Auton marad szerintem is.
Ő tudja mikor mennyin menjen, nemde?
StarCraft II ID: BBQ#161 - DIABLO III - EVIL IS BACK
Auton marad szerintem is.
Ő tudja mikor mennyin menjen, nemde?
Dehogynem.
Hogy miért nem ragadnak ránk a csajok? Mert a zsebünkbe csak levegő van...
Igazából hiába is huzigálod a csúszkát mert sok értelme nincs.Jelentős javulást nem tudsz kicsikarni a karidból ,csak feszemeléssel .Egy gyári jól belőtt karit kár nyektetni szerintem.én csak arra használtam az aftert hogy a "gyengébb" karit feltettem a másik órajeleire hogy az sli szépen skálázódjon! ez igazából egy kiváló diagnosztikai progi kis állitási extrákkal!Az igaz hogy az nv hagyott bennük (460gtx) kb 15%-ot de az a stabilitás szempontjából pont jó.Ha nem muszáj mert nem az, ne cibálgasd, dolgozik az szépen magába is ! Magánvélemény
[ Szerkesztve ]
Strike-x sli-mod::Logout
Nekem Asus DirectCU-s az nem emeli automatán, 20% on megy általában simán, és jobban szeretem hűvösebben. Twin Forz-t lehet akkor azért, mert saját MSI gyártmány 
De persze kinek hogy, én csak a saját tanácsaimat adtam, de Twin Forzom még nem volt szóval oké 
[ Szerkesztve ]
"Gond csak a fejben létezik."
Egy biztos.
Szép "nagy" kártya
Az biztos, ez a DirectCU sem kicsi, bár nekem mikor választanom kellett, hogy Twin Forz vagy DCU akkor DCU-t választottam, mert jobban tetszett, pedig teljesítményre jobb a Twin Forz

Hát erősebb...
Amivel én játszom, a BF3 meg az MW3 azokhoz húzás nélkül is tökéletes. Sőt még alul is van feszelve hogy csendesebb és hűvös legyen... hiába tf2-es kártya, ha nagyon le van terhelve jobban zajong mint a Gigabyte 460-as, utólag visszanézve az volt az egyik leghalkabb kártyám. Kár hogy a BF3 nem volt még kint amikor váltottam, állítólag abban észrevenni a különbséget az 1 és az 1.5 giga vram között.
3dmark-okat nézegetve jó látni a különbséget a 460-as 4500 pontot tudott húzva, ez alapon 5700 körül, húzva 6800, a procit is húzva 7000. Unigine-ben 1000 pont helyett 1300.
Szerintem a gtx 460 a mai napig az egyik legjobb kártya, ha nem lett volna az az akció valószínű még mindig meglenne, és elég is lenne a játékokhoz. Ha van egy olyan procid ami kihajtja, és nem akarsz 1920x1080-nál nagyobb felbontásban játszani, nem is érdemes váltani róla. Csajom gépébe próbálok egyet szerezni -legjobb lenne persze egy Hawk, másodkézből 
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
Hát igen, jó kártya... Csak sajnos a Q6600 az első generációs 4 magos, nem annyira akarja kihajtani pedig jól húzható (G0) és 3.2GHz en megy, de pl BF3ban néha észrevenni egy kis FPS ugrást bizonyos helyeken, ezért kénytelen vagyok medium(alap medium beállítás, nem akartam tesztelgetni) játszani, mert ott 64 playernél is stabil. Persze Ultra-n is jól megy csak 1-2 helyet kivéve, ott valamiért nagyon 35-40 fps re lecsökken az FPS :S és eléggé észrevehető.
Sajnos i5-7 re meg nincs pénzem, 40-50ezer forintosok i3-2100 pl meg nem tudom mennyire érné meg venni, hisz csak 2 magos (+HT) szóval nem is tudom mit kellene csinálni manapság
Bár én nem vagyok nagyra vágyó, a BF3at így is élvezem, csak hát idegelő, hogy van egy kártyád amit nem tudsz kihasználni teljesen. Mintha lenne egy BMW X5ösöd és nem tudnál vele sokat menni, mert drága a benzin 
Egy olcsobb i5 (2400 as ) Már kitiporja rendesen! a te procidat még simán el tudod adni hogy ki tudd cserélni emberi áron!Bizony amik jönnek játékok kérik a teljesitményt és neked igazán nem kell sok ,hogy tarsd a lépést! Meg akartam szabadulni a 460-aktól de nem fogok ,nemhogy lejjebb inkább felfelé megy az áruk azért az jelent valamit az tuti:jók
[ Szerkesztve ]
Strike-x sli-mod::Logout
i3-al nem lennél előrébb az biztos.
még egy szavazat a 4 magos sandy-k mellett. 2400, 2500 és 2500K között igazából ezek mentén érdemes dönteni:
- kell tuning, vagy elég a turboval elérhető 3.6GHz (2400) / 3.8GHz (2500)
- mik az aktuális árak (jelen pillanatban szerintem a 2500 éri meg a legjobban, de ez holnapra akár más lehet)
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Szia! Ennyi a maximum amit a profik ki tudtak hozni a kártyából: KATT
Gigabyte GTX460 OC 1GB

Sziasztok!
Páran talán emlékeznek a Gigabyte GTX460OC szenvedésemre, de valamiben még szeretnék segítséget kérni.
Tuti, hogy nem a táp a ludas, mert vettem egy CM GX550W-et és még mindig szarakodik.
Miért van az, hogy a régi Furmark(1.8.2), az OCCT tesztere és az LA Noire vígan fut, de a Call of Duty 2, a BF3 és az új Furmark (1.9.2) kb 5-10 perc után megöli a kártyát?
Szia!
Ha ennél nagyobbra felteszem akkor fuccs?
[ Szerkesztve ]
Konkrétan, hogy reagál rá?

A BF3, meg a CoD2 lefagy. Kép megáll, a hang beakad, a gép nem reagál semmire.
A Furmark esetén elmegy a kép, venti felpörög jobban, mint előtte, a gép nem reagál, de a wifi adapter villog tovább. Furmark videó
Nem úgy volt, hogy cseréled?
Vagy túlmelegszik, vagy egyszerűen hibás.
A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

Elvittem a sráchoz, akitől vettem, de nála nem csinálta a hibát, de neki régebbi furmark-ja volt, meg akkor még csak 400-as tápom volt, így azt mondta, hogy az lesz kevés neki.
De hétfőn viszem most már vissza tényleg, csak nem értem, hogy pár dolog miért megy rendesen...

Szia!
Dehogy fuccs, csak egy idő után le fog fagyni, de persze jó sok venti mellett, lehet nagyobbra is tenni szerintem legalábbis.
Gigabyte GTX460 OC 1GB
Nem próbáltad még visszavenni az órajeleket?

De, de mondjuk nem sokkal, kb 20%, de nem segitett.

gariztasd
World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!
Más már nincs sajnos, mint gari. Attól már reagálni kellett volna, ha ilyen jellegű a hiba.
Üdv
boccs, új vagyok, és nem szeretnék sok-sok oldalt elolvasni
Szóval kinek mennyit sikerült rátania a karin?
Én most saját moddolt bioson vagyok, 1087mV -on, 900/1800/1100MHz -en, 100% stabilan. Direkt nem mentem tovább egyelőre, mivel ez az 1087 a factory max. a feszültségre, és nem szeretném megpörkölni
Hőmérséklete rendben van, maximum peak 80fok.
Mennyi a max. biztonságos feszkó?
Drop your socks and grab your crocs, we're about to get wet on this ride.
Sztem ez, így jó. Plusz többlet feszültség nem hozna annyit, hogy megérje.
Érdeklődő kérdés: jól sejtem, hogy egy alapfeszen (1 V) 850/4000-en járó ASUS GTX 460 1GB DirectCU kártyát nem érdemes lecserélni HD 6870-re, mert nagyjából ugyanolyan szinten vannak?
[ Szerkesztve ]
Viszont a 6870-et is lehet húzni, hogy meddig az kártya függő.
hát én biztos nem állnék át az ati hoz
hellotok.
biztonságos keretek közt meddig lehet húzni a karim?
gtx 460 hawk TF II.
Feszemelés muszáj?
úgy tudom a twinfrozer jól hűt, bár hangja is van nem kevés
Elvileg 105C a max hőmérséklet, max fesz nincs megadva, de 1087mV az egészen biztos, hogy nem káros még. 1200 már nagyon sok, én 1150 fölé nem mennék semmiképp (mV). Hőmérsékletben sem szeretnék 80 fok fölött lenni.
Előszőr próbáld meg MSI Afterburnerrel unlockolni a feszkó állítást, és húzd fel maxra (1087mV), a clockot 900-ra, a shadert 1800ra, a memoryt 2200 -ra. Nekem így fut stabilan, nayon ritkán egy-egy kis "vektorhiba", de ez akár a játék miatt is lehet (értsd: pár óránként 1-1). Ha megy, próbálhatod még feljebb, nekem ez a max 1087mV- on. Ha leáll az nvidia driver kernel, akkor vedd lejjebb, és kezdj el felmenni, hogy még épp ne álljon le semmi, és ne legyen grafikai bugok (zöld pöttyök, feketedett részek ...).
Olyan 850/1700/2100 tuti bírnia kell
Am. ha sikerült beállítani, ajánlom, hogy flashed a biost, mert én nem bíznék semmit olyan programra ami olyan, vagy felsőbb szinten fut mint a windows

[ Szerkesztve ]
I7-2600 is megéri, csak tudni kell, hogy hol kell venni. 
lama_lamm: Dehogy kevés, a géped összesen nem eszik 400 wattot. Gondolom, húzni nem húztad a kártyát.
The pain is my best friend.
nekem 430W -os tápom van, mondjuk Corsair ... :]
2600 sztem nem igazán éri meg, ha már i7, akkor legyen "k" -ás, mivel nagyon kicsivel drágább a 2600k mint a 2600, és sokkal több lehetőség van benne. De játékra sztem bőven elég egy 2500k, és azért van árrés.
Legyen k-s ha tuningolni akarsz, ha meg nem, akkor fölösleges(mellesleg ahhoz olyan lap is kell, már drágább a gép). Iponban 2500 55ezer forint jelenleg, és akit itt találtam srácot ha-n, az meg 54990Ft-ért ad most i7-2600-t. Igen, boltban véve(pl. ipon) több mint 20 ezres különbség az i7 javára.
[ Szerkesztve ]
The pain is my best friend.
hát igen az nem rossz vétel. am a tuninghoz nekem is fapados lapom van, és nem kevés szenvedéssel, de kihoztam a stabil 4,5GHz -et (bár nem használom, mivel tök fölösleges ha nem renderelek videót... játékok kb 30% cput esznek meg...). De szerintem pl. lehet, hogy egy 2500k több ideig szolgál ki vkit, mint egy 2600.
Am. ha sikerült beállítani, ajánlom, hogy flashed a biost, mert én nem bíznék semmit olyan programra ami olyan, vagy felsőbb szinten fut mint a windows
WTF? 
A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib
hát nem muszáj egyetérteni, én így vagyok vele 
Én tiszteletben tartom, de program által felülírt vezérlés biztonságosabb mint egy BIOS-alapú (hiszen a gyári, alacsony szintű vezérlést írod felül), hibás flash esetén kárt tehetsz a kártyában/nehéz vissza-flashelni stb.
[ Szerkesztve ]
hát mindaddig amíg a windows közbe nem szól
Elvben normál felhasználónak sokkal egyszerűbb, gyorsabb, biztonságosabb. De azért óvatosan, odafigyelve nem igen lehet elrontani a bios flashelést sem

Ember... milyen programokat használsz ami az op renccer "szintje" alatt fut?
UnderOffice vagy mi a csőcs?
Hardveres exel és webbőngésző?
semmilyent? nem tudom ki mondta -mert én biztos nem- hogy az OS nél hardverközelibb programot használok. Én anynit mondtam, hogy a bios módosításban jobban bízom.
Egyébként az miért van, hogy játék közben, 100% gpu terheltségnél semmi baja, max 80fokos peak hőmérséklet, viszont ha ráindítom a furmarkot, akkor felmegy 85ig, aztán újra is indul a gép...

Idézlek:
" mert én nem bíznék semmit olyan programra ami olyan, vagy felsőbb szinten fut mint a windows "
Lehet ez hogy csak BIOS módosításra vonatkozik, de hidd el, sokaknál müxik az Afterburner.
Észre se lehet venni mikor indul az OS, beállítja a VGA-t oszt jónapot.
És még a gar sem veszik el....
(persze az eredeti visszaflehelhető, ha baj van, de van mikor erre már nincs mód)
hát igen. na de mindegy, most kérdéssel jövök én is: az hogy a fenébe van, hogy 900/1800/2000MHz @ 1087mV a Battlefield 3, a Skyrim és még jópár játék tökéletesen, gyönyörűen fut, 80fok a legmagasabb hőmérséklet amit elér, tehát azért ez is jó messze van a kritikus 105C maximumtól, és nem sokkal több mint az alapjáratos max 70fok.
Na szóval minden szép és jó, ugye ez 25%OC (mivel Gigabyte factory oc-s a kari), de amint elindítom a Furmark tesztet a hőmérséklet SZÓ SZERINT egyből, nem 2másodperc, nem fél perc, egyből 75-80fokra ugrik, majd lépeget 85 ig, és lelövi magát a vidikari kimenet (elmegy a kép), majd a gép is. Ha időben leállítom, akkor 84fokról kb. 1 másodperc v 2 alatt 75 ön van megint. Na most ez egyrészt szerintem fizikai képtelenség, másrészt pedig miért ilyen szar a Furmark? :S
miért ilyen szar a Furmark? :S
Asszem kijött egy új patch, amivel a szénné húzott kártya is stabil lesz. 
Nyilván érdemes lenne tuning-ból visszavenni kezdésnek.

80°C úristen! Nekem BF3 ultrán (1280x1024 ben) 60°C os volt max. ! Furmark alatt 65°C os max. a kari. (Gigabyte GTX460 1GB OC) Vagy neked nincs még legalább 1 ventilátor a gépházban ?
Gigabyte GTX460 OC 1GB
Igen, de az a baj, hogy alaphangon is eléri a 75 öt a furmarkkal... tehát magyarán 1 kicsit is húzok rajta akkor már...
am furmark 1.9.2 van fenn
egyrészt nem fizikai képtelenség, másrészt a furmark nem szar. a furmark arra van kitalálva, hogy terhelje a GPU-t, és a leírtakból látható, hogy ezt is teszi. amit biztosan lehet mondani, hogy a hűtés karcsú az 1.087V / 900MHz OC-hez - persze az 1.087V egyáltalán nem kevés ennek a GPU-nak, nem biztos, hogy hosszú távon egészséges, még elégséges hűtés mellett sem.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
De van, jó a szellőzés ott benn... Ha már ugyanolyanod van, megpróbálhatnád te is ennyire felhúzni, és megnézhetnéd nekem, hogy a furmark mit lép
Ez nem így működik. 
Nézd meg a hűtést/vedd le a gépház oldalát stb. Ha flasheltél azt is ellenőrizd...
igen? hát kerestem, de nem találtam igazán hivatalos forrást, ahol meglenne adva (mint pl intel.com on...), hogy mennyi a min-max feszültség :/
Löncsi: most éppen a probléma miatt gyári bios rom van, és afterburnerrel ráncigálom... de sajna ugyanaz mint a biossal :/
hűtés: venti megy, hőcső meleg, bár biztos hogy nem 80C sztem... És elég szar, és keményedett "paszta" van rajta, szóval sztem majd megpróbálok vmi jobbféle pasztát rákenni, úgyis kell a procira is egy kevés, mert nagyon kevés van mindkettőn :S
[ Szerkesztve ]

Ez semmi mást nem jelent, minthogy nem furmark-stabil.
Szerintem túl sok feszt adsz neki.... de ha játékok alatt nincs gond, akkor a furmark eredményt hagyd figyelmen kívül.