Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tiszavirág

    tag

    válasz BiriBum #27939 üzenetére

    Szia !

    A Sonynak valóban nincs hagyományos értelembe vett rekesze, de ennek a mindennapos használat során nem hiszem hogy különösebb jelentősége lenne, hiszen pl. a 16x zoom megfelelő használatával kompenzálható, szép, kis DOF-fal rendelkező , vagyis szép háttérelmosásos képeket lehet készíteni mind fotó, mind videó üzemmódban.

    A Sonyt nem egyszerű megtanulni tökéletesen kezelni, de amint ez megvan és kiaknázom minden lehetőségét, kategórián belül minden helyzetben megfelelő képeket, ill. videót lehet vele készíteni.

    A Sony Hx9v és a Canon sx 220/230HS készülékek között a fényképeket illetően az alábbi különbségek vannak:

    Amiben a Sony jobb:
    -a nagyobb pixelszám miatt jobb a felbontás
    -a képalkotást nem terheli CA így a sarkoknál is magas a kontraszt és tiszta a kép
    - a Canonnál a képtorzítás viszonylag nagy, a Sony ezt nem, vagy csak elhanyagolható mértékben produkálja

    Megjegyzés: Nappal az egész képen szép az élesség közepes és magas kontrasztú témákon. Low lightban az erősebb zajcsökkentés miatt kissé lágyabb a kép, de ez csak 100%-os nagyításban feltűnő, TV, vagy számítógép monitoron nem érzékelhető. Viszont handheld twilight módban nagyon hatékonyan, több képet gyorsan egymásután készítve és azokat összeadva kitűnő alacsony zajszintű, tiszta képek készíthetők gyengébb megvilágítás esetén is. Így ilyen tekintetben a Canonnal egy szinten van.

    Amiben a Canon jobb:
    -a belső vaku teljesítménye sokkal jobb
    -alacsony kontrasztú területeken jobb feloldás és élesség
    - low light szituációkban jobban teljesít normál üzemmódban egy felvételt készítve

    Megjegyzés: Nappal mind alacsony, mind magas kontrasztú témákon jól teljesít, a sarkoknál sem lágyul a kép. Low light helyzetekben nagyon jó az egyensúly a zajszűrés és a részletek megjelenítése között.Összességében nagyon kiegyensúlyozott fényképezős teljesítményt nyújt.

    Természetesen a videó része a Sonynak összességében persze jobban teljesít.

    Nagyon kevés kompakt készülék esetében van lehetőség a videó zársebességét manuálisan állítani, természetesen a Canonnál sem, a megoldás adott, ebben a kategóriában ezt nem lehet hibának értékelni.

    Összességében fénykép minőséget tekintve kis eltérések vannak, árban már jelentősebb a differencia (Sony kb.79e, Canon kb. 61e/65e)

    Mindkét készülékben vannak kompromisszumot igénylő területek, mindenkinek mérlegelni kell ezeket, mielőtt a vásárlásról dönt.

    Üdv

    [ Szerkesztve ]

    Tudtam, csak nem sejtettem.

Új hozzászólás Aktív témák