Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz Abu85 #12790 üzenetére

    Ha a korábbi híredet nézzük akkor már 28 nm-eis látványos előrelépés lenne az FD-SOI a jelenlegi PD-SOI-hoz vagy azonos csíkszéességű Bulkhoz mérten. Vagy tévedek?

    A vállalat a bulk és az FD-SOI összevetésére a szintén érkező NovaThor L8540-es SoC-ot vette elő, mely lényegében csak két ARM Cortex-A9-es magot kap, és 28 nm-es bulk technológiával készül. Az L8540-ben egy mag 1,85 GHz-es órajelen fogyaszt annyit, mint a L8580-as SoC egyetlen magja 2,5 GHz-en. A különbség drámai. A további mérések szempontjából a cég egységes órajelre koncentrált 1,85 GHz-es és 800 MHz-es órajelen az FD-SOI struktúra ugyanazon a csíkszélességen rendre 25 és 50 százalékkal fogyaszt kevesebbet. Az FD-SOI az IGP-re is kedvező hatással van. Az L8580-as lapkában ugyanaz a fejlesztés 20%-kal kevesebb energiával is beéri azonos órajelen. Az integrált LTE modemre is kedvezően hat az eltérő gyártástechnológia, ugyanis az FD-SOI 12%-kal ennek is redukálja az energiaigényét.

    Most Kaveri 28 nm HKMG PD-SOI vagy FD-SOI lesz? (sajnos az előbbire tippelek), mert ha ebből jó vettem ki GloFo épp ST-vel dolgozik az utóbbin.

Új hozzászólás Aktív témák