Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz Fiery #13015 üzenetére

    A Kaveri cache és memóriakezelési implementációjára gondoltam, ami szerinted tákolmány. Az Intel megoldása persze nem az, miközben bebukták az LLC-s megoldást és inkább odatettek a Haswell mellé egy nálánál sokkal nagyobb lapkán 128 MB eDRAM-ot, mint a L3 victim cache-e, koherens és unified main ram kezelés meg sehol. De az jó.

    "Ki mondta, hogy maradni fognak mindig a mostani felallasnal? Nyilvan, ha maradna mondjuk a Haswell IGP-je (Gen7.5), es csak a processzt csiszolna az Intel alatta, annak nem lenne semmi ertelme."

    Ezért írtam a megelőző mondatban, hogy "A GPU-k teljesítménysűrűsége jóval nagyobb a CPU-kénál, ez tény.", amivel a MIC-re utaltam, ami jelen állás szerint az Intel köv. gen. IGP-inek alapja lesz nagy valószínűséggel.

    Annó ezt olvastam valahol, de most megnézve egy pármagos MIPS CPU egy "adag" SIMD egységgel. Az utóbbit akár mondhatjuk GPU szerűnek is. Összességében pedig APU szerű...

    A válasz a kérdéseidre nem. Viszont programozó vagyok és "bele tudom élni magam" a használatába.

    "Az AMD sincs kesz a sajat HSA implementaciojaval. A Kaveri nincs piacra dobva, a HSA SDK me'g beta allapotban sincs. Az egesz HSA csak jovore jon, iden nem lesz semmi kezzelfoghato belole."

    Dehogynem: PS4. (Félig-meddig az XB1 is.)

    "De a korites a vas kore nem nagy cucc."

    Ezt majd akkor mondd, ha magad is terveztél effélét. (Véletlenül FPGA programozással is foglalkozom, és tudom, hogy nem olyan egyszerű ez, mint amilyennek a laikusok elképzelik.) Azt persze nem vitatom, hogy többen is képesek rá. Sőt, több ARM-os cég nagyban dolgozik rajta.

    A másik dolog, hogy mit ér a körítés, ha nincs hozzá vas?

    "Meg nem is erre akartam ravilagitani, hanem arra, hogy a HSA-t baromi konnyu lekoppintani. A HSA egy jo otlet, csak mint otlet nincs levedve. Barki megcsinalhatja ujra, teljesen kompatibilis lesz a magasszintu kod (pl. OpenCL, Java) szintjen, csak nem HSA-nak fogjak hivni."

    Ezt aláírom, de redundáns meló újra megcsinálni az egészet, csak hogy kicsit más legyen, miközben elég lenne egy egyszerű drivert írni a HSA virtuális API-jához.

    "Nem veletlenul nem jott ossze. Nem azt az iranyt eroltetik, csak ezert nem jott ossze."

    Valószínűleg nagyban készül a hagyományos CPU magokat a MIC-kel/-vel ötvöző hibrid procijuk, aminek szerves része kell legyen a koherencia az összes mag között és a unified memória. Ki tudja, talán éppen ezzel szívnak éppen... Szerintem, ha meglenne már, nem bohóckodtak volna az Iris Proval...

    "az AMD-nek meg az eDRAM "nem jott ossze" " - Talán mert 28nm-en sem lenne elég gazdaságos...

    (Az utolsó előtti bek. két kérdésére fent megvannak a válaszok.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák