogy aktiválni?
Mintha valahol emlitették volna
[ Szerkesztve ]

vlaho
(tag)
Sárpac olvasott róla valamelyik fórumon,hogy az 1Gb verzióknál lehet majd aktíválni.

Mans20
(őstag)
Melyikkel?a két ventist vetted?hangja mennyi van?

PNagy
(lelkes újonc)
Igen, időközben rátaláltam egy állítólag az NVidiától származó magyarázatra, amely szerint ez jelenség a 195-ös driverektől kezdődően egy energiatakarékossági funkció. Amint a kártya vissza veszi az órajeleket, akkor átvált PCI-E 1.1-re. Ez így elég furcsán hangzik, de biztosan így van.
köszi, de Neked nem Inno3d van? 
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

joshua7
(PH! kedvence)
Most azt írja, h raktáron van.
Semper Fi

TTomax
(PH! kedvence)
Ja azt nem láttam,hogy giga... elnézést... 

vlaho
(tag)
Igen a két ventis,halkabb mint a tápegységem ventije
(ráférne már egy takarítás)
Tényleg nagyon csendes,nem is gondoltam volna.
[ Szerkesztve ]

ko-ko82
(senior tag)
Hi!
Más !Mitől lehet az hogy az MSI új lapomban a Cpu venti hűtő 100% -n megy!!

megint én
(őstag)
Re, megint a topicban!
Ez a kártya hibája-e vagy a driveré? Amikor játszok akkor néha nagyon ritkán, de be szokott villanni a másodperc töredékére egy fekete csík. Metro 2033. A bfbc2 ben pedig amikor írnak és előjön az írás néha (itt vízszintesen) előjön egy hasonló.
Ezek Kb 2-5 ms lehet, szinte észre sem venni, de addódom. Lehet, hogy driver javít majd rajta...
A másik, hogy én nem értek az SLI-hez, de miket lehet öszerakni? Csak 2 totálisan ugyan olyat? Tehát ha veszek most egy Gainw-t a Giga mellé, az jó? Vagy egy 1GB-s és egy 768-as?

Sárpac
(PH! nagyúr)
A legújabb dx11 fent van?
Alapfesz alatt a maximumon túl!
A másik, hogy én nem értek az SLI-hez, de miket lehet öszerakni?
Azokat rakhatod SLI-ba, amelyiknek a GPU kódneve azonos.

-Solt-
(senior tag)
Igen... engem hívtak is, hogy hétfőn küldik...
Ennyiért ajándék ( szerintem ) a GLH... remélem garanciás gond nem lesz...
Más:
Nem nagyon vagyok képben NV gyártókkal, de jól tudom, hogy a Gainward kártyák nagyon jók? A GLH egyébként csak annyiban több a referenciától, hogy gyárilag 800mhz ketyeg? Hűtése milyen ezeknek?
"Ha elérhetetlen, szent a cél, az elbukás is ünnepély..."
Ez csak az AMD-nél működik. SLI-nél a kártyának kell egyeznie. Például 1 GB-os GTX 460hoz szintén 1 GB-os GTX 460 kell.
-Solt-: A Gainward ugyanaz a színvonal, ami a Palit. Ez azért van mert régen megvették őket. Külföldön megy is a cirkusz, hogy a GTX 460-nál a Palit és a Gainward kártyák kereskedelmi változatainál a VRM-hűtő le van spórolva a tesztelt termékekhez képest. A Palit már megszólalt és azt mondta, hogy azért vették le, mert így is 100 fok alatt marad a hőmérséklet.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Sárpac
(PH! nagyúr)
Ez volt már?
[link]

Zeratul
(PH! addikt)
A 2 GTX viszont nagyon jól sikerült fogyasztásban. A hd5870+gt220 kombóval megegyező idle fogyasztást hozott. Ami eléggé meglepett, hogy amíg az ati a biosban való turkáláskor 250Watton izzott, addig ugyan ez a 2 fermivel 160watt, tehát a powerplay már a kártyák bootolásakor élnek míg a hd5870-nél csak a driver betöltésekor és addig fűt.
A magyarázat az lehet hogy ATi kártyák Biosában a BOOT órajelek nem a Low Power értékeit kapták. Láttam ATi biost ahol a BOOT és High Power 3D energiaprofil értékei megegyeztek. Valszeg át lehetne úgy írni hogy low power profillal bootoljon és akkor a tápot se rántja szét, de akkor kinek adják el a kilowattos tápokat.
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...
Hát azért most hogy ezt tudom inkább másik gyártóét választanám.

Sárpac
(PH! nagyúr)
A palit kártya hangja illetve hőfokok hátul a nyákon, ugyan ez igaz a gainwardra is!
[link] 7.20-tól érdekes!
Kérdés van-e neki értelme?
Solt: Ha megküldték majd jelezd és toljad a teszteket!! 
[ Szerkesztve ]
AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

Sárpac
(PH! nagyúr)

ghostmat
(tag)
Hajrá srácok nyomjátok a tezsteket!!

-Solt-
(senior tag)
Fasza! Kurva jó érzékem van arra, hogy mibe kell belenyúlni!
Ha ezt tudom, inkább maradtam volna a Gigabyte-nál... valahogy nem igazán nyugtat meg a válaszuk! :S Az meg kifejezetten nyugtalanító, hogy adott típuson belül a csúcskártyájukon spórolnak... 
@Sárpac: Nem találkoztam vele, de 2GB-s verziónak nem sok értelmét látnám egyébként sem... 
@Crytek: Nem hiszem, hogy sok mindenkit érdekel IL2, RoF, ArmA2 teszt... 
[ Szerkesztve ]

-Solt-
(senior tag)
Mobil netem van most csak... ezzel a büdös életben nem nézem ezt meg!
Mi a lényeg?
Az MSI Cyclone GTX460-ason sincs VRM hűtés, pedig pont olyan kártyát akartam venni, de emiatt nem ilyet vettem

Sárpac
(PH! nagyúr)
Nah a felállás változatlan tehát a karik szorosan egymás mellett SLI-ben+2 kis venti a karik oldalán szoba picit melegebb mint tegnap most 27C.
Idle:
Load Furmark
[ Szerkesztve ]

Sárpac
(PH! nagyúr)
Hát ehhez képest ne szóljak egy szót se!
[link]

-Solt-
(senior tag)
Összességében mi a véleményetek NV guruk... visszamondjam a Gainward GLH-t, és válasszam inkább a Giga megoldását? Nagy gáz, hogy nincs rajta vrm hűtés?

Sárpac
(PH! nagyúr)
Stone Giant Minden fullon full HD-n
DOF OFF 100FPS
DOF ON 50FPS

Sárpac
(PH! nagyúr)
Szerintem a giga jobb választás és azt is lehet húzni halk a hűtése meg 2x akkora!

rumkola
(PH! kedvence)
Igen, válaszd a gigát.
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

-Solt-
(senior tag)
Köszönöm a megerősítést, én is így látom jónak!

ghostmat
(tag)
szerintetek megy még lejjebb a GTX460? vagy ha lement 50k-ra érdemes lecsapni?
most is lecsapnék 1 re csak hó vége van 
rumkola: az aláírásod naggyon üt, olvastam én is a gyereket

[ Szerkesztve ]
Szerintem várjál lehet meglepetés lesz az új jobb GTX 460 árban legalábbis!
Én is ezt teszem.

Sárpac
(PH! nagyúr)
Árban biztos mert baromi drága lesz a gtx460-hoz képest!
Ha az nvidiának van esze jó áron fogja adni hogy vegyék is az emberek az árut!
Mert ugye Atinak lassan itt a 6000-es széria első fecskéi és ha ott ati csökkent egy nagyot a hd 5850/70-en akkor NV-nek lőttek és ismét sehol nem lesz mint már jó ideje!