Hirdetés
- RAM topik
- 3D nyomtatás
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Így építsd a billentyűzeted!
- RDNA 3 architektúrás AMD Radeon PRO videokártyával bővült a Gigabyte kínálata
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- reMarkable - paper tablet
Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz ATM_automata #17063 üzenetére
Helló!
Megköszönném, ha pár képet átküldenél eredetiben.
PÜ megy. -
Zola007
veterán
válasz redzsi #17099 üzenetére
Szerviztúrát javaslok.
Leejtve gondolom nem volt és ha nincs rajta külsérelmi nyom, akkor nem mondhatják rá hogy felhasználói hiba.
Nem pontosan értem, hogy melyik részre gondolsz, de ettől függetlenül mihamarabbi szervizt ajánlott, nehogy végleg elengedjen belül valami és kárt tegyen a többi részben is.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
redzsi
senior tag
válasz Zola007 #17103 üzenetére
Bizony nem volt leejtve beütve, így nyoma sincs sérülésnek, Az a rés mozog, amire ráteszem a az objektívsapkát.
Na akkor jövőhéten viszem is, köszi.Nesa: azt halottam, hogy minőségileg nem kell csodát várni tőle, ezért nem is lepődtem nagyon meg. De azért mégis mindössze, 8 hónapos a cucc, 2700-at lőttem vele. Nincs ez jól.
-
krisi047
aktív tag
Üdv! Egy webshopban az alábbit olvastam a Nikon vázak alatt: "3 év garancia a vázra, 1 év garancia az objektívre - Szerviz: Nikon Kft. " Ez erre a hivatalos Nikon garanciára utal? Egyébként a shopdigital.hu -ról van szó.
-
gyurma01
tag
Sziasztok.
Szeretnék egy notebookot venni és érdeklődnék, hogy főleg nikon capture-hoz és cs5-höz milyen gépigény kell. Nagyon régi gépem van és a capture-el eléggé szenvedek főleg a raw-nál.
Előre is köszi. -
Zola007
veterán
válasz gyurma01 #17109 üzenetére
elmegy szinte mindehol, esetleg nagyon lassú lesz
inkább ram kell, 2ghz és 4gb körül már szépen elpöfög a nagy képekkel is.
De elmegy sokkal gyengébben is, én próbáltam celeron + 2gb, de ide már érdemesebb bekészíteni egy kis sört és pattogatott kukoricát.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
krisi047
aktív tag
A grafikus kártyát nem használja a számításokhoz?
-
gyurma01
tag
Az is egy kérdés, hogy az intel GMA HD elég-e a képszerkesztéshez?
-
-
törölt tag
válasz rinpocse #17115 üzenetére
Szia!
Szerintem egy mai notebook min. i3 proci, 4gb ddr3, hiába nem játszol jó lenne egy dedikált videokártya, bár egy Intel MHD is elboldogul pl a full HD-val ha csak arra kell.Utómunkákra jó lehet a matt kijelző, egy SSD (40-60Gb rendszernek) + külső vinyó. Ezen túl a többi, csatlakozó, súly, méret, akksi mind másodlagos szerintem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Használja valaki a Nikon Camera Control Pro 2-őt? Hogy kell beállítani azt, hogy exponálás után a képet teljes képernyőn mutassa?
Köszönöm
-
Zola007
veterán
válasz rinpocse #17115 üzenetére
Komolyabb képszerkesztésre a laptop képernyő nem igazán alkalmas, teljesítményben viszont nekem egy i3 + 4 giga rammal megfelelőnek találtatott.
Ettől függetlenül inkább az összeszerelési minőséget, garit és a supportot nézd majd a vételnél. Hosszú távon sokkal többet ér majd a teljesítménykülönbségnél.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
charlie_hu
aktív tag
Vásárolt már valkai messziről, postán objektívet? Kinéztem ezt (filmes gépre), szállítással is legalább egy tízessel olcsóbb mint itthon.
Garancia ezeknél, hogy van? (azért ez nem annyira nagy értékű, hogyha mondjuk megnyaffan, teljesen hazavágja az ember költségvetését) (mármint, hogy ezek a kínából rendelt dolgokkal mi a helyzet, hogy itt van valami susmus, vagy csak simán Hong Kongba van a cég és annyi)
[ Szerkesztve ]
Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
törölt tag
válasz charlie_hu #17121 üzenetére
Megbízhatónak tűnik az eladó, jó a rating-ja ráadásul top rated seller.
Nincs itt semmi susmus ez egy hongkongi cég a sok ezerből. A garancia kintre szól, így azt ott kell intézni ami a visszaszállítási díjat nézve nagyon nem éri megSzámolj azzal is hogy lehet hogy megfogja a vám, bár kisebb értékű így sanszos h nem. Ilyenkor vámot és 25% áfá-t kell fizetned. A csomagot "gift"-ként adják fel, így még kevesebb az esélye a vámolásnak.
Üdv.
-
charlie_hu
aktív tag
válasz #59816064 #17122 üzenetére
Tudom, benne van a pakliba. Vam az elenyeszo, afa ami necces (bar meg ugyis olcsobb mint itthon), szoktam rendelni Kinabol, bar nem ilyen erzekeny dolgokat mint egy objektiv.
Csak tudnam, mennyiert dolgozik a kinai posta, ha tiz dollaros dolgokat is ingyen postaznak.Tárhely, domain, webszolgáltatások - https://www.awh.hu
-
rumos14
nagyúr
D5100: [link]
nem túl meglepőek a speckók, hogy finoman fogalmazzak, egyedül a kihajtható LCD az ami még nem volt.
azért arra kiváncsi vagyok, hogy mikor tudják majd ténylegesen szállítani, tekintettel arra, hogy a Sony a földrengés óta állítólag egy darab szenzort nem tudott legyártani. -
Sucuka
senior tag
válasz SpongyaBob #17132 üzenetére
Jól van na, nem kell ám leharapni a fejem, csak közöltem egy véleményt, majd ha lesz saját tapasztalatom a témát illetően, akkor kifejtem bővebben
Hiába, egy kezdő ne pofázzon, igaz? :
[ Szerkesztve ]
-
Sucuka
senior tag
válasz SpongyaBob #17134 üzenetére
Való igaz, hogy tudni kell a gépre vigyázni, de az ördög nem alszik: "véletlenül" letörhet (mert nekedjönnek stb.) + egyel több hibalehetőség. Szerintem. Igaz, én nem a kezelhetőség szempontját néztem.
-
Byk01
őstag
válasz Sucuka #17135 üzenetére
Egyrészt valóban vigyázni kell a gépre. Másrészt nem hinném, hogy olyan könnyen letörne az a kijelző, hisz hajlik, forog, így elég szerencsétlen irányból kellene valószínűleg elég erős ütést kapnia ahhoz, hogy letörjön.
Szerintem az objektív is van akkora "veszélyben" azt meg mégsem hagyja le az ember a gépről, mert "bármi történhet"[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Sucuka
senior tag
Nos igen, engem speciel ez a "hajlik-forog" dolog zavar, némileg "szervizes" szemmel is nézem a dolgot, igaz, nem fényképezőket, de sokminden mást javítok, amiben szalagkábel és miegymás van ami a sok hajlítás-forgatáskor egyszer csak elfárad.... Ennek ellenére könnyen elképzelhető, hogy haszos dolog.
Persze lehet, hogy csak borúlátó vagyokA D7000-esnek (amit kinéztem magamnak) nem kihajtható, de remélhetőleg ez egy cseppet sem fog zavarni benne
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Sucuka #17125 üzenetére
szerintem meg de, iszonyat hasznos volt mar a D5000-nel is az elmult 1 evben. en konkretan hianyolom ezt a D7000-bol
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz #31757056 #17136 üzenetére
Apropo monitor, ki milyen modszert hasznal/ajanl, hogy minel jobban be tudjam alitani a szinhuseget (term a panel adta keretek belul) a monitoromhoz. Egy 22" ViewSonic DVI-s TN+ paneles 1650*1080 felbontasu monitorrol van szo konkretan
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Frigetrus
aktív tag
válasz Balinov #17141 üzenetére
Legjobb a kalibrálás erre a célra való eszközzel.
De ha szemmel akarsz a lehető legtöbbet kihozni a dologból akkor ezt a cikket olvasd el:
[link]
Én ezt a módszert használom az én TN-es monitoromnál, és elég jó eredményt elérek vele, fénykép nyomtatás esetén nem sok a különbség a monitor és a nyomtatott kép színei között. Hozzá kell tegyem hogy jó szem kell hozzá ami szerencsére nekem van.
Viszont sajna TN monitor a legkevésbé alkalmas a pontos színvisszaadásra, de el lehet vele lenni. -
Balinov
titán
válasz Frigetrus #17142 üzenetére
ahogy te is, meg a geeks-es cikk is irja, legjobb lenne egy monitorkalibralo, de ha abba ruhaznek bele, inkabb vennek egy 24/26-os epkezlab monitort.. Mindenesetre koszonom szepen a linket , gyorsan atfutottam es azt hiszem jo lesz ez nekem, lehet meg ma este vegig is csinalom.
-
Balinov
titán
válasz charlie_hu #17145 üzenetére
az nekem nem bejatszos, itt nem hiszem, hogy van ilyen szolgaltatas. egy kalibralo (a legolcsobb amit lattam) meg 150ojro...
-
jancsi90
tag
Egy 600D replika. Hát fura egy politikája van a Nikonnak. És még mindig hiányzik a mélységélleséget ellenörző gomb na meg a beépített fókuszmotor az olcsúbb obikhoz. Jó jó tudom ott van amibe benne van a fókuszmotor csak van egy NAGY probléma, hogy az drágább . No szóval egy újabb shit a D5100. Bár lehet ilyet veszek mert mégis jobb a d3100nál és már van egy két Nikon optikám. De ha előről tudnám kezdeni akkor Canonos lennék tuti. S megint nagyon kicsi, a kezedből esik ki . Ami viszont tetszik az a kihajtható LCD és a majdnem egymillió pixeles kijelző. Ozt kiváncsi leszek a vidi funkcióira és hogy mennyire lehet hozzányulni ezen belül a beállításokhoz.
''Ami igazán számít, az az intuíció'' A. Einstein
-
kricsi81
senior tag
válasz jancsi90 #17147 üzenetére
Arra ne is várj, hogy a belépő, legolcsóbb gépek nagyobbak legyenek... Khm, pl 500D-t fogtál már a kezedbe? Hát az no komment...
AF motor se lesz egy hamar bennük, ez marketing, kész ez van, de még szerintem így is sokkal jobb érzés egy Nikont használni, mint Canont. Van elég (jó) obi, amiben van motor is.kovacsrichard.hu
-
Frigetrus
aktív tag
válasz jancsi90 #17147 üzenetére
Ez a motoros téma nem olyan óriási probléma.
Aki kezdésnek vesz egy ilyen belépő gépet, és hozzá újonnan belépő vagy profibb obit, az már szinte kizárólag AF-S-es darabok közül válogathat, és már a használt piac is tele van AF-S-es obikkal. Továbbá motor nélküliek is általában használtan vannak jó árban, de ezt ne vegyük ide, mert akkor lehet venni használtan motoros vázat is.Továbbá Canonnál már régebb óta az objektívben van a motor. Nem is olcsóbbak feltétlenül mint a Nikon motoros obik. Szóval azzal sem lennél előrébb.
Kis méret=belépő szint. De a Nikon kényelmesebb belépő szinten mint a Canon.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest