Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#5001) h1mpi válasza TTomax (#4991) üzenetére

h1mpi
(kvázi-tag)

Akkor majd egyszer cserélek UD7-re, mert még nincs 2 hetes a lapom.

(#5002) Mrdevil

Mrdevil
(senior tag)

Srácok,jelenség:
Gainward GS-1GB-800/1600/2000-en alapfeszen,játékok,furmark tök stabil,játékok max75,furmark max 83fok. :C

Mondom akkor picit emeljünk a téten,fesz afterburnerben max (asszem az 1078V),gpu 800-ról 850-re shader-el együtt,memo marad 2000-en.Furmark kb fél perc után (vagy még annyi sem)fekete kép és mintha lekapcsolna a kari villan egyet,majd vissza desktop.Ennyi,csak nem elég neki az 500-as zalmann táp?Nem hiszem,mert mikor volt rajta fogyi mérő akkor sem ment 420W fölé a fogyasztás amikor mindenféle teszt futott+ami lehet húzva.Vagy a shadert már egyáltalán ne huzzam,csak a GPU-t külön?Hogy kell ezt csinálni,netán biosban nem kell valaminek + feszt adni (CPU PLL)? :F

EX -{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán), Infected-esports BF3 klán.

(#5003) TTomax válasza Mrdevil (#5002) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

A jelenség oka, a GPU-d nem megy 1.087V-on 850-et ez ilyen egyszerű...nincs értelme feszelni a karid mert nem jó darabot fogtál ki...használd alapfeszen amíg bírja,ennyi...a fogyasztásnak köze nincs az egészhez mert akkor az egész gép kapcsolna le.

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#5004) h1mpi válasza Mrdevil (#5002) üzenetére

h1mpi
(kvázi-tag)

Nekem simán megy 850-en alapfeszen, 900-on max. feszen. Lehet menne 900-on is kisebb feszel, de nem volt kedvem próbálgatni :o

(#5005) aginor válasza TTomax (#5003) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor mit szólsz az én kártyámhoz: ha komolyabban húzom, akkor nem fagy ki, csak néha "villan" a kép egy része, mintha textúrahiba lenne az alkalmazásban, de simán fut tovább, egyáltalán nem fagyott még ki 880-on sem.. :F

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#5006) TTomax válasza aginor (#5005) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Olyat nekem is csinált az egyik GTX-em,söt meg is lassult,de az órajelet nem vette vissza,ezek a túlhúzás jelei.

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#5007) aginor válasza TTomax (#5006) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Nálam alapfeszen már 750-en kezdi.. :W

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#5008) JoolsNOS válasza aginor (#5007) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát igen sajna ki lehet fogni az antituningosakat is.

Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

(#5009) TTomax válasza aginor (#5007) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Alapfeszen nekem 800/2000-en stabil... amúgy feszelni nem nagyon érdemes,alig megy jobban viszont melegszik... amit afterburner enged az bőven elég.

(#5010) rumkola válasza aginor (#5007) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

ez lehet a memóriavezérlő része is!

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#5011) flacink73

flacink73
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Szerintetek ezt érdemes megvenni GIGABYTE GV-N460OC-768I (itt most nem az ár a kérdés ,hanem a tipus) vagy maradjak egy ATI 5770 1Gb-nél.
Elöre is kösz.

Felszállni lehetőség ,leszállni kényszer!

(#5012) TTomax válasza flacink73 (#5011) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Csak ha valami nyügöd van az atival,amúgy nem sokkal lennél előrébb...nem nagy lépés az a 10-15%,vagy akár 20... ott ahol eddig ment ott mindegy ahol az ati kevés oda a 460 is az lesz...
No meg ha esetleg van felesleges pénzed akkor érdemes... :DDD

(#5013) JoolsNOS
a vantage nem mérvadó,amivel érdemes tesztelni az a metro,stalker pl...

[ Szerkesztve ]

(#5013) JoolsNOS válasza h1mpi (#5004) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én a 900at még csak vantage alatt néztem. De oda elég volt az 1045mV.Alatta kifagyott.

(#5011) flacink73: Ha 5ezer forint alatt megúszod akkor érdemes. Felette én nem cserélném.

[ Szerkesztve ]

(#5014) Silenzio válasza [CS]Blade2 (#4997) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A PcWorld lejáratja magát. :) Ez a hír épp hogy nem hápog...

"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes".

(#5015) flacink73 válasza JoolsNOS (#5013) üzenetére

flacink73
(lelkes újonc)

Nem cserés ,új vásárlás lenne.

(#5016) Silenzio válasza flacink73 (#5011) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát, nézd. Mit jelent a "maradjak"? Megvan már az AMD? Mert akkor sok változás nem lesz. Az 5770 kb. 2x gyorsabb a 3870-esednél, ami az adatlapon van. A GTX 460 kb. 2.5-ször. Azért tud ám kellemes meglepetéseket okozni, de azért még egy kategória az 5770-nel. Csak sokkal jobban sikerült az ár/érték aránya.

(#5017) JoolsNOS válasza flacink73 (#5015) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem azt írtad van 5770? Mert ha még nincs akkor alap, hogy gtx460.

(#5012) TTomax: tudom, hogy nem mérvadó, csak írtam, hogy 900at még csak ott néztem, nem akarom erőltetni. ;) Metro alatt 800on szokott menni alapfeszen.

[ Szerkesztve ]

(#5018) nanizo

nanizo
(újonc)

Sziasztok! Egy Gainward Geforce GTX460 786 MB-os VGA Intel DG35EC alaplapon (3 GB memória) elmegy ezzel a táppal? Fog működni hosszabb távon is rendesen?

Köszi!

(#5019) flacink73 válasza JoolsNOS (#5017) üzenetére

flacink73
(lelkes újonc)

Nem ,nincs meg.A GIGA 460-as kártyájt érdemes megvenni?Mert ehez vagy egy ASUS 5770-hez tudnák most jó áron hozzájutni.

(#5020) Jofi81 válasza flacink73 (#5019) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Akkor a GTX 460-at vedd meg.

(#5021) h1mpi válasza Silenzio (#5016) üzenetére

h1mpi
(kvázi-tag)

Ez nagyon jó oldal, kideült, hogy a 470 kb. csak 20%-al tud többet, mint a 460.
Az meg húzással áthidalható.

(#5022) Mrdevil válasza TTomax (#5003) üzenetére

Mrdevil
(senior tag)

Aha értelek,mondjuk én abból indultam ki,hogy megy alapfeszen 800-at,akkor plusz fesszel menne többet is.Persze nekem nem is kell,így én meg vagyok elégedve,pont a plusz melegedés + fogyasztás végett is.Jó ez így,csak érdekes mindenesetre. :F

EX -{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán), Infected-esports BF3 klán.

(#5023) flacink73 válasza Jofi81 (#5020) üzenetére

flacink73
(lelkes újonc)

A GIGA OC-s két ventis kártyát meg merjem venni ?

(#5024) Zeller01

Zeller01
(újonc)

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem. Mégpedig, szeretnék venni egy ASUS ENGTX460 DirectCU TOP/2DI/768MD5 PCIE kártyát. Ennél az 1gb-os 9ezer forinttal drágább. Van értelme az 1gb-os verziót választani? Gyorsabb? Ehhez vennék egy INTEL Core2 Quad Q8300 2.50GHz 775 BOX processzort. Ezekhez elég egy Chieftec 450w tápegység? Vagy ajánlanátok másikat?
Köszi

. : Z E L L E R : .

(#5025) JoolsNOS válasza flacink73 (#5023) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ne vedd meg, mert megharap :DDD

Olvass csak vissza, (Zeller01 te is) bármelyiket érdemes megvenni. Ha full hd körül akarsz játszani szűrőkkel, akkor 1 gigásat, ha lejjebb akkor elég a 768. De majdnem mindegy melyik gyártó, az olcsóbbak kicsit gyengébbek. De a különbség 5-10% erőben.

[ Szerkesztve ]

(#5026) sakal83 válasza flacink73 (#5011) üzenetére

sakal83
(fanatikus tag)

A gtx460 768-as is sokkal jobb (természetesen OC-val ;] ). Én 5770-ről váltottam. Tapasztalatból mondom.

(#5027) Jofi81 válasza flacink73 (#5023) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Merjed, jó kis kártya. Majdnem nekem is sikerült azt vennem, csak egy napon múlott.

(#5028) katt777 válasza JoolsNOS (#4998) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na, akkor rózsaszín kell, és rögtön minden szép lesz utána. :DDD Egyébként szemüveggel is biztosan úgy van. ;)

Mrdevil: Szép, kerek értékek. :C Metro 2033 meddig megy el vele? :F A GPU-d meg ennyit tud.

h1mpi: Ki mondta neked, hogy ha a te kártyád megy X sebességen, egy másik is menni fog azon? :F Mellesleg miből gondolod, hogy a 470-et nem lehet tuningolni, ha a 460-nal utoléred? :F

aginor: Majd szépem meghal egyik pillanatról a másikra.

flacink73: Az 5770-et felejtsd el.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#5029) JoolsNOS válasza TTomax (#5012) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na csináltam egy metro tuning tesztecskét:
Tehát zotac kártya alap ugye: 675-1350-1800 ez ment: 900-1800-2003ra. 1062 mVon. (33%coretuning)

Az első pályát néztem frapsal és 3 pontot választottam ki. 1:Egyből amikor belépük a játékba. 2: Létramászás min fps. 3: Az első harcjelenet beszűrődő fénnyel szemben. (itt a legkisebb az fps az egész játék során)
A beállítások ezesetben nem lényegesek, mert csak a különbségekre voltam kiváncsi.
Tehát:
1: alap 79 tuning 98= 24%
2: alap 69 tuning 87= 26%
3: alap 20 tuning 27= 35%

Az első pályát nyomtam le ezután 66 fokra melegedtem max. Nem állíthatom, hogy így stabil, mert ahhoz azért kellett volna még játszanom, de semmi képhibát nem észleltem és még fesz is mehetett volna. De amúgy így sose használnám a kártyát, mert felesleges. 800on alapfeszen végigvittem a játékot, és úgy is ritkán mentem 30 fps alá.

[ Szerkesztve ]

(#5030) h1mpi válasza katt777 (#5028) üzenetére

h1mpi
(kvázi-tag)

Senki nem mondta :) tudom, hogy sok a különbség a kártyák között... :K

(#5031) Silenzio válasza katt777 (#5028) üzenetére

Silenzio
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Te most szopatni jársz ide? Mert akkor csak így tovább. :C Mint House M.D. Becsörtet, mindent mindenkinél jobban tud, szánalmassá teszi a környezetét 3 mondattal, aztán lelép. :) Jókat szórakozom.

Akkor most informatív leszek, veled ellentétben. Az, hogy 20% a különbség a két kártya közt, eleve kinyilatkoztatás az nVidia részéről. Mert árban 30000, vagy még több az eltérés. Hogy ezt az előnyt megpróbálhatod lenyirbálni, külön bónusz. A 470 is tuningos lehet, de valószínűleg közel sem ennyire (ld. fogyasztás és (dobpergést kérek ld. gpu felépítése). Mert ha megnézed a 104-es gpu-t, a butítás, mint fogalom egészen új értelmet nyer...

Minden tiszteletem végső soron azé, aki megveszi a Fermi100-asra épült kártyákat, mert szükség van azok egyedi képességeinek kamatoztatására. Munkaállomásokban, grafikus modellező rendszerekben. Mindenki más kvázi lúzer, aki súlyos tízezreket perkált ki olyan architektúra-béli megoldásokra, amiket ki sem használ soha életében. Lehet velem kötözködni, de akkor is EZ VAN.

(#5032) Mrdevil válasza katt777 (#5028) üzenetére

Mrdevil
(senior tag)

Sajnos a Metrot már anno akkor letöröltem,ahogy végig vittem,tehát azt nem tudom megnézni.Azt még a jó kis MSI 275GTX-OC-vel vittem végig.Ja,és persze egyből el is adtam a lemezt. ;] :B

(#5033) JoolsNOS válasza Mrdevil (#5032) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

OFF

[ Szerkesztve ]

(#5034) aginor válasza katt777 (#5028) üzenetére

aginor
(őstag)
LOGOUT blog

Miért is? Amúgy meg van rá három év gari, így ha megdöglik, kapok helyette másikat. :B

(#5035) Dondom

Dondom
(tag)

Rendeltem egy Gainward GTX460 768MB-ot csak még 1 hét míg megérkezik kb. :-/

Valakinek van valamilyen tapasztalata a kártyáról? OC, melegedés, zajszint, stb. :)

(#5036) flacink73

flacink73
(lelkes újonc)

Köszöntem! :R
1db Gigabyte rendel! :DDD
Üdv.

(#5037) cettlee válasza Dondom (#5035) üzenetére

cettlee
(senior tag)

holnap már lesz ha minden okok

2001-12-23 22:29, azaz 3556 napja

(#5038) Dondom válasza cettlee (#5037) üzenetére

Dondom
(tag)

Jó neked. ;)

Akkor majd beszámolót kérek szépen. :P

(#5039) Mrdevil válasza JoolsNOS (#5033) üzenetére

Mrdevil
(senior tag)

Bocsáss meg hibáztam,szórom a homokot a fejemre. :D :DDD

(#5040) Armis válasza Dondom (#5038) üzenetére

Armis
(kvázi-tag)

Lehet, hogy load-ban volt 65-70 is, kilépés után néztem meg, nem játék közben.

(#5041) Neck

Neck
(őstag)
LOGOUT blog

Na vagyok!

Lemértem a gép fogyasztását a GTX460-al. Maffia 2-vel toltam, és közben folyamatosan nézte barátnőm a fogyasztásmérőt.

A maximum felvett fogyasztás a konnektorból 270W volt. Nagy átlagban 200-250 között volt, ritkán ment e fölé.
Kint a Windowsban 135W (pont a fele)

Szerintetek mennyire necces ez a 270W -os peak egy 360W-os Chieftecnek?

Ezek vannak a táp oldalára írva:

+5V: 35A
+3,3V: 28A
A kettőre együtt van teljesítmény írva: 220W

+12V1: 17A
+12V2: 15A
A kettőre együtt van teljesítmény írva: 204W

-5V: 1,5W
-12V: 9,6W
+5VSB: 10W

Max Load: 360W

[ Szerkesztve ]

Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom

(#5042) Dondom válasza Armis (#5040) üzenetére

Dondom
(tag)

És a hangja?
IDLE-ben meg LOAD-ban? Hallani a karit? Mennyire?

És te milyen órajeleket nyomatod neki, milyen fesszel? :D

(#5043) ko-ko82 válasza Neck (#5041) üzenetére

ko-ko82
(senior tag)

Szia!Szerintem itt tedd fel ezt a kérdést!Itt kapsz rá választ,én is itt szoktam kérdezgetni.

(#5044) gbors válasza Neck (#5041) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a 204W a 12V-os ágakon nagyon kevéske, a 270W-nál már eléggé határon lehetett a dolog. egyrészt tuningtartalék nemigen van így benne (bár ha a CPU-t nem akarod tovább húzni, akkor a VGA egyedül nem eszik sokkal többet), másrészt ennyire határon járatni egy tápot nem túl egészséges...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#5045) Joachim21

Joachim21
(fanatikus tag)

Üdv a klubban!

Hétfő óta nyúzok egy MSI N460GTX Hawk-ot. Egyenlőre nagyon elégedett vagyok, élvezem a physix plusz látványosságait. Az is külön tetszik hogy videózás közben a GPU számol és a proci pihen. 4850esnél ez nem nagyon működött.

Órajelkapuzása is felettéb tetszetős, 50Mhz-re visszavesz ha nincs használva, memória is vhova 170Mhz alá esik olyankor.

A kártya hűtése meglehetősen jó, én nagyon nem hallom ki a többi ventilátor közül, Idle 30 fok, Heaven benchmark alatt volt 55 fok 30 perc után a GPU.

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#5046) Dondom válasza Neck (#5041) üzenetére

Dondom
(tag)

Neck, mondanál nekem tapasztalatot a karidról? Én is most rendeltem egy ilyet és kíváncsi lennék. :)

Meddig húztad, mennyi halk/hangos meg a hőmérsékletei milyenek? :)

(#5047) fagy53 válasza Neck (#5041) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

A 270Wmax az a felvett teljesítmény a hálózatból, a táp hatásfoka miatt ez kb 220-230W és ezt kell a 360W-tal összehasonlítani.
Érdekesebb a 12V-os ágak által leadható teljesítmény a vizsgálata, ez a 204W kicsit húzós, mert ez látja el a procit, alaplapi chipset, RAM és a VGA mint főfogyasztók terhelik még.
A VGA terhelve 130-150W, így elég kevés marad a többire. Szerintem mielőbb cseréld a tápot és arra figyelj, hogy a 12V-os ágak vagy ág terhelhetősége minél nagyobb legyen!

(#5048) Neck

Neck
(őstag)
LOGOUT blog

@fagy53:

Én is így számolgattam. 270 W 75%-os hatásfokkal számítva (nem hiszem, hogy többet tudna a táp) az 202 W, és ennek egy része (kb 30-40W) nem is a 12V-os ágat terheli. Szerintem egyáltalán nem gáz.

Igen, mindenképpen le fogom cserélni, a kérdés, hogy kibír-e még kb 1 hónapot így, de a fogyasztást látva megnyugodtam kicsit.

Kipróbáltam F1 2010 alatt is, 220W-ot nem haladta meg a fogyasztás.

@Dondom:
A fenti tápügy miatt egyáltalán nem állt szándékomban húzni a karit, de Banderasz77 szerint 850 körül simán ment a GPU, a RAMot azt hiszem 1000-ig húzta, de nem akarta kicsutkázni, szóval szerintem még lehet benne tartalék. A hűtésével elégedett vagyok, a Sapphire X1950 Pro után nekem nagyon halknak tűnik, meg amúgysem vagyok annyira igényes a zajra, nyitott gépház mellett játszom, így sem gáz. A 150W-os hangfalszett úgyis elnyomja :D

@Ko-ko82: Nyugi, feltettem ott is, de korábban már foglalkoztunk itt a témával, és szerintem másokat is érdekel, aki GTX 460-at vesz (konkrétan volt is olyan srác ha jól emlékszem pont ekkora táppal) hogy mekkora táp viszi el a kártyát.

@Gbors: Nem szándékozom tuningolni a GPU-t, a proci meg a 3,2 GHz-es tuning helyett csak 2,56-on megy, így mértem a fentieket. Egyébként ha összeadjátok a táp oldalán szereplő értékeket, akkor 400 feletti szám jön ki, szóval a 360W terhelhetőség nem tűnik lehetetlennek. De pont azért kérdeztem meg nálam okosabbakat is a témában :DDD

Engem egyedül a táp erejéhez viszonyítva kevésnek tűnő 12V-os ágak gázosak kicsit.

Remélem kibír még egy hónapot, amíg veszek egy 200W-al többet tudó Chieftec nagytesót :D

Motorola Defy @ Defy+ (2.3.4 Defy+ ROM) || Defy VSel táblázat: http://tinyurl.com/defyvsel || RAM script: http://tinyurl.com/ramopt || Defy+ ROM telepítés: http://tinyurl.com/defyplusrom

(#5049) milanpm

milanpm
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Újból tanácsot kérnék, nem nagyon vagyok anyagilag elengedve, de a számítógép az életem, ezért kérdezősködök ennyit :)
Most arra lennék kíváncsi, hogy egy PNY 8800 Ultra-t megéri-e lecserélni egy 460 GTX 768-ra 14.000-ért teljesítményt nézve, tudom, hogy dx11, de az nem ér annyit. köszi a választ előre is!

(#5050) Jofi81 válasza milanpm (#5049) üzenetére

Jofi81
(őstag)

Igen, megéri. Én 26-ot fizettem rá a 8800GT-mre.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.