Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
DeckardCain
(senior tag)

megint én
(őstag)
Te jó ég...

9950es
(fanatikus tag)
Ezen mi a jó ég ? Hogy dx11-ben nem skálázódik semennyire?
120 fps or GTFO :D
A Heaven terhelését játékban nem lehet reprodukálni. Nem lényeges.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Sárpac
(PH! nagyúr)
256bit limit jól látszik!
Alapfesz alatt a maximumon túl!

TTomax
(PH! kedvence)
Hol látod ???
Vagy akkor az 5970 is limites???
[ Szerkesztve ]
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

megint én
(őstag)
Az enyém meg csak 192... 

Sárpac
(PH! nagyúr)
5970 más tészta ott azért könnyen megy a 4800-5000MHz-es memória sebesség is!
Ennél a ferminél meg ez a gyenge 4000 fölé szinte nem is akar menni csak annyit emelkedik amennyit a memória oc enged a gput hiába emeli az égig is üresbe fog ketyerészni! De mint ahogy Abu is írta játékoknál más a helyzet a változó textúra környezetben azért kijön a plsusz sebesség is talán még a metro2033 fullon az ami megfogja skálázódásban az OC-t

TTomax
(PH! kedvence)
Értem akkor egy 20%-al erösebb gpu-t nem fog meg egy 20%-al gyorsabb Vmem... ééééééééértem...vagyis mégsem ,ugyan ne vicceljünk már ha az 5870-hez elég a 256bit 5Ghz Vmem akkor a GTX460-hoz miért nem elég a 4Ghz?
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Sárpac
(PH! nagyúr)
Vicc nélkül 5870-hez is kevés az 5GHz szerintem a tesselation mellet a hd67XX sorozat a ram sebességben is újítani fog. Pl. egy hd5850 azonos órajelekre tornázva gyakorlatilag egyenlő sebességű a hd5870-el pedig 160sp-vel több van benne. Miért? Azért mert a ram sávszélesség azonos ami már nem elégséges az 5870-nek és visszafogja a teljesítményét!
Programfüggő a dolog, de a Heavenben a memória-sávszélesség fogja meg a pórázt. Az a +1GHz effektív teljesítmény nagyon hiányzik. A HD 5870 teljesen más tészta, azt nem a memória-sávszélesség korlátozza.
Ez egyébként potenciális probléma lehet ennél a lapkánál. A teljes 384 SP-s változatot is visszafoghatja a memória teljesítménye, mert referenciaszinten az NV nem fogja a 3,8 GHz-nél nagyobb értéket bevállalni, ennyit tud a Fermi memóriavezérlője.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

TTomax
(PH! kedvence)
"A Heaven terhelését játékban nem lehet reprodukálni. Nem lényeges."
Ismerős?Egyébként meg nem látom hogy a memória húzás olyan jót tenne a bench. eredményeimnek.Egy-két tesztet is kérnék mert amíg ez semmivel sincs alátámasztva addig csak fikció..Ha itt elfogy a memória sávszél akkor bizony elfogy az összes radeonon is... ez meg ugye nem akarja senki,főleg nem a játékfejlesztők.Ez a kari sláger lesz,mint a 320-as vagy a 512-es 88GT,sok borsot tör még a "vörösök" orra alá.... 
(#413) megint én
fizikszet NV panelban állítsd át cpu-ra... így nem szalonképes...de mennyi van még a karidba...
[ Szerkesztve ]

megint én
(őstag)

Meg még csináltam egy ilyet is
Unigine engine 1920x1080
830 / 1660 / 2050
Dx11: 36,8fps és 927 pont
Dx10: 50,9 fps és 1282 pont
[ Szerkesztve ]

Sárpac
(PH! nagyúr)
Pfff... 3800 vs 4800 azért érzed a különbséget?
A hd6700-as sorozat nagyon erős lesz pont abban amiben most gyenge.
[ Szerkesztve ]

TTomax
(PH! kedvence)
Én tényleg gyenge voltam matekból.... mennyi az.. 25%??? Mennyivel erösebb az 5870???Pont annyival,vagy még többel????

Na de mindegy is... én 4.2-ig húztam a memoriát... az stabilnak látszott,de nem nagyon gyorsult itt semmi..így hát hagytam is...négyezren
[ Szerkesztve ]

megint én
(őstag)
Suta béna, low kezdő vagyok, azt hogy csináljam? Állítólag szt is be lehet állítani melyik mag számolja, de nem tudom hogyan csináljam...

TTomax
(PH! kedvence)
Asztal,jobb klikk, Nvidia control panel,klik rá,Set SLI and physx,klikk rá,lenyiló fülben válaszd ki a a CPU-t... majd alul apply..

megint én
(őstag)
Thx megtörtént...
És a magot(kar) hol adom meg, h melyiken számolja?
284. az eur folyása így estére... Szóval amikor jön az a 460-as, akkor lehet, h 280 alá megy, és lehet 50-55 körül szerezni.
Holnap re!
[ Szerkesztve ]

TTomax
(PH! kedvence)
Azt majd megadja helyetted az NV driver... úgyis egy magon fog csak számolni,akkor nem mindegy hogy melyik? 

Sárpac
(PH! nagyúr)
Kár, hogy a dollár meg megy fel!

gV
(őstag)
jól látom h tuning miatt nem veszi vissza teljesen idleben az órajeleket?
megnéznéd majdnem üres aztalal mit ír akkor a gpuz monitorozója?
kizártnak tartom, hogy a heaven annyira sávszél limitált legyen, amennyire a #401-ben linkelt teszt mutatja - különösen extreme tesszeláció mellett, ahol a ROP-ok nincsenek éppen halálra dolgoztatva...
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

9950es
(fanatikus tag)
Szerintem azt kéne megvizslatni hogy a GF100 OC skálázódik -e heavenben , és ha igen miért.
Mindenesetre egyetlenegy DX11 játék van ami érdekel , addig úgysem vennék semmit amíg azzal le nem mérték (ezzel itt), sőt én 1280*720-ra leszek majd kíváncsi, de szerintem még a GTX480 is hasalni fog, bármi lehet.
Juteszembe a crysis2 is érdekel mer állítólag jó multija lesz.
[ Szerkesztve ]
120 fps or GTFO :D
Az én monitorom nincs full HD-se, a CPU-m se mai darab, szóval nekem is bőven elég lesz egy 768MB-os 192bites modell. Egyébként az ár/teljesítmény aránya sokkal jobb az alapmodellnek. Inkább veszek alapverziót 50 ezerért, mint valami tuningoltat 70+ -ért. 15-20%-as gyorsabb és 40+%-al drágább. A mostani HD3870-hez képest így is majd 3x teljesítmény.

gV
(őstag)
Egyébként az ár/teljesítmény aránya sokkal jobb az alapmodellnek.
na igen, én is csak a gta4 miatt vettem a 1gb-ost, ha a 768mb-ost veszem maradt volna továbbra is a med textura amit beállíthatok, mivel a játék steames oda se bagozott arra a txt fájlra ami a graf beállítások tiltását hivatott feloldani

sakal83
(fanatikus tag)
Valaki tudna segíteni abban, hogy mekkora, hány cm a Gainward gtx460 768 Mb-os mérete?
Sokkal hosszabb, mint a hd5770?

gV
(őstag)
az oldalukon található fotó alapján olyan hosszu mint az 1gb-os, az pedig 19cm, az 5770 nem tom mekkora
[ Szerkesztve ]

megint én
(őstag)
Az lemegy teljesen, most hírtelen nem tudom meddig, de le.
TTomax, amúgy honnan vágtad le, hogy nincs beállítva?
#424) Tigerclaw: Szerintem amúgy pont ez a 768as az alap modell. Vagy nem tudom... 
[ Szerkesztve ]

gV
(őstag)
köszi, akkor müxik ez is
TTomax onnan h a cpu score 50000+ volt
Vajon a Sparkle-n kívül fog más is 2GB-os GTX 460-at csinálni?
Van egyáltalán értelme neki? GTA 4 miatt jó lenne! 
AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

Sárpac
(PH! nagyúr)
GTX460 1GB vs HD5830 vs HD5850 árak jelenleg!

Dondom
(tag)
Sárpac, megkérdezhetem, hogy mire akarod lecserélni a jelenlegi VGA-dat? 
biztos vagyok benne, hogy mind a GTX470/480, mind a GTX460 sokat javul a Heavenben a csak core clock tuningtól is. amikor tudok szerezni 460-ast, akkor meg is nézem 
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Benhill
(fanatikus tag)
53k-t meger egy giga gtx460 768mb?
Most gtx260+om van, 1400*1050be fogok erezni meggyozo valtozast?
Azert ide irtam, mert itt tobb 460 tulaj "jarkal".
12centis ventilátor rácsot keresek occsón gyöngyös közelébe
53k-t szerintem igen. +20-30%-al fogsz több teljesítményt tapasztalni.
Igen, a 768MB-os verzió az alapmodell, árban az éri meg e legjobban, ha nem akarsz túl nagy felbontásban játszani. A nagyobb memóriás, vagy gyárilag húzott modellek jóval drágábbak, mint amennyivel gyorsabbak.

makkai
(fanatikus tag)
Van már hazai Teszt is
mcsaba80 - XFX 780i SLI C2Q Q9550@3,825 GHz/CM Hyper N520, 4x1 Gb Geil DDR2 Dch 900 Mhz CL5 2,1 V, Samsung 830 64 GB SSD, MSI N460GTX CYCLONE OC 1 GB + MSI N460GTX HAWK 1 GB, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER F430

Sárpac
(PH! nagyúr)
Na végre egy reál teszt!
OC-val szépen hasítanak az 1gb-osok a 768-ast megfogja a gyenge sávszél!

Sárpac
(PH! nagyúr)
Most hívott egyik haverom, hogy BC2 alatt egy nagy kalap szar a gtx460 a volt hd5850-éhez képest! Hiába mondtam neki, hogy SLI-ben domborít a gtx460!

sharm
(lelkes újonc)
Na jó de melyik gtx460? 1gigás? nem hiszem...

Sárpac
(PH! nagyúr)
Olyan sokat nem hazudhatott iponos teszt is ezt mutatja! 

gV
(őstag)
840 körüli gpu órajelel elérheti a 5850 szintjét ha azt nem tuningolta [link]

Sárpac
(PH! nagyúr)
Szerintem nem vigasztalja ha 58k-ba sikerült eladnia az 5850-et és majdnem 70be fájt a gigás gtx460! Persze, hogy tuningol ő is!

gV
(őstag)
ez pech, ~70k önamgában is sok a gigásért, 58k is kevésnek tűnik az 5850-ért és az anand tesztje szerint pont a BC2 fekszik a legkevésbé a Ferminek a tesztelt játékok közül
[ Szerkesztve ]
Nem csodálom ... a HBAO algoritmust a GT200-hoz készítette az NV. A Ferminek ez abszolút nem fekszik, sokkal inkább szereti az AMD HDAO algoritmusát. Ez meg a régebbi GeForce-okat küldi padlóra. 
[ Szerkesztve ]

jozsi
(tag)
Na hát akkor gyerekek ennyi, akkor BC2 alatt egyértelmű az 5850 előnye, ráadásul árban sem sok a különbség.
Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''
Ez maximum annak szempont, akit nagyon érdekel a BC2. Arra Radeon az ajánlott, de például a Borderlandsben meg a GeForce a jó. Elég sokáig lehetne ezen a vonalon pró-kontrázni. 
[ Szerkesztve ]
Szerintem is felesleges egy játékra kihegyezni a dolgot. 
Apropó msi 1GB Cyclon model kapható valahól kishazánkban?
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
5850 helyett mi a túrónak vett GTX 460-at? Erősebbet cserélt gyengébbre?
Nem értem én az embereket ezzel a nagy "A GTX 460 jobb mint bármi más" hype-al. Megy a gigás OC lever mindent duma, aztán a hasra esés. Az nvidia bemérte a kártyát és belőtte 200 és 230 dolcsira a kétfajta alapverziót. Ennyi a tény.
[ Szerkesztve ]

HSM
(PH! addikt)
"...ennyit tud a Fermi memóriavezérlője."
Kicsit azért fura számomra, hogyan nem sikerült fél év fejlesztés alatt egy deka fejlődést felmutatni memóriavezérlő terén... Ugyanennyit tudott a GF100-akon is, sokkal szélesebb busz mellett. Azért itt illett volna már domborítani legalább 1000-1100-at, legalább a 768-asokon... 
Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

![;]](/dl/s/v1.gif)