Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#401) DeckardCain

DeckardCain
(senior tag)

(#402) megint én válasza DeckardCain (#401) üzenetére

megint én
(őstag)

Te jó ég...

(#403) 9950es válasza megint én (#402) üzenetére

9950es
(fanatikus tag)

Ezen mi a jó ég ? Hogy dx11-ben nem skálázódik semennyire?

120 fps or GTFO :D

(#404) Abu85 válasza 9950es (#403) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Heaven terhelését játékban nem lehet reprodukálni. Nem lényeges.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#405) Sárpac válasza 9950es (#403) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

256bit limit jól látszik!:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#406) TTomax válasza Sárpac (#405) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Hol látod ??? :U Vagy akkor az 5970 is limites???

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#407) megint én válasza Sárpac (#405) üzenetére

megint én
(őstag)

Az enyém meg csak 192... :O

(#408) Sárpac válasza TTomax (#406) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

5970 más tészta ott azért könnyen megy a 4800-5000MHz-es memória sebesség is!
Ennél a ferminél meg ez a gyenge 4000 fölé szinte nem is akar menni csak annyit emelkedik amennyit a memória oc enged a gput hiába emeli az égig is üresbe fog ketyerészni! De mint ahogy Abu is írta játékoknál más a helyzet a változó textúra környezetben azért kijön a plsusz sebesség is talán még a metro2033 fullon az ami megfogja skálázódásban az OC-t:)

(#409) TTomax válasza Sárpac (#408) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Értem akkor egy 20%-al erösebb gpu-t nem fog meg egy 20%-al gyorsabb Vmem... ééééééééértem...vagyis mégsem ,ugyan ne vicceljünk már ha az 5870-hez elég a 256bit 5Ghz Vmem akkor a GTX460-hoz miért nem elég a 4Ghz?

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#410) Sárpac válasza TTomax (#409) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Vicc nélkül 5870-hez is kevés az 5GHz szerintem a tesselation mellet a hd67XX sorozat a ram sebességben is újítani fog. Pl. egy hd5850 azonos órajelekre tornázva gyakorlatilag egyenlő sebességű a hd5870-el pedig 160sp-vel több van benne. Miért? Azért mert a ram sávszélesség azonos ami már nem elégséges az 5870-nek és visszafogja a teljesítményét!

(#411) Abu85 válasza TTomax (#409) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Programfüggő a dolog, de a Heavenben a memória-sávszélesség fogja meg a pórázt. Az a +1GHz effektív teljesítmény nagyon hiányzik. A HD 5870 teljesen más tészta, azt nem a memória-sávszélesség korlátozza.
Ez egyébként potenciális probléma lehet ennél a lapkánál. A teljes 384 SP-s változatot is visszafoghatja a memória teljesítménye, mert referenciaszinten az NV nem fogja a 3,8 GHz-nél nagyobb értéket bevállalni, ennyit tud a Fermi memóriavezérlője.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#412) TTomax válasza Abu85 (#411) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

"A Heaven terhelését játékban nem lehet reprodukálni. Nem lényeges."

Ismerős?Egyébként meg nem látom hogy a memória húzás olyan jót tenne a bench. eredményeimnek.Egy-két tesztet is kérnék mert amíg ez semmivel sincs alátámasztva addig csak fikció..Ha itt elfogy a memória sávszél akkor bizony elfogy az összes radeonon is... ez meg ugye nem akarja senki,főleg nem a játékfejlesztők.Ez a kari sláger lesz,mint a 320-as vagy a 512-es 88GT,sok borsot tör még a "vörösök" orra alá.... :DDD

(#413) megint én

fizikszet NV panelban állítsd át cpu-ra... így nem szalonképes...de mennyi van még a karidba...

[link]

[ Szerkesztve ]

(#413) megint én

megint én
(őstag)

Meg még csináltam egy ilyet is
Unigine engine 1920x1080
830 / 1660 / 2050
Dx11: 36,8fps és 927 pont
Dx10: 50,9 fps és 1282 pont

[ Szerkesztve ]

(#414) Sárpac válasza TTomax (#412) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Pfff... 3800 vs 4800 azért érzed a különbséget?:U
A hd6700-as sorozat nagyon erős lesz pont abban amiben most gyenge.:)

[ Szerkesztve ]

(#415) TTomax válasza Sárpac (#414) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Én tényleg gyenge voltam matekból.... mennyi az.. 25%??? Mennyivel erösebb az 5870???Pont annyival,vagy még többel???? :DDD :DDD

Na de mindegy is... én 4.2-ig húztam a memoriát... az stabilnak látszott,de nem nagyon gyorsult itt semmi..így hát hagytam is...négyezren

[ Szerkesztve ]

(#416) megint én válasza TTomax (#412) üzenetére

megint én
(őstag)

Suta béna, low kezdő vagyok, azt hogy csináljam? Állítólag szt is be lehet állítani melyik mag számolja, de nem tudom hogyan csináljam...

(#417) TTomax válasza megint én (#416) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Asztal,jobb klikk, Nvidia control panel,klik rá,Set SLI and physx,klikk rá,lenyiló fülben válaszd ki a a CPU-t... majd alul apply..

(#418) megint én válasza TTomax (#417) üzenetére

megint én
(őstag)

Thx megtörtént...
És a magot(kar) hol adom meg, h melyiken számolja?

284. az eur folyása így estére... Szóval amikor jön az a 460-as, akkor lehet, h 280 alá megy, és lehet 50-55 körül szerezni.

Holnap re!

[ Szerkesztve ]

(#419) TTomax válasza megint én (#418) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Azt majd megadja helyetted az NV driver... úgyis egy magon fog csak számolni,akkor nem mindegy hogy melyik? :DDD

(#420) Sárpac válasza megint én (#418) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Kár, hogy a dollár meg megy fel!

(#421) gV válasza megint én (#413) üzenetére

gV
(őstag)

jól látom h tuning miatt nem veszi vissza teljesen idleben az órajeleket?
megnéznéd majdnem üres aztalal mit ír akkor a gpuz monitorozója?

(#422) gbors válasza Abu85 (#411) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kizártnak tartom, hogy a heaven annyira sávszél limitált legyen, amennyire a #401-ben linkelt teszt mutatja - különösen extreme tesszeláció mellett, ahol a ROP-ok nincsenek éppen halálra dolgoztatva...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#423) 9950es válasza gbors (#422) üzenetére

9950es
(fanatikus tag)

Szerintem azt kéne megvizslatni hogy a GF100 OC skálázódik -e heavenben , és ha igen miért.

Mindenesetre egyetlenegy DX11 játék van ami érdekel , addig úgysem vennék semmit amíg azzal le nem mérték (ezzel itt), sőt én 1280*720-ra leszek majd kíváncsi, de szerintem még a GTX480 is hasalni fog, bármi lehet.

Juteszembe a crysis2 is érdekel mer állítólag jó multija lesz.

[ Szerkesztve ]

120 fps or GTFO :D

(#424) Tigerclaw válasza megint én (#407) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Az én monitorom nincs full HD-se, a CPU-m se mai darab, szóval nekem is bőven elég lesz egy 768MB-os 192bites modell. Egyébként az ár/teljesítmény aránya sokkal jobb az alapmodellnek. Inkább veszek alapverziót 50 ezerért, mint valami tuningoltat 70+ -ért. 15-20%-as gyorsabb és 40+%-al drágább. A mostani HD3870-hez képest így is majd 3x teljesítmény.

(#425) gV válasza Tigerclaw (#424) üzenetére

gV
(őstag)

Egyébként az ár/teljesítmény aránya sokkal jobb az alapmodellnek.

na igen, én is csak a gta4 miatt vettem a 1gb-ost, ha a 768mb-ost veszem maradt volna továbbra is a med textura amit beállíthatok, mivel a játék steames oda se bagozott arra a txt fájlra ami a graf beállítások tiltását hivatott feloldani

(#426) sakal83

sakal83
(fanatikus tag)

Valaki tudna segíteni abban, hogy mekkora, hány cm a Gainward gtx460 768 Mb-os mérete?

Sokkal hosszabb, mint a hd5770?

(#427) gV válasza sakal83 (#426) üzenetére

gV
(őstag)

az oldalukon található fotó alapján olyan hosszu mint az 1gb-os, az pedig 19cm, az 5770 nem tom mekkora

[ Szerkesztve ]

(#428) megint én válasza gV (#421) üzenetére

megint én
(őstag)

Az lemegy teljesen, most hírtelen nem tudom meddig, de le.

TTomax, amúgy honnan vágtad le, hogy nincs beállítva?

#424) Tigerclaw: Szerintem amúgy pont ez a 768as az alap modell. Vagy nem tudom... :F

[ Szerkesztve ]

(#429) gV válasza megint én (#428) üzenetére

gV
(őstag)

köszi, akkor müxik ez is
TTomax onnan h a cpu score 50000+ volt

(#430) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Vajon a Sparkle-n kívül fog más is 2GB-os GTX 460-at csinálni?
Van egyáltalán értelme neki? GTA 4 miatt jó lenne! :D

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#431) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

GTX460 1GB vs HD5830 vs HD5850 árak jelenleg!

(#432) Dondom válasza Sárpac (#431) üzenetére

Dondom
(tag)

Sárpac, megkérdezhetem, hogy mire akarod lecserélni a jelenlegi VGA-dat? :)

(#433) gbors válasza 9950es (#423) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

biztos vagyok benne, hogy mind a GTX470/480, mind a GTX460 sokat javul a Heavenben a csak core clock tuningtól is. amikor tudok szerezni 460-ast, akkor meg is nézem :)

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#434) Benhill

Benhill
(fanatikus tag)

53k-t meger egy giga gtx460 768mb?
Most gtx260+om van, 1400*1050be fogok erezni meggyozo valtozast?
Azert ide irtam, mert itt tobb 460 tulaj "jarkal".

12centis ventilátor rácsot keresek occsón gyöngyös közelébe

(#435) Keldor papa válasza Benhill (#434) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

53k-t szerintem igen. +20-30%-al fogsz több teljesítményt tapasztalni.

(#436) Tigerclaw válasza megint én (#428) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, a 768MB-os verzió az alapmodell, árban az éri meg e legjobban, ha nem akarsz túl nagy felbontásban játszani. A nagyobb memóriás, vagy gyárilag húzott modellek jóval drágábbak, mint amennyivel gyorsabbak.

(#437) makkai

makkai
(fanatikus tag)

Van már hazai Teszt is

mcsaba80 - XFX 780i SLI C2Q Q9550@3,825 GHz/CM Hyper N520, 4x1 Gb Geil DDR2 Dch 900 Mhz CL5 2,1 V, Samsung 830 64 GB SSD, MSI N460GTX CYCLONE OC 1 GB + MSI N460GTX HAWK 1 GB, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER F430

(#438) Sárpac válasza makkai (#437) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Na végre egy reál teszt!:DDD
OC-val szépen hasítanak az 1gb-osok a 768-ast megfogja a gyenge sávszél!:)

(#439) Sárpac

Sárpac
(PH! nagyúr)

Most hívott egyik haverom, hogy BC2 alatt egy nagy kalap szar a gtx460 a volt hd5850-éhez képest! Hiába mondtam neki, hogy SLI-ben domborít a gtx460!:DDD

(#440) sharm válasza Sárpac (#439) üzenetére

sharm
(lelkes újonc)

Na jó de melyik gtx460? 1gigás? nem hiszem...

(#441) Sárpac válasza sharm (#440) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Olyan sokat nem hazudhatott iponos teszt is ezt mutatja! :U

(#442) gV válasza Sárpac (#439) üzenetére

gV
(őstag)

840 körüli gpu órajelel elérheti a 5850 szintjét ha azt nem tuningolta [link]

(#443) Sárpac válasza gV (#442) üzenetére

Sárpac
(PH! nagyúr)

Szerintem nem vigasztalja ha 58k-ba sikerült eladnia az 5850-et és majdnem 70be fájt a gigás gtx460! Persze, hogy tuningol ő is!:F

(#444) gV válasza Sárpac (#443) üzenetére

gV
(őstag)

ez pech, ~70k önamgában is sok a gigásért, 58k is kevésnek tűnik az 5850-ért és az anand tesztje szerint pont a BC2 fekszik a legkevésbé a Ferminek a tesztelt játékok közül

[ Szerkesztve ]

(#445) Abu85 válasza gV (#444) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem csodálom ... a HBAO algoritmust a GT200-hoz készítette az NV. A Ferminek ez abszolút nem fekszik, sokkal inkább szereti az AMD HDAO algoritmusát. Ez meg a régebbi GeForce-okat küldi padlóra. :D

[ Szerkesztve ]

(#446) jozsi

jozsi
(tag)

Na hát akkor gyerekek ennyi, akkor BC2 alatt egyértelmű az 5850 előnye, ráadásul árban sem sok a különbség.

Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

(#447) Abu85 válasza jozsi (#446) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez maximum annak szempont, akit nagyon érdekel a BC2. Arra Radeon az ajánlott, de például a Borderlandsben meg a GeForce a jó. Elég sokáig lehetne ezen a vonalon pró-kontrázni. :)

[ Szerkesztve ]

(#448) Brutális eb válasza Abu85 (#447) üzenetére

Brutális eb
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem is felesleges egy játékra kihegyezni a dolgot. :R
Apropó msi 1GB Cyclon model kapható valahól kishazánkban?

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#449) Tigerclaw válasza Sárpac (#439) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

5850 helyett mi a túrónak vett GTX 460-at? Erősebbet cserélt gyengébbre?

Nem értem én az embereket ezzel a nagy "A GTX 460 jobb mint bármi más" hype-al. Megy a gigás OC lever mindent duma, aztán a hasra esés. Az nvidia bemérte a kártyát és belőtte 200 és 230 dolcsira a kétfajta alapverziót. Ennyi a tény.

[ Szerkesztve ]

(#450) HSM válasza Abu85 (#411) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

"...ennyit tud a Fermi memóriavezérlője."

Kicsit azért fura számomra, hogyan nem sikerült fél év fejlesztés alatt egy deka fejlődést felmutatni memóriavezérlő terén... Ugyanennyit tudott a GF100-akon is, sokkal szélesebb busz mellett. Azért itt illett volna már domborítani legalább 1000-1100-at, legalább a 768-asokon... :U

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.