Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz dezz #13010 üzenetére

    Nem mondtam, hogy az AMD sz*r. GPU-ban pl. baromi jok, a Mantle is baromi jo otlet, a TrueAudio is izgalmasan hangzik. Azt sem irtam, hogy a MIC mukodni fog, sot. En nem is vagyok meggyozodve arrol, hogy a desktopra valaha eljut a MIC. Meglatjuk.

    "Ez ellensúlyozható fejlettebb processzel, de vajon mekkora processz-előny kell ahhoz az Intelnek, hogy ezt valóban el is érjék?"

    Ki mondta, hogy maradni fognak mindig a mostani felallasnal? Nyilvan, ha maradna mondjuk a Haswell IGP-je (Gen7.5), es csak a processzt csiszolna az Intel alatta, annak nem lenne semmi ertelme. Ha viszont valtanak valami masra, abban nagyon sok minden benne lehet. Sokfele iranyba lehet indulni, es ha egy legjobb vagy masodik legjobb megoldast valasztja az Intel, es azt megtamogatja egy brutal jo processzel, az erdekes lesz.

    "A Physix rossz példa, az a bizonyos "dedikált fizikai gyorsitó" valójában egy viszonylag egyszerű (3rd party?) DSP volt, saját szoftverrel."

    Biztos vagy ebben? Csak azert kerdem, mert en konkretan az Ageia egyik tarsalapitojaval beszelgettem a PhysX-rol nem reg, es az o elmondasa alapjan inkabb egy GPU-ra hasonlitott a PhysX, mintsem egy DSP-re. Ugy gondolom, o azert eleg authentikus forras :)

    "Amennyit értesz belőle."

    Persze, en nyilvan nem ertek semmihez :) Van HSA-capable hardvered? Van HSA SDK-d? Hasznaltal mar HSA-t barmilyen szinten? Benchmarkoltal HSA-t? Nalam ezekre igen a valasz, mindre. En nem csak PDF-et olvasgatom meg elhiszem kritika nelkul a sok marketing maszlagot, amit az AMD az arcunkba tol direktben ill. kulonfele mediumok fizetett hasabjain keresztul.

    "Azért jön majd csak jövőre pl. az Nvidiánál, tudomásom szerint."

    Az AMD sincs kesz a sajat HSA implementaciojaval. A Kaveri nincs piacra dobva, a HSA SDK me'g beta allapotban sincs. Az egesz HSA csak jovore jon, iden nem lesz semmi kezzelfoghato belole. Na jo, esetleg egy Kaveri, de nem lesz hozza szoftver stack, megsutheted az egeszet. Ill. nem, mert a GCN2-es iGPU anelkul is mukodik.

    "Meg sebtiben összedobnak hozzá egy világklasszis GPU-t is."

    Nem azt mondtam, hogy egy eros vasat konnyu tervezni. Azt nyilvan nem konnyu, sot, baromi nehez. De a korites a vas kore nem nagy cucc. Meg nem is erre akartam ravilagitani, hanem arra, hogy a HSA-t baromi konnyu lekoppintani. A HSA egy jo otlet, csak mint otlet nincs levedve. Barki megcsinalhatja ujra, teljesen kompatibilis lesz a magasszintu kod (pl. OpenCL, Java) szintjen, csak nem HSA-nak fogjak hivni.

    "Ami valahogy az Intelnek sem jött még össze."

    Nem veletlenul nem jott ossze. Nem azt az iranyt eroltetik, csak ezert nem jott ossze. Egy megfelelo MMU-t nem nagy cucc implementalni egy prociba, ne gondold, hogy ezt ne tudná barmelyik x86 gyarto megoldani. Ennyi erovel az AMD-nek meg az eDRAM "nem jott ossze" meg nem tudnak eleg gyors CPU-magot gyartani, nem tudnak AVX2-t implementalni. Dehogy nem tudnak, mindet tudná az AMD is, ha azt akarná csinalni. Csak naluk is mas a fokusz.

    "C++, C++ AMP, .NET támogatás..."

    Whatever, a fejlesztok nagy resze ugyis OpenCL-en fog nyomulni, mint ahogy eddig is.

    "Minek is beállni egy lassan iparági szabvány mögé, félkézzel lenyomjuk a fél világot... Vagy talán mégsem"

    Egy olyan "szabvany" moge, amit egyszerubb lemasolni es a sajatodnak beallitani? Vagy egy olyan "szabvany" moge, amihez nincs me'g egyetlen implementacio sem kesz, me'g beta szinten sem?

    "pl. mikor neveztek ki Intel szóvivőnek?"

    Engem baromira nem erdekel az Intel :) Sot, ha szurkolni kene valamelyik cegnek, akkor a VIA-t valasztanam. Ezerszer szimpatikusabb banda, mint a masik ket x86 gyarto. A kritikaimat pedig mindenkivel szemben megfogalmazom, csak lehet, hogy az Intel fele valo szurkalasomat es az AMD-vel szembeni dicsereteimet nem veszed eszre, nem akarod eszrevenni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák